Mikka Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Sf. Andrei, Ziua Galatiului.De ce 30 noiembrie?Va simtiti "reprezentati" intr-un fel de aceasta data? E relevanta pentru oras? E un "brand" al Galatiului? Aveti o alta propunere?Lasand la o parte "manifestarile" organizate in aceste zile pe Faleza (de ex.), cum credeti ca ar fi bine sa fie marcat un eveniment de felul acesta?
AndreiM Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Bun subiect. Să încep eu! e 30 noiembrie pentru că, atunci a murit Sfântul Andrei! Mă simt reprezentat pentru că Sf Andrei este atât ocrotitorul Galațiului cât și al României. Eu consider că e relevantă. Singura problemă pe care o am este „ manifestarea ”.. Țiganii, tarabele, mizeria și prostul gust!
Mikka Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Ok, primul pas a fost facut...Apropo de "ocrotire". De cand ne "ocroteste" si cum a fost aleasa ziua? Stie cineva? Si, mai interesant, cate biserici cu hramul ocrotitorului orasului stiti?
bosorogu' Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Deci. Sf. Andrei A FOST TRIMIS IN GETIA sa propovaduiasca Crestinismul. Teritoriu VECIN cu Dacia. Romanii au declarat teritoriul din vestul si nordul Marii Negre Geto-Dacia. Vag delimitat, a fost speculat de interese ???. Revenind la noi, nu cred ca exista vreo parohie Sf. Andrei. Ce s-a petrecut cu MAREA- mica manifestare s-a vazut ca AUTORITATILE locale au luat "in serios" avertizarea meteo. Pe la 11 au anuntat comerciantii sa dispara pana la ora 17. Stupefiati si resemnati, acestia s-au conformat. Dupa care AUTORITATILE s-au dus la culcare. Azi. De la 8 la 13, cat am fost in oras, nu am zarit nici o dihanie cu ceva nisip, cu girofar sau alte alea. Pe seara nu se mai putea circula decat pe unele portiuni de carosabil. Ca cele mai multe masini aveau doar o gaura in zona ochilor soferului. Si nu le-a oprit nimenea. Iarasi a venit iarna prea devreme.
Recommended Posts