Jump to content

Doi poliţişti din Galaţi, reţinuţi pentru tâlhărie


dcp100168

Recommended Posts

Doi poliţişti din Galaţi, reţinuţi pentru tâlhărie

Doi poliţişti de la Secţia 4 Poliţie din Galaţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei miercuri, cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie şi violare de domiciliu, fiind acuzaţi că au intrat cu forţa în casa unor gălăţeni, de unde au luat 550 lei şi pachete de ţigări.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în data de 28 noiembrie, în jurul orei 14.00, doi agenţi de poliţie de la Secţia 4 din municipiul Galaţi, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, ar fi intrat în locuinţa unor gălăţeni, de unde au sustras cu forţa şi prin ameninţare suma de 550 de lei şi mai multe pachete de ţigări, transmite corespondentul NewsIn.

Părţile vătămate au depus imediat plângere, iar marţi, 30 noiembrie, organele de cercetare au început urmărirea penală a celor doi poliţişti. Marţi seară, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi miercuri urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru violare de domiciliu şi tâlhărie. Purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Robert George Florea, a declarat că cei doi au ajuns deja la Palatul Justiţiei.

Unul dintre cei doi poliţişti şi-a prezentat demisia din funcţie, iar celălalt a fost suspendat, au dezvăluit surse din cadrul Poliţiei.

http://www.realitatea.net/doi-politisti-din-galati-au-fost-retinuti-pentru-talharie-si-violare-de-domiciliu_778323.html

Judecătoria a decis deja arestarea celor doi pentru 29 de zile.

Link to comment
Share on other sites

Doi poliţişti din Galaţi – la prădat, în civil şi cu pistolul din dotare!

Doi poliţişti de la Poliţia Municipiului Galaţi, Ioan Matei şi Viorel Mizdrea, au intrat – în ziua de 28 noiembrie, ora 14, cu forţa, în locuinţa unor rromi, sub pretextul că au un mandat de percheziţie şi că deţin informaţia conform căreia rromii ar avea la domiciliu ţigări de contrabandă. Mai departe, poliţiştii, îmbrăcaţi în civil, deplasându-se cu maşina personală şi nefiind în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu, i-au ameninţat pe rromi cu pistolul din dotare şi cu un pistol cu gaze iritant-lacrimogene, le-au luat rromilor 500 de lei şi aproximativ 40 de cartuşe de ţigări de diferite mărci şi duşi au fost.

Problema poliţiştilor a fost că, după episodul acesta, rromii s-au luat după ei şi i-au ajuns în zona pieţei, unde a început scandalul, s-a creat o ambuscadă şi lucrurile au degenerat. După isprava lor neortodoxă, în ziua de 30 noiembrie, în jurul orei 18, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ieri, în urma referatului întocmit de procurori şi înaintat cu propunerea de arestare preventivă, cei doi poliţişti, au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată, unde au primit mandate de arestare pentru următoarele 29 de zile. Acuzaţiile care li se aduc celor doi poliţişti sunt destul de grele – violare de domiciliu şi tâlhărie în formă agravată.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doi_politisti_din_Galati_%E2%80%93_acuzati_de_talharie__2.html

Link to comment
Share on other sites

Flagrant eşuat şi o poveste cusută cu aţă penală

Povestea celor doi poliţişti de la Secţia 4, Ioan Matei şi Viorel Mizdrea, începe să capete contur. Poliţiştii sunt în acest moment după gratii, fiind arestaţi preventiv pentru 29 de zile. În urma anchetei, Ioan Matei şi Viorel Mizdrea şi-au dat demisia din poliţie.

Comisarul Ştefan Căpătan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale - I.J.P. ne-a spus pe scurt povestea lor. „Iniţial cei doi poliţişti au depus reclamaţii individuale, pe data de 29 noiembrie, în care îşi spuneau versiunea. Ei au susţinut că erau în Micro 39, în afara orelor de program, şi se duceau să joace un biliard, timp în care au primit un telefon prin care erau informaţi că pe strada I.L. Caragiale se descarcă ţigări de contrabandă. Cei doi, susţin ei, au mers la adresa indicată şi, când au ajuns, au văzut o maşină cu numere de Republica Moldova demarând în trombă. În urma maşinii, se pare, a rămas un sac de rafie şi o sacoşă, pline cu ţigări. O persoană a venit să ridice ţigările, dar când i-a văzut pe cei doi poliţişti a fugit. Poliţiştii spun că au luat marfa şi au mers în Piaţă în Micro 39 pentru a căuta un martor, dar, între timp, rromii de la care au luat ţigările i-au ajuns din urmă. S-a iscat un scandal, în care poliţiştii s-au ales cu o bătaie bună. Tot cei doi susţin, în declaraţii, că rromii le-au cerut 10.000 de euro pentru a nu merge la comandantul Poliţiei”, explică Ştefan Căpătan.

Bani, ţigări şi o bătaie bună

Declaraţiile celor doi poliţişti au fost luate în serios de colegii lor şi s-a pus la cale un flagrant. „Pe 30 am organizat flagrantul în parcarea de la Billa din Micro 39. Poliţiştii au mers acolo cu banii şi s-au întâlnit cu o persoană, care se presupune că i-ar fi şantajat. Dar, stupoare, şantajistul şi persoana care îl însoţea nu au mai vrut banii. De aici, situaţia s-a schimbat la 180 de grade”, ne-a spus comisarul Căpătan.

Din parcarea de la Bila, cei doi poliţiştii şi persoanele care veniseră să ia banii au fost duşi la Secţia de Poliţie, unde s-au lămurit mai multe aspecte. „Se pare că cei doi poliţişti au mers la un anume Petrică S. P., care este cunoscut că vinde ţigări şi l-au întrebat dacă nu mănâncă şi ei o prăjitură. Astfel, s-a pus la cale afacerea prin care Petrică trebuia să meargă să cumpere ţigări, iar cei doi să vină imediat şi să le confişte”.

Zis şi făcut. Petrică l-a sunat pe Vasile Sandu, la care a mers să cumpere ţigări. Imediat ce Petrică a ajuns la domiciliul lui Sandu, au apărut şi poliţiştii, care erau în afara orelor de program. „Petrică a plecat cu taxiul care îl aştepta, iar cei doi poliţişti au intrat în casa lui Sandu Vasile, le-au închis telefoanele membrilor familiei şi au început să scormonească prin casă. Au luat bani şi ţigări, după care au plecat cu maşina personală cu care veniseră. Sandu a ieşit din casă şi le-a luat numărul de la maşină. Păgubitul şi-a chemat mai mulţi prieteni şi a plecat să îl caute pe Petrică. Când au ajuns în Micro 39 l-au găsit şi pe Petrică, dar şi maşina poliţiştilor. A început bătaia, din care poliţiştii au ieşit destul de şifonaţi. Au nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale, dar nu au depus încă plângere. Păgubiţii şi-au recuperat banii şi ţigările şi au vrut să meargă la Poliţie. Aici, rămâne de stabilit cine a început şantajul. Dar, în următoarele zile, vom stabili şi acest aspect”, mai povesteşte Ştefan Căpătan.

Pistolul cu luminiţa verde

Vasile Sandu a dat declaraţii la Poliţie şi a povestit că cei doi poliţişti aveau un pistol cu o luminiţă verde. „Poliţiştii nu aveau armamentul din dotare la ei. Familia Sandu a afirmat că au fost ameninţaţi cu un pistol cu o luminiţă verde în capăt şi cu folosirea unui spray lacrimogen”, ne-a explicat Ştefan Căpătan.

Cam aceasta este povestea celor doi poliţişti de la Secţia 4, acuzaţi acum de violare de domiciliu şi tâlhărie. Rămâne ca ancheta poliţiei să stabilească toate amănuntele şi să se ia măsurile necesare împotriva poliţiştilor, dar şi împotriva celor care fac trafic cu ţigări. „Rămâne să stabilim ultimele amănunte şi să vedem ce facem şi cu cei care vând ilegal ţigări. Important în acest moment este faptul că nu s-au depus plângeri pentru vătămare corporală, aşa că nu putem demara o anchetă şi cu privire la această infracţiune”, conchide comisarul şef al Serviciului Investigaţii Criminale.

http://www.viata-libera.ro/articol-Politisti_acuzati_de_talharie_-_Flagrant_esuat_si_o_poveste_cusuta_cu_ata_penala_2.html

Link to comment
Share on other sites

”Am vrut să îi duc pe poliţişti la poliţie după ce i-am prins, dar m-au rugat să nu îi nenorocesc”

”Am vrut să îi duc pe poliţişti la poliţie după ce i-am prins, dar m-au rugat să nu îi nenorocesc”. Asta ne-a spus Vasile Sandu, gălăţeanul cunoscut că face trafic cu ţigări din Moldova, care a fost tâlhărit la sfârşitul săptămânii de poliţiştii Ionel Mizdrea de 31 de ani şi Ion Matei de 38 de ani, agenţi de poliţie la Secţia 4. ”Este a treia oară când păţesc aşa ceva. Vin peste mine, spun că sunt de la poliţie, îmi iau ţigările şi apoi aflu că le-au luat ei şi şi-au împărţit banii. Acum m-a vândut unul, Pastramă, care se ocupă cu ţigările prin Micro 39. A zis că vrea ţigări. A venit la mine, i-am arătat toată marfa şi atunci au venit poliţiştii, ne-au ameninţat cu arma, ne-au spus să închidem telefoanele şi i-au spus nevestei că o pocnesc dacă nu tace. De fapt nu ştiam sigur că sunt poliţişti, că doar unul dintre ei ne-a arătat legitimaţia. Am un copil bolnav, vai de el, de aia vând ţigări. Vedeţi în ce hal stau, sunt un amărât, fac treaba asta cu ţigări că vreau să îmi duc copilul la operaţie. Au spus apoi că, dacă sunt om de înţeles, nu mă duc la secţie, ci iau ei ţigările. Mi-au luat şi 700 de lei şi apoi mi-au dat înapoi 150 de lei, să am de mâncare la copii. Apoi au plecat. Am ieşit în faţa porţii şi le-am văzut numărul la maşină”, povesteşte Vasile Sandu.

Când şi-a dat seama că poliţiştii l-au tâlhărit, auzind că aceştia caută să îi vândă ţigările abia furate în complicitate cu Pastramă, s-a dus după poliţişti cu nişte amici.

”Le-au dat câte o palmă, nu mai mult, poliţiştilor şi lui Pastramă, care era mână în mână cu ei, şi voiam să îi duc la poliţie. Asta e... eu rămâneam fără ţigări, dar m-am săturat să mă fure aşa. Atunci ei ne-au rugat, au plâns şi au spus că rămâne între noi şi că îmi dau ei cei 90 de milioane de lei, cât fac ţigările luate”, mai spune Sandu.

Comisarul şef Ştefan Căpătan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale, a fost poliţistul care a avut neplăcuta sarcină de a descoperi că doi colegi au ajuns să tâlhărească un traficant de ţigări moldoveneşti. ”Iniţial poliţiştii au făcut plângere spunând că sunt şantajaţi şi li se cer 10.000 de euro deoarece ar fi luat nişte ţigări găsite pe stradă după ce au primit un pont cum că acolo avea loc o descărcare de ţigări de contrabandă. Cercetările ulterioare şi flagrantul au scos la iveală şi o altă poveste”, a precizat cms. şef Ştefan Căpătan.

Ionel Mizdrea şi Ion Matei au fost arestaţi miercuri seară pentru 29 de zile şi au depus recurs. Ambii şi-au dat demisia din poliţie. Şi traficanţii implicaţi sunt cercetaţi şi se verifică dacă i-au şantajat sau nu pe poliţişti.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/am-vrut-sa-ii-duc-pe-politisti-la-politie-dupa-ce-i-am-prins-dar-m-au-rugat-sa-nu-ii-nenorocesc-2948.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Enigmă în cazul poliţiştilor contrabandişti

La aproape cinci luni de la arestarea spectaculoasă a doi poliţişti de la Secţia 4 de Poliţie, Parchetul nu a decis încă dacă îi va trimite în judecată.

Pe 1 decembrie 2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Ioan Matei (38 de ani) şi Viorel Midrea (31 de ani), poliţişti la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi, sub acuzaţia de tâlhărie în formă agravată şi violare de domiciliu. Instanţa de judecată a hotărât ulterior ca oamenii legii să îşi petreacă următoarele 29 de zile după gratii.

Poliţiştii sunt acuzaţi că, pe 28 noiembrie 2010, au intrat cu forţa în casa unui contrabandist de ţigări din Galaţi, Vasile Sandu (46 de ani), de la care au plecat cu 40 de cartoane de ţigări şi aproximativ 600 de lei sub ameninţarea unui pistol şi a unui spray lacrimogen.

Contrabandistul nu s-a pierdut cu firea şi a pornit în urmărirea poliţiştilor însoţit de mai mulţi prieteni. „Am discutat cu cei doi şi le-am cerut să-mi dea banii pe care i-au furat din casă şi suma care reprezintă contravaloarea ţigărilor. M-au implorat să nu merg la Poliţie pentru că-şi pierd locurile de muncă. Au început să plângă ca nişte copii”, a declarat Vasile Sandu.

La aproape cinci luni de la comiterea faptei, procurorii nu s-au decis încă dacă poliţiştii trebuie să răspundă penal pentru ce au făcut. „Dosarul este în cercetare la procuror”, ne-a declarat Violeta Păun, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Se cuvine amintit că oamenii legii şi-au anunţat colegii că sunt victimele unui şantaj, dar cu ocazia unui flagrant organizat de poliţiştii de la Crimă Organizată s-a constatat că lucrurile nu stăteau deloc aşa.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Enigma-cazul-politistilor-contrabandisti_0_466753747.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Poliţiştii care au tâlhărit un contrabandist, ameninţaţi cu puşcăria

Ion Talica şi Viorel Midrea riscă 20 de ani de închisoare. „Păgubaşul" a solicitat contravaloarea ţigărilor furate. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a întocmit ieri rechizitoriul în cazul celor doi poliţişti care au comis o tâlhărie.

Ion Talica (38 de ani) şi Viorel Midrea (31 de ani), poliţişti la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi, au fost trimişi în judecată sub acuzaţiile de tâlhărie şi violare de domiciliu, după cum ne-a declarat Violeta Păun, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Foştii oamenii legii sunt acuzaţi că, pe 28 noiembrie 2010, au intrat sub ameninţarea armelor în casa unui contrabandist de ţigări din Galaţi, Vasile Sandu (46 de ani), de la care au plecat cu 32 de cartoane de ţigări, marca Plugaru şi 95 de cartoane de ţigări de diferite mărci, precum şi cu suma de 550 de lei.

Culmea este că foştii poliţişti au fost prinşi chiar de către contrabandist, care a plecat în urmărirea lor, însoţit de un prieten şi o rudă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Poliţistul-tâlhar le râde în nas judecătorilor

Ioan Talica, fost poliţist la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi, este de negăsit, după ce a primit patru ani de închisoare. Talica este cunoscut gălăţenilor după numele de Ioan Matei, pe care şi l-a schimbat după ce l-a tâlhărit pe contrabandistul de ţigări Ion Sandu, împreună cu un alt coleg, Viorel Mizdrea. Cei doi oameni ai legii au pus la punct un plan, cu ajutorul căruia să facă rost de bani fără prea mari bătăi de cap. În seara zilei de 28 noiembrie 2010, Talica și Mizdrea s-au nimerit “întâmplător” la locuinţa lui Ion Sandu, exact în momentul în care acesta încheia o tranzacţie cu un alt contrabandist. Deşi nu aveau mandat de percheziţie, poliţiştii au intrat cu forţa în locuinţa acestuia şi, sub ameninţarea unui pistol, au plecat cu 40 de cartoane de ţigări şi 600 de lei. Talica şi Mizdrea au încercat să vândă ţigările într-o piaţă din Galaţi, dar au fost prinşi de contrabandistul păgubit şi de familia lui, care i-au snopit în bătaie. Ambele tabere s-au reclamat la Poliţie şi aşa s-a descoperit că adevăraţii infractori erau, de fapt, poliţiştii.

Tergiversare pe bani publici

Ioan Talica şi Viorel Mizdrea sunt judecaţi, în prezent, de Judecătoria Galaţi pentru tâlhărie şi violare de domiciliu. Talica avea, însă, la activ o faptă de corupţie, după ce, pe 25.09.2010, poliţistul a cerut bani unui gălăţean în cel mai ordinar mod. Constantin Bucur se plimba cu motoscuterul unui prieten şi a avut ghinionul să dea peste poliţist, care i-a cerut fără jenă bani ca să nu îi facă dosar penal pentru că nu purta cască şi nu avea actele de identitate la el. Neştiind că cele două fapte constituie contravenţii şi nu infracţiuni, omul s-a conformat. Talica a vrut mai mulţi bani şi s-a târguit ca la piaţă, însă a sfârşit prin a fi prins de ofiţerii anticorupţie. Dosarul s-a finalizat la Tribunal, judecătorii luând decizia de a-l trimite după gratii şi pentru că nu s-a prezentat la niciun termen de judecată, dar şi pentru că a încercat să tergiverseze judecarea dosarului. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici după ce dosarul a ajuns la Curtea de Apel. Ioan Talica se ascunde de foştii săi colegi pentru a nu ajunge la puşcărie, dar a avut grijă să îşi angajeze un avocat care să îl reprezinte în proces.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Poliţiştii-tâlhari au primit pedepse cu suspendare

Ioan Talica şi Viorel Mizdrea, foşti poliţişti la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi, au fost trimişi în judecată în 2011 la Judecătoria Galaţi pentru tâlhărie şi violare de domiciliu, procesul finalizându-se săptămâna trecută cu condamnarea celor doi. Foştii oameni ai legii au primit un an şi 10 luni de închisoare pentru tâlhărie şi 8 luni pentru violare de domiciliu, după ce au jefuit un contrabandist de ţigări, Ion Sandu. Prin contopire, instanţa le-a aplicat o pedeapsă de câte doi ani, dar cu suspendarea executării.

Talica, cunoscut gălăţenilor după numele de Ioan Matei, a pus la cale un plan cu Viorel Mizdrea pentru a face rost de bani fără prea mari bătăi de cap. În seara zilei de 28 noiembrie 2010, Talica şi Mizdrea s-au nimerit “întâmplător” la locuinţa lui Ion Sandu exact în momentul în care acesta încheia o tranzacţie cu un alt contrabandist. Deşi nu aveau mandat de percheziţie, poliţiştii au intrat cu forţa în locuinţa acestuia şi, sub ameninţarea unui pistol, au plecat cu 40 de cartoane de ţigări şi 600 de lei. Talica şi Mizdrea au încercat să vândă ţigările într-o piaţă din Galaţi, dar au fost prinşi de contrabandistul păgubit şi familia lui, care i-au snopit în bătaie. Ambele tabere s-au reclamat la Poliţie şi aşa s-a descoperit că adevăraţii infractori erau, de fapt, poliţiştii.

Daune morale pentru contrabandist

Interesant de amintit este că Ion Sandu, contrabandistul căruia i se furaseră ţigările, urmează să primească 150 de lei drept daune morale de la cei doi foşti poliţişti. Asta după ce bărbatul ceruse valoarea ţigărilor de contrabandă, 5.800 de lei, dar şi daune morale de 5.000 de lei. De menţionat este că Talica are la activ şi o faptă de corupţie după ce, pe 25.09.2010, fostul poliţist a cerut bani unui gălăţean. Constantin Bucur transporta motoscuterul unui prieten şi a avut ghinionul să dea peste poliţist, care i-a cerut fără jenă bani ca să nu îi facă dosar penal pentru că nu purta cască şi nu avea actele de identitate la el. Neştiind că cele două fapte constituie contravenţii şi nu infracţiuni, omul s-a conformat, dar Talica a vrut mai mulţi bani şi s-a târguit ca la piaţă, însă a sfârşit prin a fi prins de ofiţerii anticorupţie. Dosarul s-a finalizat la Tribunal, judecătorii luând decizia de a-l condamna şi pentru că nu s-a prezentat la niciun termen de judecată, dar şi pentru că a încercat să tergiverseze judecarea dosarului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Poliţistul-tâlhar va face închisoare

Norocul l-a părăsit pe Ioan Talica, judecat şi condamnat alături de Viorel Mizdrea, fost poliţist la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi, pentru tâlhărie şi violare de domiciliu. Foştii oameni ai legii au primit un an şi 10 luni de închisoare pentru tâlhărie şi 8 luni pentru violare de domiciliu, după ce au jefuit un contrabandist de ţigări, Ion Sandu.
Prin contopire, instanţa le-a aplicat o pedeapsă de câte doi ani, dar cu suspendarea executării, sentinţa fiind schimbată săptămâna trecută de către Curtea de Apel Galaţi în executare efectivă a pedepsei cu închisoarea pentru Ioan Talica.
Totul a pornit în seara zilei de 28 noiembrie 2010, când Talica şi Mizdrea s-au nimerit “întâmplător” la locuinţa lui Ion Sandu, un contrabandist de ţigări, exact în momentul în care acesta încheia o tranzacţie cu un alt contrabandist. Deşi nu aveau mandat de percheziţie, poliţiştii au intrat cu forţa în locuinţa acestuia şi, sub ameninţarea unui pistol, au plecat cu 40 de cartoane de ţigări şi 600 de lei. Interesant de amintit este că Ion Sandu, contrabandistul căruia i se furaseră ţigările, a primit de la Viorel Mizdrea cei 150 de lei drept daune morale la care fuseseră obligaţi cei doi poliţişti. Asta după ce bărbatul ceruse valoarea ţigărilor de contrabandă, 5.800 de lei, dar şi daune morale de 5.000 de lei.
Trei ani de închisoare şi pentru corupţie
Fostul poliţist la secţia 4 de Poliţie din Galaţi a scăpat de închisoare într-un alt dosar penal în care fusese inculpat. Acesta fusese condamnat iniţial de Tribunalul Galaţi la patru ani de închisoare după ce a cerut bani „de-o friptură” unui gălăţean. Pedeapsa a fost confirmată şi de Curtea de Apel Galaţi, după ce instanţa a respins apelul lui Talica, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îi reducă pedeapsa omului legii de la patru la trei ani de închisoare şi să suspende executarea ei sub supraveghere. Totul a pornit după ce fostul poliţist a oprit un gălăţean, Constantin Bucur, care transporta motoscuterul unui prieten. Talica i-a cerut bani ca să nu îi facă dosar penal pentru că nu purta cască şi nu avea actele de identitate la el. Neştiind că cele două fapte constituie contravenţii şi nu infracţiuni, omul s-a conformat, dar Talica a vrut mai mulţi bani şi s-a târguit ca la piaţă, însă a sfârşit prin a fi prins de ofiţerii anticorupţie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Poliţistul-tâlhar va face închisoare

Ioan Talica, fost poliţist la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi, judecat şi condamnat alături de Viorel Mizdrea pentru tâlhărie şi violare de domiciliu, a ajuns după gratii pe 25 martie 2014, după ce recursul său a fost respins ca inadmisibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a luat această decizie deoarece ultima cale de atac a fost exercitată la Curtea de Apel Galaţi, sesizarea Înaltei Curţi cu recurs nefiind prevăzută de lege pentru infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată Talica. Foştii oameni ai legii au primit un an şi 10 luni de închisoare pentru tâlhărie şi 8 luni pentru violare de domiciliu, după ce au jefuit un contrabandist de ţigări, Ion Sandu. Prin contopire, instanţa le-a aplicat o pedeapsă de câte doi ani, dar cu suspendarea executării, sentinţa fiind schimbată recent de către Curtea de Apel Galaţi în executare efectivă a pedepsei cu închisoarea pentru Ioan Talica. Talica şi Mizdrea s-au deplasat pe 28 noiembrie 2010 la locuinţa lui Ion Sandu, un contrabandist de ţigări, exact în momentul în care acesta încheia o tranzacţie cu un alt contrabandist. Deşi nu aveau mandat de percheziţie, poliţiştii au intrat cu forţa în locuinţa acestuia şi, sub ameninţarea unui pistol, au plecat cu 40 de cartoane de ţigări şi 600 de lei.

Condamnat cu suspendare într-un alt dosar

Fostul poliţist la secţia 4 de Poliţie din Galaţi a scăpat de închisoare într-un alt dosar penal în care fusese inculpat. Acesta fusese condamnat iniţial de Tribunalul Galaţi la patru ani de închisoare după ce a cerut bani „de-o friptură” unui gălăţean. Pedeapsa a fost confirmată şi de Curtea de Apel Galaţi, după ce instanţa a respins apelul lui Talica, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îi reducă pedeapsa omului legii de la patru la trei ani de închisoare şi să suspende executarea ei sub supraveghere. Totul a pornit după ce fostul poliţist a oprit un gălăţean, Constantin Bucur, care transporta motoscuterul unui prieten. Talica i-a cerut bani ca să nu îi facă dosar penal pentru că nu purta cască şi nu avea actele de identitate la el. Neştiind că cele două fapte constituie contravenţii şi nu infracţiuni, omul s-a conformat, dar Talica a vrut mai mulţi bani şi s-a târguit ca la piaţă, însă a sfârşit prin a fi prins de ofiţerii anticorupţie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.