Jump to content

30 noiembrie - Ziua Galatiului

Recommended Posts

Posted

Sf. Andrei, Ziua Galatiului.

De ce 30 noiembrie?

Va simtiti "reprezentati" intr-un fel de aceasta data? E relevanta pentru oras? E un "brand" al Galatiului?

Aveti o alta propunere?

Lasand la o parte "manifestarile" organizate in aceste zile pe Faleza (de ex.), cum credeti ca ar fi bine sa fie marcat un eveniment de felul acesta?

Posted

Bun subiect.

Să încep eu! e 30 noiembrie pentru că, atunci a murit Sfântul Andrei! Mă simt reprezentat pentru că Sf Andrei este atât ocrotitorul Galațiului cât și al României. Eu consider că e relevantă. Singura problemă pe care o am este „ manifestarea ”.. Țiganii, tarabele, mizeria și prostul gust!

Posted

Ok, primul pas a fost facut...

Apropo de "ocrotire". De cand ne "ocroteste" si cum a fost aleasa ziua? Stie cineva? Si, mai interesant, cate biserici cu hramul ocrotitorului orasului stiti?

Posted

Deci. Sf. Andrei A FOST TRIMIS IN GETIA sa propovaduiasca Crestinismul. Teritoriu VECIN cu Dacia. Romanii au declarat teritoriul din vestul si nordul Marii Negre Geto-Dacia. Vag delimitat, a fost speculat de interese ???. Revenind la noi, nu cred ca exista vreo parohie Sf. Andrei. Ce s-a petrecut cu MAREA- mica manifestare s-a vazut ca AUTORITATILE locale au luat "in serios" avertizarea meteo. Pe la 11 au anuntat comerciantii sa dispara pana la ora 17. Stupefiati si resemnati, acestia s-au conformat. Dupa care AUTORITATILE s-au dus la culcare. Azi. De la 8 la 13, cat am fost in oras, nu am zarit nici o dihanie cu ceva nisip, cu girofar sau alte alea. Pe seara nu se mai putea circula decat pe unele portiuni de carosabil. Ca cele mai multe masini aveau doar o gaura in zona ochilor soferului. Si nu le-a oprit nimenea. Iarasi a venit iarna prea devreme.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.