dcp100168 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 România trece duminică la ora de vară* Vom da ceasurile cu o oră înainteIn noaptea de sambata spre duminica, Romania va trece oficial la ora de vara. Astfel, ora 3.00 va deveni ora 4.00, diferenta fata de timpul universal (GMT) fiind de trei ore. In tara noastra, ora de vara este corelata cu orarul practicat in statele Uniunii Europene, care isi schimba ora in ultima duminica a lunii martie si in ultima duminica a lunii octombrie. Potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti, pe perioada lunilor de vara, cand soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata in Romania din 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial. In acest an, ora oficiala de vara se aplica de la 30 martie pana la 25 octombrie.
Relu Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Amintire din armată ... eram de gardă, trebuia să intru la trei dimineaţa ... toţi îi invidiam pe cei ce urmau să intre la miezul nopţii, le dispărea o oră din program ... pe timpul nopţii nu mai respecta nimeni protocolul, ne schimbam între noi, fără comandantul gărzii ... când mi-a venit timpul, am avut o bănuială, cel pe care îl schimbam era un băbălău, îi mâncau câinii din traistă ... la 5 dimineaţa, am văzut că începe să se lumineze ... ura, mă duc să-l scol pe celălalt!
Recommended Posts