Jump to content

Manifestări de 1 Decembrie, la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ziua Naţională la Galaţi

* Demonstrative ale trupelor speciale de poliţie, jandarmi şi pompieri, defilare şi paradă cu torţe. Sunt doar câteva dintre momentele pregătite pentru gălăţeni cu ocazia serbării a 90 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Manifestările vor debuta luni, ora 10.00, de Ziua Naţională a României, la Catedrala Episcopală şi se vor muta mai apoi, la prânz, pe faleză, la Elice.

Ziua Naţională a României va fi marcată la Galaţi prin numeroase momente de aducere aminte a importanţei acestui eveniment istoric, prin mai multe acţiuni la care sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii oraşului. Manifestările vor debuta la ora 10.00, cu un Te Deum la Catedrala Episcopală, urmat de depunerea de coroane de flori la Mausoleul Eoilor de la cimitirul Eternitatea. Amatorii de senzaţii tari şi nu numai sunt aşteptaţi, începând cu ora 12.30 pe Faleza Superioară, la Elice, unde, după primirea onorului şi alocuţiunile oficialităţilor va avea loc un miniconcert al Fanfarei Centrului Cultural şi un exerciţiu demonstrativ de intervenţie în situaţii speciale, care îi va reuni pe luptătorii Detaşamentului de Poliţie pentru Intevenţii Rapide, jandarmii şi lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. O paradă militară în cadrul căreia tanchiştii, infanteriştii şi poliţiştii îşi vor prezenta mijloacele de intervenţie va încheia activitatea de pe faleză. Cel de-al treilea moment se va derula după lăsarea întunericului, începând cu ora 18.00, când strada Brăilei, din Ţiglina 1 până la Elice, va fi luminată de torţele purtate de trupele Garnizoanei Galaţi, pompieri şi jandarmi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

Defilare cu torţe la împlinirea a 90 de ani de la Marea Unire

Consiliul Judeţului şi Primăria Municipiului Galaţi, organizează pe 1 Decembrie 2008 o serie de manifestări prilejuite de împlinirea a 90 de ani de la Marea Unire, transmite corespondentul AMOS News. Ziua Naţională a României va fi marcată la Galaţi prin mai multe acţiuni la care sunt invitaţi să participe toţi gălăţenii. Astfel, ziua începe cu Te Deum la Catedrala Episcopală, apoi, de la ora 10.00, la Cimitirul Eternitatea se va desfăşura un ceremonial militar şi religios, cu depunere de coroane, la Mausoleul Eroilor. Cu începere de la ora 12.30, pe Faleza Superioară (la Elice), după primirea onorului şi alocuţiunile oficialităţilor, va avea loc un miniconcert al Fanfarei Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Urmează apoi un exerciţiu demonstrativ de intervenţie în situaţii speciale, susţinut de Detaşamentul de Poliţie pentru Intervenţii Rapide, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Poliţia Comunitară şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – SMURD. Acţiunea de pe Faleză se va încheia cu o paradă militară (la care participă efective din cadrul Batalionului 284 Tancuri, Batalionului 300 Infanterie, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie), dar şi cu o paradă a mijloacelor tehnice de intervenţie.

De asemenea, seara, strada Brăilei va fi luminată de torţele trupelor din cadrul Garnizoanei Galaţi, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului de Jandarmi. Defilarea cu torţe va începe la ora 18.00 şi se va desfăşura pe traseul Strada Brăilei (IPJ)- Casa de Cultură -Potcoava de Aur –Prelungirea Traian -Elice.

Link to comment
Share on other sites

Se duce naibii asfaltul de pe Faleza daca baga astia macar o magaoaie de aia... Senilele de tanc au prostul obicei de a nenoroci soselele patriei :d

Un tanculetz are vreo 40 de tone si ma "indoi" ca bulevardul Marii Unirii duce asa ceva :lol:

Link to comment
Share on other sites

Mikka mi-ai luat vorba din gura. Tocmai vroiam si eu sa spun acelasi lucru. Faleza si Bd Brailei, si chiar toate strazile Galatiului nu au fost proiectate pentru a rezista sa defileze tancurile pe ele. Tare m-as bucura sa crape asfaltul si sa inghita un tanc la fel cum inghit si masini cateodata :lol: Sa ii invete minte pe autoritati si drumari sa munceasca nu sa se faca ca muncesc :lol::lol::lol: Poate se vor dezbara de vorba "timpul trece, leafa merge" :d

Link to comment
Share on other sites

Mă îndoiesc că la o simplă trecere se întâmplă ceva ... am văzut tancurile ce au plecat la Bucureşti în dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989, n-au lăsat nici o urmă pe asfalt ... or le-ar putea aduce şi pe trailere ...

Link to comment
Share on other sites

De dimineaţă, am pus la foc o oală cu fasole şi afumături ... apoi am plecat cu copilul la paradă ... m-am salutat pe acolo cu nişte cunoscuţi ;) păcat că nu era pe acolo, la îndemână, şi vreo tarabă cu ceva cald ... copilul s-a speriat de focurile trase de jandarmi şi poliţişti la demonstraţia pe care ne-au făcut-o ... i-a mai revenit inima la loc la demonstraţia SMURD-ului ... pe timpul paradei chiar i-a revenit "vitejia" :lol: ... după paradă, am cules de pe jos un tub cartuş gol şi i l-am arătat: "uite, cartuş, cu care trăgeau ăia...".

După amiază, am stat cu soţia la TV, la palavre, în vreme ce băiatul desena steaguri :)

Link to comment
Share on other sites

Ziua Naţională la Galaţi, sub semnul crizei

Circ - mult, pâine - deloc

Faleza Superioară s-a transformat, de Ziua Naţională, în ...teatru de război! Împuşcături, petarde, ”infractori” periculoşi ”ciuruiţi” de gloanţele mascaţilor au dominat manifestările dedicate împlinirii a 90 de ani de la Marea Unire. Autorităţile gălăţene le-au pregătit locuitorilor oraşului o sărbătoare exclusiv militară, programul fiind văduvit de hora unirii, de simboluri ale tradiţiilor româneşti, de fasolea cu ciolan şi vinul care s-au împărţit în alte oraşe mari ale ţării, prin grija municipalităţilor n La noi, la Galaţi însă, se pare că municipalitatea a fost mult prea preocupată de procesul electoral decât de organizarea unor manifestări care să fie cu adevărat dedicate zilei noastre, a românilor. Circa 500 de gălăţeni au asistat la spectacolul desfăşurat sub ochii a numeroase autorităţi şi au plecat acasă doar cu imaginile pe care le-au preluat pe telefoanele mobile, iar unii, cu tuburile de cartuşe adunate de pe mijlocul străzii.

Ziua de 1 decembrie a debutat paşnic la Galaţi. Obosiţi după maratonul alegerilor de duminică, mulţi dintre ei după o noapte albă, dar scăpaţi oarecum de grija scrutinului, reprezentanţii instituţiilor publice din oraş au găsit resursele necesare să participe, de la primele ore ale dimineţii, la manifestările prilejuite de împlinirea a 90 de ani de la Marea Unire - ziua tuturor românilor. Un Te Deum la Catedrala Episcopală şi un ceremonial militar religios urmat de depuneri de coroane la monumentele eroilor din cimitirul Eternitatea şi din oraş au reprezentat partea omagială faţă de însemnătatea istorică a acestei sărbători şi au întruchipat recunoştinţa românilor de azi faţă de românii care, acum aproape un veac, au reuşit unificarea provinciilor româneşti într-un singur stat, independent, suveran şi autonom. Grupul de oficiali s-a reunit mai apoi pe Faleza Superioară, la Elice, unde a avut loc momentul dedicat celor mulţi. Prefectul Gabriel Panaitescu, preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, şefii Poliţiei, reprezentanţi ai Direcţiei Poliţiei de Frontieră de la Iaşi şi ai Garnizoanei Galaţi au fost doar câţiva dintre oficialii care, timp de circa o oră şi jumătate, au fost alături de aproximativ 500 de gălăţeni veniţi să asiste la sărbătoare.

Acţiune la foc automat - ”meniul” gălăţenilor de Ziua Naţională

Pentru a nu plictisi probabil asistenţa cu discursuri lungi, prefectul Gabriel Panaitescu, preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac şi primarul Dumitru Nicolae au evocat în discursurile lor, pe scurt, semnificaţia zilei de 1 decembrie, asta pentru a permite impresionantelor forţe mobilizate să se desfăşoare. Un scurt recital al fanfarei Centrului Cultural Dunărea de Jos a fost singurul moment artistic al manifestării, fiind urmat de demonstrativele mascaţilor de la Poliţia Comunitară, Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă şi Jandarmerie. Timp de minute bune, gălăţenii adunaţi la Elice au asistat la neutralizarea, cu focuri de armă, a membrilor unei reţele de recuperatori. Scenariul, desprins dintr-un film de acţiune, a avut meritul de a demonstra pregătirea tactică a trupelor speciale de intervenţie, dar legătura cu contextul unei sărbători dedicate tuturor românilor, ce ar fi trebuit să fie prilej de bucurie şi pace, e greu de stabilit. Împuşcăturile şi scenele violente au fost urmate de de reprezentaţia celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (SMURD), care au simulat descarcerarea a două persoane, victime într-un accident de circulaţie. Defilarea militarilor de la unitatea de tancuri, a jandarmilor şi a militarilor de la ISU, precum şi prezentarea tehnicii din dotare au încheiat festivităţile de pe Faleză. Cadoul pregătit de autorităţi gălăţenilor de 1 decembrie s-a finalizat aseară cu ”retragerea cu torţe”, în cadrul căreia militarii au defilat că făclii aprinse pe strada Brăilei, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, până la Potcoava de Aur şi mai apoi până la Elice, pe faleză.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

am lenevit dimineata in pat,am facut putin curat prin casa,m-am uitat la tv,am fost apoi la ora 18 sa vad cand s-a plecat de la politie cu tortele aprinse si apoi am iesit putin in oras si uite asa a trecut ziua de 1 decembrie si anul asta

Link to comment
Share on other sites

Ma doare 1 Decembrie!

La Elice la ora 10 nu era mai nimeni.Timpul a trecut,si incet ,incet,atmosfera a inceput sa se anime.Au sosit tanchistii,jandarmii,granicerii,mascatii,SMURD-ul.O zi mohorata ,cu oameni mohorati.S-a trecut garda in revista.Militarii au defilat.Fanfara s-a auzit frumis.Primarul.prefectul,presedintele CJ,prezenti.In cursul ostilitatilor,D Nicolae,isi mai inabusea cate un cascat de om sculat din somn.S-a tras,s-a demonstrat o descarcerare,s-au facut exercitii.

Peste toate a planat lipsa de organizare din partea primariei care nu a organizat fix nimic.

Peste toate s-a vazut dorinta galatenilor de a petrece,de a iesi din cotidian,de a compensa petrecerea de sf. Andrei care pe nedrept le-a fost luata.

Nu tu o taraba sa bei un suc,ceva,nu tu un mic,nu tu o bere;nimic!

L asa o organizare,asa primar.....pacat

Ziua,serbarea ,s-au sfarsit la fel de trist cum a inceput.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

1 Decembrie 2010, la Galaţi - Programul manifestărilor

Ora 10,00: Slujba "Te Deum" la Catedrala Episcopala

Ora 11,00: Ceremonialul militar si religios la Cimitirul "Eternitatea" - Mausoleul Eroilor

· Intampinarea oficialitatilor - primirea onorului

· Intonarea imnului de stat al României

· Serviciu religios

· Depuneri de coroane

· Defilarea Gărzii de Onoare

Link to comment
Share on other sites

La mulţi ani, România!

Chiar dacă petrecerile în aer liber de Zilele Galaţiului sunt de acum doar amintire, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura pe cinste de Ziua Naţională.

Potrivit programului stabilit de Primărie, astăzi, de la ora 17, este concert cu Costel Busuioc, Balla Sandor, Borsos Edith şi orchestra simfonică a Teatrului Muzical, logic, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Dacă vă treziţi mai devreme după cheful din 30, sunteţi invitat la programul de manifestări organizat de prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun. Acţiunile dedicate acestei zile încep la ora 10, cu slujba „Te Deum” la Catedrala Arhiepiscopală. La ora 11 va avea loc ceremonialul militar şi religios la Cimitirul „Eternitatea”, Mausoleul Eroilor. După primirea onorului şi intonarea Imnului de stat al României, vor fi depuse coroane de flori. Defilarea Gărzii de Onoare va încheia manifestările organizate de Prefectura Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-La_multi_ani_Romania_3.html

Link to comment
Share on other sites

Un 1 Decembrie „câinesc” la „Eternitatea”

Cumplită vreme, ieri, la comemorarea Zilei Naţionale a României. Spun „comemorare” şi nu „sărbătorire”, pentru că noi, românii, nu prea ştim, se pare, să ne bucurăm la Sărbătoarea-sărbătorilor, să ne veselim în stradă, să fâlfâim un steag, să organizăm un program cultural liber, fără convocator.

Ieri, ca în toţi anii, am avut parte de cuvenita slujbă de pomenire a celor căzuţi pentru ţară, de coroane (deci mortuare!) de flori, de defilare militară – aici, ai măcar ce admira… Şi a fost o vreme răzbunătoare parcă pe aceste vremuri, câinoasă, care-a plâns şi ea peste noi cu lapoviţă urâtă. De mirare că o mână de gălăţeni a mai venit să vadă cu ochii lor sărbătoarea. Veteranii măcar, care au trăit astfel de momente în tranşee, cu glonţul din faţă, nu s-au plâns, chiar dacă au ajuns mai greu decât în alţi ani, sprijiniţi de prieteni sau în baston…

Altfel, nicio surpriză faţă de alţi ani: nimeni nu a protestat, nimeni n-a făcut ceva pe cont propriu, au fost şi zâmbete, şi bârfe mici, politice, printre dârdâieli. Primul partid care a depus coroana – normal, cel la putere. Cel mai numeros partid la coroane – PC, cu un cartier întreg în urma coroanei!

Slujba, oficiată de un sobor preoţesc, condus de părintele protopop Buruiană. Au ridicat coliva, alături de preoţi, comandantul Garnizoanei, prefectul, preşedintele Consiliului Judeţului, primarul. Dintre VIP-uri: prefectul Cosmin Păun, preşedintele CJ Eugen Chebac, primarul Dumitru Nicolae, vicepreşedintele CJ Eugen Durbacă, senatorul PSD Gheorghe Saghian, deputatul PC Bogdan Ciucă, deputatul PNL Victor Paul Dobre, deputata PSD Lucreţia Roşca, viceprimarul Mircea Cristea, consilieri locali şi judeţeni, directori. Dintre veterani l-am remarcat pe generalul şi scriitorul Nicolae Staicu-Buciumeni. Inspectorul şef al şcoalelor, Doruleţ Resmeriţă - cu un grup de elevi muraţi de ploaie.

Au depus coroane cei din administraţie – prefect, Consiliul Judeţului, Primărie – Garnizoana, filiala Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor, cea a Cadrelor Militare în Rezervă, cea a Veteranilor – împreună, pentru că rămân tot mai puţini, de la an la an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi cel al Poliţiei de Frontieră, Sindicatul Cadrelor Militare, Blocul Naţional al Revoluţionarilor, SRI, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Penitenciarul, APDM, partide - PDL, UNPR, abia apoi PSD... Sper să nu fi „sărit” pe cineva, că la frig se strâng ele şi listele… Directori prezenţi? De la PSD, PC şi PDL, spun parcă oarece despre cine este la, lângă sau peste putere în Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Un_1_Decembrie_%E2%80%9Ecainesc%E2%80%9D_la_%E2%80%9EEternitatea%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Programul manifestărilor de 1 Decembrie

Prefectura Galaţi, în colaborare cu Garnizoana Galaţi, organizează cu ocazia Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, mai multe manifestări.

Se va începe cu un Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală, urmat de ceremonialul militar şi religios la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Eternitatea. Apoi, pe esplanada Prefecturii, vor avea loc un ceremonial cu paradă militară, dar şi un complex de exerciţii demonstrative de intervenţie în situaţii deosebite. Ziua se va încheia cu o defilare a militarilor cu torţe.

Iată programul remis de către Prefectura Galaţi:

 

CATEDRALA ARHIEPISCOPALĂ
11.00-11.30 - Te Deum

 

CIMITIRUL ETERNITATEA - Mausoleul Eroilor
Ceremonial militar şi religios
12.00-12.10 - Primirea onorului şi intonarea imnului de stat al României
12.10-12.25 - Serviciu religios
12.25-13.00 - Depunere de coroane de flori
Concomitent se depun coroane, fără ceremonial solemn, la Monumentul Eroilor Regiment 11 Siret şi Monumentul Eroilor 1941-1945

 

PREFECTURĂ - Esplanadă
Ceremonial şi paradă militară
14.00 - 14.10 - Primirea onorului şi intonarea imnului de stat al României
14.10 - 14.20 - Alocuţiuni
14.20 – 14.50 - Exerciţiu demonstrativ de intervenţie în situaţii speciale (Inspectoratul de Poliţie - Serviciul de Intervenţie Rapidă, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă - SMURD, Poliţia Locală)
14.50 -15.00 - Miniconcert al Fanfarei Centrului Cultural „Dunărea de Jos”
15.00 -15.15 - Paradă militară şi a mijloacelor tehnice de intervenţie (Batalionul 284 Tancuri, Batalionul 300 Infanterie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Serviciul Poliţiei de Frontieră)

 

STRADA BRĂILEI
18.00 -19.00 - Defilare cu torţe, Inelul de Rocadă (Ţiglina I) - Strada Brăilei - Palatul de Justiţie - Regiment 11 Siret - Parc Viva

 

Link to comment
Share on other sites

Exerciţii demonstrative cu ostatici şi restricţii de trafic de 1 Decembrie
Prefectura Galaţi, în colaborare cu Garnizoana Galaţi, organizează şi în acest an manifestări dedicate Zilei Naţionale a României. Programul debutează luni, la ora 11.00, cu slujba de la Catedrala Arhiepiscopală, urmată, la 12.00, de ceremonialul militar şi religios, cu depunere de coroane la Mausoleul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea”.

Dacă slujba şi depunerea de coroane nu vor fi suficiente să-i emoţioneze pe gălăţeni, aceştia sunt aşteptaţi, pentru câteva clipe de adrenalină, la ora 14.00, pe esplanada Prefecturii, unde vor avea loc exerciţii demonstrative în situaţii deosebite şi parada militară şi a mijloacelor de intervenţie.

"Grupa Antiteroristă din cadrul Jandarmeriei gălăţene va prezenta un exerciţiu demonstrativ vizând o situaţie ipotetică de atac asupra unei maşini de transport valori, cu eliberarea ostaticilor, inclusiv coborârea în rapel de pe clădirea Prefecturii, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va simula un accident de circulaţie, cu descarcerarea victimelor şi acordarea ajutorului medical de către SMURD, urmată de stingerea incendiului provocat de coliziune. În exerciţii, se va folosi armament specific structurilor antiteroriste - pistoale mitralieră, puşti cu lunetă, petarde de exerciţiu şi petarde fumigene", arată un comunicat al Prefecturii Galaţi.

Ziua se va încheia cu defilarea cu torţe, simbol al retragerii învingătorilor de pe câmpul de luptă. De la ora 18.00, 80 de militari din Garnizoana Galaţi, însoţiţi de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, vor defila pe traseul Inelul de Rocadă (Ţiglina I) - strada Brăilei - Palatul de Justiţie - strada Regiment 11 Siret - Parc Viva.

Unde şi în ce interval orar vor fi restricţii

Potrivit Primăria Galaţi, traficul va fi complet închis luni, 1 decembrie, pe strada Domnească, pe segmentul cuprins între străzile Brăilei şi Gării, în intervalul orar 13.00 - 16.00, dar şi pe străzile Brăilei (între Inelul de Rocadă şi Palatul de Justiţie) şi Prelungirea George Coşbuc (între Palatul de Justiţie şi Faleză), în intervalul orar 17.45 - 19.30.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Prefectura, sub asediu de Ziua Naţională. Autorităţile, afumate de trupa antitero

Circa 2000 de gălățeni au asistat la parada militară şi exercițiile demonstrative desfăşurate în fața Prefecturii Galați. Momente pline de amuzament pentru public au fost cele în care trupele antitero au aruncat cu fumigene pe scările Prefecturii, acolo unde se aflau toate oficialitățile. Un alt moment amuzant pentru gălățeni a fost cel în care mai multe bucăți de zăpadă înghețată s-au desprins de pe acoperişul Prefecturii, căzând peste cei aflați pe scările instituției. Totuşi momentele amuzante nu le-au eclipsat pe cele solemne - intonarea Imnului de Stat sau parada militară.

presagalatibraila.com
 

Link to comment
Share on other sites

Depunerea de coroane, o datorie

Aproximativ 500 de oameni, reprezentanţi ai instituţiilor gălăţene, ai structurilor de apărare şi securitate naţională, partide politice, veterani de război, cât şi oameni simpli au luat parte, ieri, de 1 decembrie, la ora 12,00, la serviciul religios şi ceremonialul de depunere de coroane de la Cimitirul „Eternitatea”, desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Manifestările de la Mausoleul Eroilor au început cu primirea onorului şi intonarea imnului de stat al României. După desfăşurarea serviciului religios, condus de către protopopul Ionel-Eugen Buruiană, Instituţia Prefectului a dat startul la depunerea coroanelor la Mausoleu. Au fost prezenţi copii, cu părinţii de mână, dar şi vârstnici, cadre militare în retragere.

La 96 de ani de la Marea Unirea de la Alba Iulia, colonelul în retragere Crăciun, la cei 91 de ani ai săi, a venit la depunerea de coroane, pentru că socoteşte că avem o datorie morală faţă de cei care ne-au lăsat moştenire ţara, pentru că trebuie să ne amintim de momentul în care Transilvania, Banatul, Crişana şi Maramureşul s-au unit cu Regatul Român.

„Acţiunea de astăzi este o acţiune logică şi o bucurie, pentru a aminti de Marea Unire. Ne-a fost lăsată o moştenire, o ţară unită, iar noi trebuie să căutăm să ducem mai departe ce ne-a fost lăsat. Astăzi le mulţumim celor care au luptat pentru unificare şi care au apărat integritatea patriei”, ne-a declarat colonelul Crăciun.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Zeci de gălăţeni au defilat alături de militarii cu torţe

Simbol al retragerii învingătorilor de pe câmpul de luptă, defilarea cu torţe a pus punct manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie. De la ora 18,00, nu mai puţin de 80 de militari din Garnizoana Galaţi, în fruntea cărora se afla Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, au defilat pe traseul Inelul de Rocadă (Ţiglina I) - Strada Brăilei - Palatul de Justiţie - Strada Regiment 11 Siret - Parc Viva.
Gălăţenii au aşteptat cu nerăbdare acest moment. Iar în clipa în care coloana a trecut prin faţa lor, n-au rezistat să rămână pe loc, aşa că au pornit în pas vioi după ea. Părinţi cu copii în braţe sau ridicaţi pe umeri, copii de-o şchioapă care încercau să bată pas de defilare asemenea militarilor, tineri purtând drapelul României dar şi gălăţeni trecuţi de prima tinereţe au însoţit defilarea militară. În zona Tribunalului mulţimea era deja impresionată, şi ocupa atât trotuarul cât şi prima bandă a carosabilului. Momentul defilării cu torţe a fost fotografiat şi filmat de sute de gălăţeni, cei care nu aveau la îndemână un telefon mobil sau un aparat foto aplaudând cu bucurie spectaculoasa manifestare care a pus punct acţiunilor organizate de Prefectura judeţului Galaţi pentru a marca Ziua Naţională a României.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României la Galaţi

Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi organizează o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, miercuri, 1 Decembrie 2021, potrivit următorului program:
I. Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos „Sfântul Apostol Andrei”
10.00 - 10.30 - Te Deum
II. Ceremonie Militară cu depunere de coroane la mausoleul Eroilor - Cimitirul „Eternitatea” Galaţi
11.30 - 11.35 - Întâmpinarea persoanelor oficiale
11.35 - 11.40 - Intonarea Imnului Naţional
11.40 - 11.50 - Oficierea serviciului religios
11.50 - 12.10 - Ceremonial depunere de coroane de flori
Întregul eveniment va fi organizat cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul Ministrului Sănătăţii, precizează Prefectura Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.