dcp100168 Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Mort în ger, în Micro 17„Un echipaj al SMURD a intervenit în zona pieţei din Micro 17, unde un bărbat de 47 de ani a fost găsit decedat. Se parecă omul încercase să se adăpostească sub un autoturism, iar hipotermia este o posibilă cauză a morţii”, a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi. Dacă expertiza medico-legală va adeveri faptul că bărbatul a murit din cauza hipotermiei, aceasta ar fi a doua viaţă răpusă de frig în mai puţin de o săptămână.http://www.viata-libera.ro/articol-Mort_in_ger_in_Micro_17_.htmlCea de-a patra victimă a iernii a este tot o persoană fără adăpost. Florin Mihailov a adormit sub o maşină, în zona pieţei din Micro 17 şi nu s-a mai trezit. Cadavrul acestuia a fost găsit dimineaţă. Aceştia din urmă spun că victima nu mai avea casă de aproximativ doi ani de zile şi că în seara precedentă căuta un loc unde să se încălzească. “Stă pe străzi de vreo doi ani. Nu ştia unde să mai stea să se încălzească puţin. A fost frig tare aseară. Probabil era şi puţin băut. A murit îngheţat”, spune Ionel Sefer, unul dintre prietenii victimei.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Frigul_de_afara_si_din_case_a_omorat_patru_galateni_0_385761494.html
toto Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Prietene prea stimat Bosorogu'... Ne-ai terminat cu "loganistii"! Chiar n-ai destule exemple cu BMV-uri sau Mertzane "sehashuri" conduse de tigani si cocalari analfabeti?! Da drumul la tv, dimineata, dupa-amiaza sau seara, pe orice post de stiri si vei avea destule. Acum ce sa zic...?! E normal sa-ti sara Loganurile in ochi caci Loganuri sunt destule dar tre' sa tineti cont ca un procent important de Loganuri sunt conduse de bosorogi care pana mai ieri conduceau Dacii 1300 si prin programul "RABLA" s-au facut cu masini noi. Insa tinand cont de raport/procent cred ca exagerati. Vis-a-vis de soferul de C3... V-ati pus problema ca poate dvs mergeti prea incet, ca poate dvs insiva produceti iritare in trafic ? Adica, o depasire cu ce viteza trebuia facuta? Vi se pare 90 o viteza astronomica? O sa spuneti de conditii meteo, etc... insa nici pe de parte vremea n-a fost asa de rea ca in judetele de mai la nord. Pe de alta parte mi-e greu sa cred ca ati vazut masini, in viteza traficului, care "mergeau cu o mica gaura de vizibilitate in dreptul soferulu" deoarece in primul rand toate masinile noi au sisteme de dezaburire performante si, in plus, fiind pe un drum in afara orasului banuiesc ca a existat timp destul pentru dezaburire. O zi buna si fara probleme in trafic. PS De vineri vine zapada si pe la noi, si cum iarna n-ui ca vara o sa avem ce scrie la "Soferi idioti"
bosorogu' Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 (edited) Prietene prea stimat Bosorogu'... Ne-ai terminat cu "loganistii"! Chiar n-ai destule exemple cu BMV-uri sau Mertzane "sehashuri" conduse de tigani si cocalari analfabeti?! Da drumul la tv, dimineata, dupa-amiaza sau seara, pe orice post de stiri si vei avea destule. Acum ce sa zic...?! E normal sa-ti sara Loganurile in ochi caci Loganuri sunt destule dar tre' sa tineti cont ca un procent important de Loganuri sunt conduse de bosorogi care pana mai ieri conduceau Dacii 1300 si prin programul "RABLA" s-au facut cu masini noi. Insa tinand cont de raport/procent cred ca exagerati. Vis-a-vis de soferul de C3... V-ati pus problema ca poate dvs mergeti prea incet, ca poate dvs insiva produceti iritare in trafic ? Adica, o depasire cu ce viteza trebuia facuta? Vi se pare 90 o viteza astronomica? O sa spuneti de conditii meteo, etc... insa nici pe de parte vremea n-a fost asa de rea ca in judetele de mai la nord. Pe de alta parte mi-e greu sa cred ca ati vazut masini, in viteza traficului, care "mergeau cu o mica gaura de vizibilitate in dreptul soferulu" deoarece in primul rand toate masinile noi au sisteme de dezaburire performante si, in plus, fiind pe un drum in afara orasului banuiesc ca a existat timp destul pentru dezaburire. O zi buna si fara probleme in trafic. PS De vineri vine zapada si pe la noi, si cum iarna n-ui ca vara o sa avem ce scrie la "Soferi idioti" a- am spus de multe ori despre conducerea cu telefonul mai mult decat cu volanul unor masini cracanate b- deci sa inteleg ca toti cei cu masini noi pot conduce cu 70 pe str. Ovidiu sau Armata poporului? c- C3-iul era in Ivesti, intre spital si drumul spre cartierul Castelelor, dupa acea curba fara vizibilitate (cu linie continua) de unde incep baltile, semiinghetate la vremea aia. Cred ca nu a avut timp de frana de motor. Depasirea era tot in localitate si tot pe linie continua! d- pentru mine, limita de viteza este limita ruperii aderentei. Atunci si acolo aveam 58-62. In amurg/noapte. Pe la 17,30. e- sistemele moderne trebuie corectate functie de temperatura, vant si umiditate. Daca te intereseaza consumul, pleci fara incalzire minima. Dupa care incepi sa te plangi ca ai consum de ulei. Edited December 7, 2010 by bosorogu'
dcp100168 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Cod galben de ninsori şi răcire accentuată a vremiiMeteorologii au emis o atentionare cod galben de ninsori, intensificari ale vantului si racire accentuata care vizeaza intreaga tara, pentru intervalul 9 decembrie, ora 20.00 - 10 decembrie, ora 12.00. In intervalul mentionat, vantul va prezenta intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 70-75 km/h, indeosebi in sudul si in estul tarii. In nord, centru si est, precum si in zonele montane va ninge, local viscolit. In regiunile vestice ploile se vor transforma in ninsori inca de joi dupa-amiaza. Pe parcursul zilei de 10 decembrie precipitatiile si vantul se vor diminua, dar vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, devenind local geroasa.Weekend la gura caloriferului* Azi plouă, mâine ninge * Avem program de 12°C, cu nori şi ploaie*Nici nu s-au uscat bine cele zece cojoace cu care ne-am înfofolit acum vreo săptămână, că iar dă gerul peste noi. Azi încă mai avem timp să ne lăfăim la 12°C, pentru că de vineri spunem pa gradelor multe. După ce ieri am avut o vreme de primăvară, cu cer sclipitor şi copacii dezorientaţi – „Înfrunzim, nu înfrunzim…?” - astăzi ploaia îi dă înainte cât este ziua de lungă, în timp ce vântul nu se agită prea tare. Aversele nu încetează nici pe timpul nopţii, când temperaturile trag fermoarul la -1°C. Problemele se agravează vineri dimineaţă, când frigul nu se mai dă dus, şi ziua întreagă îngheţăm la 2°C. În plus, va ninge de zici că i-a scăpat cuiva sita cu zăpadă din mână. Ne aşteaptă un weekend îngheţat la temperaturi simetrice: -1°C ziua şi -6°C în timpul nopţii. Luni vedem un pic soarele la ochi, dar peste noapte se aşterne iar pe nins.http://www.viata-libera.ro/articol-Weekend_la_gura_caloriferului__2.html
bosorogu' Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Astazi am mers de DJ251 - Galati-Schela-Cudalbi-Corod-Tecuci - DN25 - pana la Galati. De la 15 la 18 an fost pe DN 26. Credeti ca am zarit vreun utilaj, echipaj de politie sau mai stiu eu ce? Macar in zonele obisnuite de pericol de inzapezire? Nici in Galati nu am zarit ceva. Maine dimineata doar soferii , ca de obicei , vor fi vinovati! Onor noile comisii deabia unse au dat deja vre-o avertizare? Au pregatit amenzile? In mod cert, maine vor constata, cu toate avertizarile meteo emise, ca au fost luate pe nepregetite!. Fie va lipsi motorina speciala de iarna, fie nisipul, fie bateriile, ca mai multe justificari ca in Romania, nu cred ca se mai pot inventa pe Pamant!
LaurX82 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Nasol rau De unde stie asa de precis ca va ninge asa de mult ? Ciudat...
bosorogu' Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 (edited) Ciudat sau nu, o avertizare a INM al ROMANIEI trebuia sa determine automat intrarea in functiune, chiar degeaba, ca astazi, a INDEPLINIRII SARCINILOR DE SERVICIU pentru care sunt platiti acesti SEFI SI FIRME CLABORATINISTE! Asta este astazi in Romania. Strainii obisnuiti din nastere cu asa ceva remarca automat, mai ales subconstient, ca ceva este in neregula aici. Ca si in cceelleellaallttee muuuulte domenii ale vietii sociale din Romania. Ca din cea economica, vedem cand ne uitam in buzunare. Ca de conturi ? Ha! Edited December 10, 2010 by bosorogu'
LaurX82 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Alarma falsa, azi a fost frumos, soare si cald cat de cat, mai frig ca in zilele precedente, dar nu ninsori sau ploi cum a anuntat... Vedem maine...
bosorogu' Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 (edited) Bine, bine. Dar cei responsabili, platiti sa munceasca, cand vor fi sanctionati? Ca de aia justifica indolenta crasa si extrem de bine platita ca sunt luati pe nepregatite. Si romanii nu ii iau de guler pana la tribunal! Iar avocatul poporului i-si ia, bine merci, salariul. Si nu este de loc mic. Edited December 11, 2010 by bosorogu'
dcp100168 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Cod galben de ninsoare pentru Galaţi, 16-17 decembrieMeteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de joi seară până vineri seară, care va afecta Dobrogea şi sudul Moldovei. Vor fi afectate şase judeţe, respectiv Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Galaţi. Potrivit meteorologilor, de joi seară de la ora 20.00 până vineri seară la ora 18.00, în Dobrogea, Bărăgan şi în sudul Moldovei va ninge, iar vântul sufla puternic, în rafale de 60 km/h. În partea continentală a Dobrogei ninsorile vor fi mai consistente. Trecăăor, pe litoral vor fi şi precipitaţii mixte ce vor favoriza producerea de polei.
dcp100168 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Regionala de cale ferată Galaţi a activat comandamentul de iarnăRegionalele de cale ferată Iaşi, Galaţi, Constanţa şi Bucureşti au activat comandamentele regionale de iarnă, care vor acţiona în ture în zonele avertizate cu cod galben de ninsoare şi vânt, fiind stabilite şi trenurile care, în funcţie de evoluţia vremii, ar urma să fie anulate. Cele patru regionale vor acţiona cu 360 de angajaţi feroviari pe tură, 21 de pluguri pentru îndepărtarea zăpezii care se va depune pe liniile de cale ferată şi 44 de utilaje de intervenţie pentru remedierea eventualelor deranjamente, a anunţat, joi, CFR SA. De asemenea, în funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, CFR SA şi CFR Călători au stabilit, în baza unei convenţii comune, trenurile care vor fi anulate şi un număr minim de garnituri care vor fi menţinute în grafic, astfel încât să poată fi asigurată legătura feroviară în şi între zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile.
dcp100168 Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Situaţia drumurilor din judeţLa această oră pe drumurile naţionale şi judeţene de pe raza judeţului Galaţi se circulă în condiţii de iarnă.Pentru a preîntâmpina apariţia poleiului Secţia Drumuri Naţionale Galaţi acţionează cu material antiderapant pe următoarele drumuri naţionale din judeţ:- D.N.22B / 2 km, Port Mineralier - Galati;- D.N. 24 / 44 km, Cosmesti - Tecuci - Priponeşti;- D.N. 25 / 64 km, Tecuci - Sendreni;- D.N. 25A / 7,5 km, Hanu Conachi - Nănesti;- D.N. 2B / 11 km, Sendreni - Galati - Frontieră;- D.N. 26 / 76 km, Galati - Oancea - Cavadinesti- D.N. 26A / 0,5 km, Oancea - Vama;- D.N. 24D / 76 km, Bălăbănesti - Cuca - D.N. 26;http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cod-Galati-Vezi-situatia-drumurilor_0_391761011.html
dcp100168 Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Strat de zăpadă de cinci centimetriÎncepând de ieri-noapte, judeţul Galaţiul a fost atins de valul de ninsori care afectează sud-estul ţării. Astfel, în municipiul Galaţi, se depusese până la prânz un strat de zăpadă de cinci centimetri. Potrivit autorităţilor, la ora 9.00 se lucra intens pentru pentru curăţarea a opt drumuri naţionale şi se împrăştia material antiderapant pentru preîntâmpinarea formării poleiului. Şi echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă au ajuns cu dificultate la cazuri din cauza zăpezii, după cum ne-a informat dr Mihai Polinschi directorul SJA. Până la ora închiderii ediţiei, după cum ne-a informat conducerea CFR Călători, nu se înregistrau întârzieri ale trenurilor. Din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, s-a luat decizia de a se acţiona de urgenţă pe străzile din municipiul Galaţi. Deja se intervine cu două sărăriţe şi 14 tractoare cu lamă şi perie. "Începând cu ora 21.00, odată cu diminuarea traficului în oraş, vom fi în măsură să îndepărtăm complet stratul de zăpadă de pe carosabil. Rugăm populaţia să nu lase maşinile parcate pe prima bandă a principalelor artere de circulaţie, pentru a nu îngreuna operaţiunile de deszăpezire", a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galatiul-in_ger_si_acoperit_de_ninsori_0_391761061.html
AndreiM Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Deci de dimineață de la 10 de când duc comenzi de mâncare prin orașul ăsta, nu am văzut niciun plug, niciun tractor nimic. Era unul care stătea pe dreapta la Giurgulești la Vamă! În rest, Centru varză, 39 - 2 Babe - Mașniță - General - IREG varză, Barieră - Vânători varză. Se cunoștea prin unele locuri că era puțin dată la o parte dar nu e suficient! Cam așa arată drumul spre Giurgulești - Vamă
dcp100168 Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Nu se mai poate intra în Galaţi. Intrarea dinspre Tecuci este blocatăÎn această după-amiază, traficul s-a blocat complet la intrarea în Galaţi, în zona Nalba. Pe o distanţă de câteva sute de metri, mai multe TIR-uri au rămas împotmolite între Tirghina şi Galaţi.La această oră, pe toate drumurile din judeţul Galaţi se circulă în condiţii de iarnă. În aceleaşi condiţii, se poate circula către localităţile Bucureşti şi Constanţa.http://www.adevarul.ro/locale/galati/poate-GalatiIntrarea-dinspre-Tecuci-blocata_0_391761166.html
dcp100168 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Un gălăţean a rămas fără degetele de la picioare din cauza degerăturilorValeriu Smadu, în vârstă de 36 de ani, se numără printre victimele iernii din acest sezon. Bărbatul a ajuns la spital cu picioarele degerate după ce a stat în frig adăpostindu-se prin gări şi prin vagoane. Din păcate era prea târziu iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze degetele de la picioare.„Dorm pe unde apuc, prin gări în judeţ, prin vagoane şi prin tot felul de locuri ferite de viscol. Nu am simţit nimic. Am fost încălţat doar cu o pereche de adisaşi. Acum încerc să mă descurc aşa”, spune bărbatul.În momentul de faţă victima se află internată în secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă. „Pentru unii viaţa este un blestem care te prinde şi te învârte până te extermină. Bărbatului i-au fost tăiate degetele de la picioare şi a rămas doar cu nişte cioturi”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_galatean_a_ramas_fara_degetele_de_la_picioare_din_cauza_degeraturilor_0_394760984.html
bosorogu' Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 (edited) Prin treaz se înțelege și mahmur? Sau melancolic? Eu cred că am fost beat de „ melancolie ” și mă doare și acum! Cu alte cuvinte, am pățit ceva . Cred ca inseamna sa nu cazi pe motiv de echilibru instabil. Cerebel afectat de alcool. Mai ales, fara mancare mai grasa. Sau un pahar de ulei inainte de chef! Edited January 3, 2011 by bosorogu'
dcp100168 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Sancţiuni pentru firmele care nu au deszăpezit trotuarelePeste 40 de agenţi economici din municipiul Galaţi au fost sancţionaţi de la începutul anului deoarece nu au curăţat zăpada şi gheaţa din faţa sediilor în care îşi desfăşoară activitatea, aşa cum prevede o hotărâre de Consiliu Local. Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, au existat situaţii în care trotuarele nu erau curăţate nici măcar la patru zile după ultima ninsoare. ”În total, agenţii din cadrul Poliţiei Comunitare au acordat amenzi care au depăşit 4.000 de lei. Printre agenţii economici sancţionaţi se numără: Banca Românească, OTP Bank, BRD, Hotel Dunărea, Hotel Galaţi, ING sau farmacia "Patis Cerna", a precizat Ciumacenco. Potrivit şefului Poliţiei Comunitare Galaţi, Cristian Gâscă, amenzile în astfel de cazuri variază între 100 şi 400 de lei.http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=11
dcp100168 Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 În următoarele două zile va ningeAdministratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca incepand de vineri, de la ora 18, si pana duminica, la ora 23, va ninge in toata tara, mai abundent in jumatatea sudica. In noaptea de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica, in est si sud-est vantul va avea intensificari, viscolind temporar zapada. Meteorologii precizeaza ca in aceasta perioada va ninge in toata tara, mai abundent in jumatatea sudica. In zona litoralului, iar la inceputul intervalului si in Baragan si in Dobrogea continentala, precipitatiile vor fi predominant sub forma de ploaie, izolat insemnate cantitativ. In noaptea de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica, in est si sud-est vantul va avea intensificari, viscolind temporar zapada.http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8227047-anm-urmatoarele-doua-zile-ninge-toata-tara.htm
dcp100168 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Drumurile din judeţ sunt curăţate de zăpada depusă în timpul nopţiiÎn jurul prânzului, niciun drum judeţean sau naţional nu era blocat de precipitaţiile sub formă de ninsoare care s-au abătut asupra sud-estului României.Utilaje ale Societăţii "Drumuri şi Poduri" intervin în aceste momente pe toate drumurile judeţene pentru a îndepărat zăpada depusă. „Nu este niciun drum blocat, nu sunt probleme în acest moment. Acum intervenim cu toate utilajele pe care le avem. Dar nu sunt probleme majore", ne-a declarat Luciano Tudor, directorul de la „Drumuri şi Poduri".Nici drumurile naţionale nu erau blocate, pe aceste artere se circula normal în condiţii de iarnă.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Drumurile_din_judetul_Galati_sunt_curatate_de_zapada_depusa_in_timpul_noptii_0_413358763.htmlTraficul este îngreunat şi pe DN 2B Galaţi - Buzău, precum şi pe DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat.
dcp100168 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Cod galben de ninsori şi vânt până duminică searaMeteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori şi vijelii valabilă în Bucureşti şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării, unde de sâmbătă, ora 12.00 şi până duminică, ora 23.00, va ninge abundent, iar vântul va avea intesificări, viscolind temporar ninsoarea. "În intervalul 22 ianuarie, ora 12.00 - 23 ianuarie, ora 23.00 va ninge în cea mai mare parte a ţării, pe arii mai extinse şi local mai abundent în regiunile din jumătatea de sud, iar în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vântul va avea intensificări, viscolind temporar ninsoarea", se arată în atenţionarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.Atenţionarea cod galben este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Teleorman, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Covasna şi parţial în Sibiu şi Braşov.
dcp100168 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Drum blocat la Schela din cauza unui autobuzDin cauza ninsorilor puternice un autobuz a derapat în dreptul localităţii Schela şi a ajuns în mijlocul drumului judeţean care trece prin localitate. În jurul orei 9.30 a avut loc incidentul care a dus la blocarea circulaţiei şi la formarea unui şir de maşini care aşteaptă deblocarea drumului pentru a trece mai departe."Am trimis deja în zonă utilaje de mari dimensiuni. Cred că în 20 de minute vor ajunge şi în jumătate de oră drumul va fi deblocat. Pentru că autobuzul este în mijlocul drumului, ceilalţi şoferii nu pot trece mai departe. Nu cred că vor fi probleme să deblocăm drumul", ne-a declarat Luciano Tudor, directorul de la "Drumuri şi Poduri".Drumuri pe care se circulă greuCăderile puternice care s-au abătut azi-noapte şi viscolul care a spulberat zăpada au dus şi la formarea unor suluri de nea care îngreunează circulaţia în judeţ. Este vorba de drumurile judeţene:DJ 251 G între Matca şi Valea Mărului (zona denumită Coasta Lupului)DJ 261 A în dreptul commune ScânteieştiDJ 242 D în dreptul comunei SuceveniDJ 204 N în dreptul comunei NămoloasaDJ 251 dintre Bălăşeşti şi Bălăbăneşti"Pe aceste drumuri se circulă, însă mai greu, pentru că din cauza vântului s-au format unele suluri de zăpadă. Intervenim cu utilaje grele în aceste zone. Nu sunt drumuri blocate, însă se circulă mai greu", a ma declarat Luciano Tudor."Drumuri şi Poduri" intervine cu 20 de utilaje în lupta cu zăpada. Este vorba de freze, autogredere, tractoare, vole, excavatoare, camioane etc.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Furtuna_de_zapada-_Drum_blocat_la_Schela_din_cauza_unui_autobuz_0_413958650.html
dcp100168 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 S-a deschis şi drumul judeţean de la SchelaÎn jurul prânzului se putea circula pe toate drumurile judeţene şi naţionale din judeţul Galaţi. Utilajele de la "Drumuri şi Poduri" au scos de pe carosabil şi autobuzul care derapase, blocând circulaţia în dreptul comunei Schela. "Se circulă normal acum, sigur în condiţii de iarnă. În acest moment nu este niciun drum judeţean blocat. Se intervine în forţă pe toate drumurile unde sunt probleme", ne-a declarat Luciano Tudor, directorul de la "Drumuri şi Poduri".Totodată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că niciun drum naţional din judeţul Galaţi nu este blocat de zăpada depusă în urma ninsorilor abundente.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Furtuna_de_zapada-_Drum_blocat_la_Schela_din_cauza_unui_autobuz_0_413958650.html
bosorogu' Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Problema este: cum iesim pana la DN - DJ-uri? Ca ninge si bate vantul de o zi jumate si, din cauza ?muncii? utilajelor de interventie (in special pe aleeile din cartierele centrale), nu putem iesi pe la un drum mai lat. Si, de regula, impozitele se platesc si pe acolo. Si sunt mai multi decat cei de pe Brailei sau Cosbuc.
dcp100168 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Filtre ale Poliţiei pentru verificarea echipamentelor de iarnăAceste acţiuni de control sunt menite pentru a împiedica blocarea în zăpadă a unor tiruri, camioane sau alte autovehicole de mare tonaj. Cel puţin până la ora 23.00 sunt prognozate ninsori puternice, însoţite de viscol.La această oră pe drumurile naţionale şi judeţene partea carosabilă este umedă, acoperită cu zăpadă frământată şi se circulă cu dificultate în condiţii de iarnă.Lucrătorii de la posturile de pliţie din judeţ şi cei de la Serviciul Poliţiei Rutiere, patrulează pe aria de competenţă pentru defluirea circulaţiei şi prevenirea producerii eventualelor accidente.La ieşirea din municipiul Galaţi se vor organiza filtre pentru verificarea dotării cu echipament de iarnă, în principal a autovehiculelor de mare tonaj.Existau suluri de zăpadă, îngreunând mult circulaţia pe următoarele drumuri:• DJ 251-I - Vişina Buciumeni• DJ 255 - Rediu - Cuca• DJ 251 - Schela - Smârdan• DC 240-A - Cerţeşti - Ghidigeni• DJ 242-A - Bereşti - Cavadineşti• DJ 242-E - Băneasa - Roşcani - Oancea• DJ 254-A - Tudor Vladimirescu - MănăstireDe la Compania de Drumuri Naţionale, cât şi de la Consiliul Judeţean, se acţionează pe Drumurile Naţionale şi Judeţene cu autogredere, freze, autopurtate şi vole pentru deblocarea drumurilor.Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi recomandă conducătorilor auto să folosească trasee ocolitoare în zona drumurilor menţionate.De asemenea, participanţilor la traficul rutier sunt sfătuiţi să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru că orice deplasare, în astfel de condiţii meteorologice, implică mari riscuri. Autoturismul să fie echipat cu corespunzător şi să circule cu atenţie sporită.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Filtre_ale_Politiei_pentru_verificarea_echipamentelor_de_iarna_0_413958742.html
Recommended Posts