Jump to content

Halterofila Elena Andrieş - campioană cu 5 lei pe zi!


dcp100168

Recommended Posts

Halterofila Elena Andrieş - campioană cu 5 lei pe zi!

Cea mai recentă performanţă a sportului gălăţean - medaliile obţinute de Elena Andrieş la „Europenele” de tineret din Cipru - ascunde o poveste tristă: halterofila de 16 ani, care a smuls aurul şi argintul în Insula Afroditei, a primit anul acesta doar 2.000 de lei din partea clubului pe care îl reprezintă - CSM Dunărea (n.r. – aproximativ 5 lei pe zi).

Revenită în ţară după competiţia de la Limassol, unde a obţinut o medalie de aur şi două de argint, campioana europeană de tineret – Under 20, Elena Andrieş a fost prezentată presei de către antrenorii săi, Costel Dimofte, Mihai Nicolae şi Mariana Bălan, ocazie cu care a fost tras şi un semnal de alarmă. „Există riscul să ne pierdem sportivii. Sunt gălăţean şi aş vrea ca fetele din lotul pe care îl pregătim să rămână aici, dar sunt conştient că pericolul ca ele să reprezinte pe viitor alte oraşe este foarte ridicat”, a spus Nicolae, în timp ce Dimofte a prezentat bilanţul tinerelor halterofile în 2010: „Au adus anul acesta 60 de medalii naţionale şi 9 internaţionale. Ele au nevoie de susţinere financiară! La lot, când discută cu sportive din alte oraşe, află că în altă parte se iau sume de peste 100 de milioane de lei vechi, adică se respectă performanţa.”

Antrenorul Mihai Nicolae a dezvăluit indemnizaţia „uriaşă” de care se bucură Elena Andrieş: „Este imposibil ca o asemenea sportivă, cu rezultate între primele două din lume, să încaseze anul acesta numai 2.000 de lei! E posibil ca CSM Dunărea să o trateze astfel? Primăria ar trebui să vadă cum se cheltuiesc banii care sunt destinaţi sportului local!”

La conferinţa de presă desfăşurată zilele trecute în prezenţa directoarelor DSTJ, Anamaria Vasiliu şi Magdalena Irincu, şi a directorului LPS Galaţi, Florin Păunescu, unitate în care învaţă sportivele, a participat şi cealaltă halterofilă considerată un viitor star în domeniu - Andreea Parfene. „În următorii doi ani vor deţine supremaţia, sigur vor fi campioane mondiale”, sunt convinşi tehnicienii acestor fete care practică una dintre cele mai dure discipline din lume.

http://www.viata-libera.ro/articol-Halterofila_Elena_Andries_-_campioana_cu_5_lei_pe_zi_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.