Jump to content

Iarna nu-i ca vara, Galaţi 2010-2011


dcp100168

Recommended Posts

Un mort şi trei răniţi din cauza frigului şi a zăpezii

Prima zi de iarnă din acest sezon a şi făcut victime în rândul gălăţenilor. Un bărbat a murit îngheţat în propria casă şi alte trei persoane au ajuns la spital în urma unor accidente rutiere produse din cauza poleiului şi a ceţii.

Zăpada căzută în timpul nopţii a dat mari bătăi de cap gălăţenilor. A simţit-o pe pielea ei Dorina Cojocaru care a ajuns la spital după a pierdut controlul maşinii din cauza poleiului şi s-a răsturnat în şanţ. Accidentul s-a produs pe Drumul de Centură al Galaţiului şi a fost nevoie de intervenţia echipei de descarcerare pentru a elibera victima din autoturismul grav avariat.

La scurt timp, un alt accident s-a produs, tot din cauza poleiului şi a ceţii, undeva în zona localităţii Schela. De data aceasta, trei persoane au fost rănite, iar două dintre acestea au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat în şanţ.

Cea de-a treia victimă a începutului de iarnă şi-a pierdut viaţa în somn, motivul principal al decesului fiind hipotermia. Bărbatul a fost găsit fără suflare dimineaţă, în locuinţa sa din localitatea Schela. Cadavrul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Prima_zapada-primele_victime-Un_mort_si_trei_raniti_din_cauza_frigului_si_a_zapezii_0_382162260.html

Link to comment
Share on other sites

Se circulă cu dificultate pe drumul Galaţi – Smârdan – Schela

Poliţiştii le recomandă şoferilor să conducă cu foarte mare atenţie şi să nu plece la drum fără să-şi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri antiderapante. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (polei), se circulă cu dificultate pe ruta Galaţi – Smârdan – Schela (DJ 251). Pentru a circula în condiţii de sigurantă, poliţiştii rutieri recomandă folosirea rutei ocolitoare DN 25 – DJ 255, Galaţi – Independenţa – Izvoarele – Slobozia Conachi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Starea_drumurilor-Se_circula_cu_dificultate_intre_Galati_-_Smardan_-_Schela_0_382162266.html

Link to comment
Share on other sites

Traficul interjudeţean a trecut la condiţii de iarnă

Traficul pe Drumurile Naţionale şi Judeţene din Galaţi se desfăşoară în condiţii de iarnă. Ieri, niciun drum nu a fost blocat din cauza căderilor de zăpadă, deşi pe Galaţi-Schela traficul a fost îngreunat de formarea poleiului.

Societatea de Drumuri şi Poduri a acţionat cu material antiderapant - pentru a preîntâmpina apariţia poleiului - pe următoarele artere judeţene:

· DN 22 B (doi kilometri, între Portul Mineralier şi Galaţi), DN 24 (44 de kilometri, între Cosmeşti-Tecuci-Priponeşti);

· DN 25 (64 de kilometri, între Tecuci şi Şendreni), DN 25A (7,5 de kilometri, între Hanu Conachi şi Năneşti);

· DN 2B (11 de kilometri, între Şendreni-Galaţi şi Frontieră), DN 26 (76 de kilometri, între Galaţi-Oancea-Cavadineşti);

· DN 26A (jumătate de kilometru, între Oancea şi Vamă) şi DN 24 D (76 de kilometri, între Bălăbăneşti-Cuca-DN 26).

http://www.viata-libera.ro/articol-Traficul_interjudetean_a_trecut_la_conditii_de_iarna_2.html

Link to comment
Share on other sites

Chiciura a provocat multe fluctuaţii de tensiune

Toţi colegii din redacţie şi, pun pariu, mii de gălăţeni care lucrau ieri la calculatoare, acasă sau la serviciu, au înnebunit timp de vreo două-trei ore în jurul prânzului, perioadă în care fluctuaţiile de tensiune (mici, de sub o secundă, dar al naibii de dese) ne restartau calculatoarele la foc automat.

„Pe linia aeriană de 110 kV din zona Brăila sunt fluctuaţii de tensiune, din cauza chiciurei, iar aceste fluctuaţii sunt preluate de reţea şi la Galaţi. Nu avem ce face, astea sunt condiţiile atmosferice”, ne-a declarat directorul general al Electrica Galaţi, Iulian Aramă.

Corect, explicaţia stă în picioare. Dar cum oare, atunci când se fac investiţii de milioane de euro în instalaţiile electrice, nimeni nu se gândeşte că trăim într-o ţară cu patru anotimpuri? Sau, mă rog, acum se pare că au mai rămas doar două, dar unul dintre ele e musai iarna. Iarnă e şi în Canada, dar nimeni de acolo n-are astfel de probleme cu Electrica lor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Chiciura_%E2%80%9Efestiva%E2%80%9D_si_electrosocuri_2.html

Link to comment
Share on other sites

Nu avem ce face, astea sunt condiţiile atmosferice

Asta o puteam spune eu, sau oricine altcineva de pe strada. Ce fain e sa fii director, sa ai o gramada de bani pe mana si la prima fulguiala sa spui senin" nu avem de face"...

Ma intreb: "prostii" aia din Finlanda (sau Canada, ca la gazeta) oare nu s-au saturat de trait in conditiile acestea? Sau pe acolo directorilor nu li se "falfaie" la prima ninsoare?!

Link to comment
Share on other sites

Opt localităţi şi cartierul „Dimitrie Cantemir” nu au curent electric

Stratul de gheaţă depus pe firele care asigură alimentarea cu energie electrică a afectat mai multe localităţi din judeţul Galaţi. În beznă au rămas şi locuitorii din Cartierul „Dimitrie Cantemir”. Conform informaţiilor oferite de S.C Electrica sunt afectate următoarele puncte:

- LEA 20kV Liesti – Schela partial 26 PT/4 localitati: Hanu Conachi, Fundeni, Lungesti, Serbanesti;

- Cartier D.Cantemir 3 PT defect în LEA 20kv SDEE Brăila

- PT-uri nealimentate: 58 PT

- LEA 20kv Schela – Porcine 29PT/4 localităţi Independenta, Branistea, Serbestii Vechi, Traian sat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Poleiul_a_dat_peste_cap_Galatiul-_Opt_localitati_si_cartierul_-Dimitrie_Cantemir-_nu_au_curent_electric_0_382761843.html

Link to comment
Share on other sites

Iată cum s-au pregătit autorităţile pentru iarnă

14 tractoare, cinci autosărăriţe, nouă încărcătoare frontale, 10 autogredere şi 12 buldoexcavatoare sunt pregătite să acţioneze pe străzi. Alături de SC Ecosal SA, vor participa la deszăpezire zece firme private. Printre acestea se numără RER, Vega 93, Romserv şi Gospodărie Urbană.

Cum prognoza meteo anunţă că iarna 2010-2011 va fi una grea, cu ninsori abundente, autorităţile gălăţene au început din timp pregătirile astfel încât să nu se mai declare luate prin surprindere.

Ion Ionescu, directorul Serviciului Public de Salubritate Ecosal, susţine că au fost demarate procedurile pentru cumpărarea de sare industrială. „Am achiziţionat până acum 70 de tone de sare şi urmează să mai primim încă 1.600 de tone. Dacă va fi nevoie, vom mai cumpăra. Depinde foarte mult de cum va fi vremea. De exemplu, iarna trecută am folosit 3.500 de tone”, a spus Ionescu.

De asemenea, au fost achiziţionate două sărăriţe şi două utilaje deszăpezire, cu tot cu plug. Acestea din urmă au costat 1,4 milioane lei. „Avem parcul auto îmbunătăţit. De exemplu, anul trecut am avut doar 10 tractoare cu plug, iar anul acesta avem 14. Noi suntem pregătiţi să facem faţă, chiar dacă va fi o iarnă grea”, ne-a declarat Ion Ionescu.

În total, vor fi utilizate 14 tractoare cu lamă şi perie, cinci autosărăriţe, nouă încărcătoare frontale, 10 autogredere şi 12 buldoexcavatoare.

Primăria Galaţi a pus la punct două strategii, pentru situaţiile în care, până la ieşirea utilajelor pe trasee, stratul de zăpadă are sub sau peste 15 centimetri. „Nu se va acţiona pe timp de viscol sau, dacă acesta se declanşează, utilajele aflate la deszăpezire vor fi retrase până când vremea va permite intervenţia”, a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

La operaţiunile de deszăpezire alături de Ecosal vor participa 10 societăţi private gălăţene. Printre acestea se numără RER, Gospodărie Urbană, Neoprint, Vega 93 şi Romserv. Gospodărie Urbană va avea obligaţia să deszăpezească cât mai repede toate locurile de parcare existente pe raza municipiului Galaţi şi pe care le are în administrare.

„O să facem apel către asociaţiile de proprietari să ne dea o mână de ajutor şi acolo unde noi nu putem intra cu utilajele de deszăpezire, să elibereze parcările dintre blocuri şi accesul către ele. Pentru a nu se crea blocaje în trafic, sfătuim populaţia oraşului să lase maşinile acasă şi să circule cu mijloacele de transport în comun”, a mai adăugat Ion Ionescu

Prima ninsoare în Galaţi nu a trecut neobservată. Angajaţii Ecosal au intervenit cu material antiderapant în apropierea de Metro, Real şi Combinatul siderurgic.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Iarna_nu-i_ca_vara-_Cum_s-au_pregatit_autoritatile_pentru_iarna_0_382761777.html

Link to comment
Share on other sites

Trenuri anulate din cauza poleiului

Poleiul depus pe firele de contact între staţiile Sihlea - Gugeşti (secţia de circulaţie Râmnicu Sărat - Focşani ) a determinat CFR Călători Galaţi să anuleze două trenuri accelerat.

Ca urmare a vremii nefavorabile şi a temperaturilor scăzute din ultimele 12 de ore, CFR Călători a decis astăzi să anuleze trenul accelerat 1972/1972-1 pe relaţia Galaţi -Tg. Mureş şi acceleratul 1973-2/1973 pe ruta Tg. Mureş -Galaţi.

"Azi noapte au fost mai multe întârzieri în circulaţia trenurilor din cauza vremii, dar astăzi vor fi anulate doar cele două trenuri accelerat. Vom vedea cum evoluează vremea", ne-a declarat Ecaterina Pricope, directorul CFR Călători Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Trenuri_anulate_din_cauza_poleiului_0_382761891.html

Link to comment
Share on other sites

Iarna nu-i ca vara ... e clar.

Dar cateodata se aseamana... daca vara cad copacii din cauza furtunilor si a ploii iata ca iarna arborii se rup din cauza greutatii ghetii.

Chiar in fata Liceului Sportiv langa trecerea de pietoni, azi dimineata. era rupt din radacina un copac mare. Cred (sper) ca n-au fost victime... 106.gif

Link to comment
Share on other sites

Un bărbat a ajuns la spital cu picioarele degerate

Ene Ştefan, în vârstă de 71 de ani, s-a înscris şi el pe lista victimelor făcute de iarnă în doar 24 de ore de la instalare. Acesta a ajuns la spital cu picioarele degerate după ce a rătăcit o noapte întreagă pe câmpurile din zona localităţii Pechea. „Am păţit-o cu frigul ăsta. Am plecat la un băiat la stână şi când mă întorceam spre casă m-am rătăcit din cauza ninsorii şi a întunericului. Am mers toată noaptea prin zăpadă. Abia la şapte dimineaţa am văzut luminile unor case şi am pornit spre ele”, spune Ene Ştefan.

Bărbatul a fost transportat de către o ambulanţă la Spitalul Judeţean iar starea lui este un stabilă în momentul de faţă. „Nu a trecut mult de când a venit iarna şi deja avem victime ale egrului. Un bărbat a fost internat cu degerături de gradele II şi III la nivelul picioarelor, după ce a stat în frig aproximativ 14 ore”, spune Dumitru Işfan, director medical al Spitalului Cilinic de Urgenţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ger_necrutator-Un_barbat_a_ajuns_la_spital_cu_picioarele_degerate_0_382762150.html

Link to comment
Share on other sites

Patru DN-uri şi 12 DJ-uri, tratate cu antiderapant

Zăpadă frământată şi polei pe drumurile naţionale şi judeţene. Totuşi, în judeţul nostru drumurile nu sunt blocate, dar traficul se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de iarnă.

Secţia Drumuri Naţionale Galaţi acţiona ieri cu materiale antiderapante pentru a preîntâmpina apariţia poleiului, pe următoarele porţiuni de drum din judeţ:

· DN 24 (44 de kilometri, între Cosmeşti-Tecuci-Priponeşti),

· DN 26 (76 de kilometri, între Galaţi-Oancea-Cavadineşti),

· DN 26 A (jumătate de kilometru, între Oancea şi Vama),

· DN 24 D (76 de kilometri, între Bălăbăneşti-Cuca-DN 26).

De asemenea, Drumuri Judeţene Galaţi acţiona pe următoarele artere:

· DJ 251 Tecuci-Pechea-Galaţi,

· DJ 251 A Matca-Corod-Drăguşeni,

· DJ 242 Vârlezi-Târgu Bujor-Folteşti,

· DJ 261 A Scânteieşti-Frumuşiţa,

· DJ 253 Băleni-Viile,

· DJ 255 Rediu-Cuca,

· DJ 252 Nicoreşti-Buciumeni,

· DJ 252I Nicoreşti-Poiana,

· DJ 251 B Blânzi-Cotoroaia,

· DJ 242 E Băneasa – Roşcani,

· DJ 242 A Bălăbăneşti-Bereşti-Găneşti,

· DJ 251 H Corod-Valea Mărului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Patru_DN-uri_si_12_DJ-uri_tratate_cu_antiderapant_2.html

Link to comment
Share on other sites

Cei 13 care înving iarna la Galaţi

Constituit de miercuri, 1 decembrie, din ordinul prefectului, Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice sezonului de iarnă a intrat deja în pâine. Din componenţa actualului Grup de Suport Tehnic fac parte Cosmin Păun (prefectul judeţului), Eugen Chebac (preşedintele Consiliului Judeţului), subprefectul Daniel Ovidiu Tudorache, Vasile Pârlog (şef serviciu al instituţiei prefectului), colonelul Vasile Balaban (comandantul ISU Galaţi), Dănuţ Lefter (comandantul Poliţiei Judeţene Galaţi), colonelul Mircea Olaru (Comandantul Jandarmeriei Galaţi), Petru Tudorache (director executiv adjunct al Consiliului Judeţului Galaţi), Liliana Moise (director al Direcţiei de Sănătate Publică), doctorul Mihai Polinschi (manager al Serviciului de Ambulanţă), Doiniţa Corban (şef de secţie la Secţia Drumuri Naţionale Galaţi), Onuţ Atanasiu (inspector şcolar general-adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Galaţi), subcomisarul Cristina Tatulici (FOTO) fiind purtătorul de cuvânt al Comandamentului. Perioada în care activează Grupul de Suport Tehnic se întinde pe toată durata sezonului rece, instituţia fiind subordonată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Informările transmise de Grupul de Suport se fac la orele 6 dimineaţa şi 13, exclusiv în perioada în care Galaţiul este cuprins în zona de avertizare meteo.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cei_13_care_inving_iarna_la_Galati__2.html

Link to comment
Share on other sites

Bărbat găsit mort sub un autocar

Şoferul unui autocar parcat lângă Casei de Cultură a Sindicatelor a avut parte în această dimineaţă de o sperietură pe cinste. El a găsit sub maşină cadavrul unui bărbat aşa că a sunat la 112. „La 07.30, am venit să pornesc maşina când am dat peste mort. Era aici în spate. Cine ştie cum a ajuns acolo. Probabil a căutat un loc unde să se încălzească”, spune Sebahatin Kumer, şoferul turc al autocarului.

Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că este vorba despre un bărbat fără adăpost care ar fi decedat din cauza hipotermiei. Cadavrul a fost transportat la Medicina Legală pentru efectuarea autopsiei. „La Galaţi, s-a realizat o colaborare internaţională. Un şofer turc a găsit sub maşina sa un mort român. Acesta din urmă căuta un acoperiş desupra capului însă fără pereţi nu i-a ţinut deloc de cald”, a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_barbat_a_fost_gasit_mort_sub_un_autocar_in_parcare_la_Casa_de_Cultura_a_Sindicatelor_0_383361893.html

Link to comment
Share on other sites

Atenţionare de ninsoare şi vreme rea în 14 judeţe din estul şi sud-estul ţării

Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare meteo pentru 14 judeţe din Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea conform căreia de sâmbătă după-amiază şi până duminică dimineaţă ar urma să ningă şi să apară viscolul. Astfel, de sâmbătă până duminică, în Moldova, nordul şi estul Munteniei şi partea continentală a Dobrogei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali "vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica, viscolind trecător ninsoarea", se arată în textul atenţionării meteo cod galben. În centrul şi sudul Moldovei şi la munte "se va depune strat de zăpadă mai consistent", mai susţin meteorologii. Aceştia adaugă şi că sâmbătă "va ploua abundent" în cea mai mare parte a Olteniei, în Muntenia şi în sudul Moldovei, precipitaţiile urmând să depăşească local 25-30 de litri pe metrul pătrat, putând ajunge până la 50 de litri pe metrul pătrat în 24 de ore.

Codul galben emis de meteorologi vizează judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galaţi, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Link to comment
Share on other sites

Ma asteptam sa se aplice celebra remarca napoleana: - vrei sa rezolvi ceva, desemnezi o persoana. - vrei sa o inmormantezi, faci o comisie. Din simpla lectuare a personajelor din ??? COMISIA TEHNICA???? constatam ca nici unul nu are legatura cu analize-stabilire solutii conform cu rolul dat de denumire. Sunt doar personaje PLATITE DIN BANI PUBLICI care au deja obligatii de serviciu sa aplice ceea ce niste tehnicieni care ar fi trebuit sa fie pe acolo si sa propuna iar, conform sarcinilor de serviciu, acestia sa asigure indeplinirea! Ca asta trebuia sa o postez in capitolul deschis de mine- nu m-am hotarat. Pentru ca nu stiu daca asa ceva este peste tot sau doar in Galati.

Link to comment
Share on other sites

21 de gălăţeni au căzut pe gheaţă

De joi dimineaţă până vineri la ora 10, în serviciul de Urgenţe Ortopedie s-au prezentat 21 de gălăţeni care aveau probleme după ce căzuseră pe gheaţă, prin oraş. Cinci dintre aceştia au rămas internaţi. Şi când te gândeşti că abia a început iarna…

http://www.viata-libera.ro/articol-21_de_galateni_au_cazut_pe_gheata__2.html

Link to comment
Share on other sites

Situaţia traficului rutier la ora 13.30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 13.30 nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia blocată. Totuşi, există anumite tronsoane ale unor artere rutiere importante, pe care se circulă îngreunat din cauza unui strat subţire de zăpadă, printre care şi DN24D Bălăbăneşti – Cuca, în judeţul Galaţi. De asemenea, pe multe tronsoane importante de drumuri circulaţia se desfăşoară la această oră îngreunat, din cauza ceţii.

http://www.amosnews.ro/Situatia_traficului_rutier_la_ora_13_30-29-58004

Link to comment
Share on other sites

Patru gospodării inundate la Tecuci

Aşa cum era de aşteptat, avertizarea meteo de cod galben a venit la Galaţi cu o zi de sâmbătă în care a plouat de ne-a sunat apa în cap. Astfel, în nord-vestul judeţului, la Tecuci, trei gospodari s-au trezit în plină zi că trebuie să scoată apa din casă. Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă, ştie toate amănuntele: „Cele trei case, aflate pe strada 9 Mai din Tecuci, au fost inundate la ora 15,45. Proprietarii lor – Gigi Crăciun, Vasile Răducanu şi Vasile Voicu – au primit imediat ajutorul autospecialelor de pompieri, Secţia Tecuci, care au intervenit cu pompe pentru remedierea situaţiei. În aceeaşi zi, apa de ploaie a intrat şi în casa lui Florin Vişan, de pe strada Alexandru Lascarov, la numărul 78”.

Nici Galaţiul nu a scăpat pe de-a întregul: pe strada Cărămidăriei, în Valea Oraşului, la numărul 12, locatarii s-au pomenit inundaţi de apa de ploaie, pompierii acţionând şi de această dată.

Ploile s-au oprit, pentru moment. De-abia în noaptea de marţi ne reîntâlnim cu precipitaţiile, care se anunţă moderate.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prapadul_de_sambata_seara_2.html

Link to comment
Share on other sites

Iata ca venit si draguta iarna. La lentile de polei trebuie sa ai doar o minima prevedere. Nu a avut si artistul unui c3 la Ivesti, duminica pe la 17-17.30. A calcat-o si s-a asigurat de o buna spaima. M-a depasit, pe la Barcea, cam cu 90/ora. La Ivesti a avut o intalnire cu un camion. Mai frumos era ca mergeau cu o mica gaura de vizibilitate in dreptul soferului. Mai ales "LOGANISTI". Total tampiti. Ca si in oras!!!! Si era deja noapte!!!.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.