Jump to content

Candidaţi unici la alegerile interne din PDL Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Candidaţi unici la alegerile interne din PDL Galaţi

Democrat-liberalii gălăţeni îşi vor desemna luna aceasta noii lideri, atât la organizaţia municipală, cât şi la cea judeţeană. Actualul preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Galaţi, Mircea Toader, a spus că săptămâna viitoare doreşte să depună la Biroul Permanent Naţional cererea de a candida pentru un nou mandat.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru şefia organizaţiei municipale PDL Galaţi, Toader a spus că deocamdată ştie doar despre intenţia senatorului Marius Necula de a candida pentru funcţia de preşedinte.

Mircea Toader a prezentat şi calendarul alegerilor interne. ”Suntem în linie dreaptă cu alegerile interne. Pe 12 decembrie finalizăm alegerile pentru organizaţia municipală, iar pe 19 solicităm aprobarea de la Biroul Permanent Naţional pentru desfăşurarea alegerilor la nivelul judeţului”, a declarat Toader.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=1

Link to comment
Share on other sites

Uite şi contracandidatul...

Boldea vrea să-i ia scaunul lui Toader

După ce a cerut sus şi tare, dar degeaba, demiterea preşedintelui Micea Toader – din cauza căruia PDL a votat cu elan reducerea TVA la alimentele de bază – deputatul Mihail Boldea trece la metode mai democratice. Tânărul politician vrea să-i ia lui Toader locul la cârma PDL Galaţi. Deşi de 10 ani încoace nimeni n-a reuşit să-l clintească pe Mircea Toader din fotoliul de preşedinte, nici măcar conducerea centrală a partidului care l-a suspendat din funcţie de câteva ori pentru rezulatele proaste obţinute în alegeri, iată că Mihail Boldea se crede în stare să-i ia preşedinţia filialei. „Candidez împotriva lui Mircea Toader deoarece eu cred în democraţie şi în schimbarea generală a conducerii partidului. Eu am atitudine de învingător, Mircea Toader are atitudine de politician în opoziţie”, ne-a declarat deputatul. Mihail Boldea va informa şi Biroul Permanent Naţional al PDL despre candidatura sa şi este convins că îndeplineşte toate condiţiile pentru a primi aviz favorabil. Oricum, spune deputatul, avizul BPN este doar consultativ. Întrebat dacă are susţinători printre delegaţii care vor participa la Conferinţa Judeţeană din 19 decembrie, când vor avea loc alegerile la PDL, Boldea a răspuns candid: „Sincer, nu!”.

În schimb, deputatul a renunţat la atacurile murdare şi sistematice la adresa senatorului Marius Necula. „Am discutat cu senatorul Necula şi am ajuns la un consens politic. Nu avea sens să continui luptele interne care nu duceau la nimic bun pentru partid. Eu nu-i blochez candidatura la preşedinţia organizaţiei municipale a PDL şi sunt liber să candidez la judeţ. Voi prezenta o moţiune prin care să crească PDL. Şi dovada cea mai clară o reprezintă rezultatele obţinute la alegeri. PDL a crescut doar în colegiul meu, Colegiul nr. 9, unde PDL a fost mereu câştigător”, ne-a declarat optimist deputatul Mihail Boldea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Boldea_vrea_sa-i_ia_scaunul_lui_Toader_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri a organizatiei municipale PDL Galati

Alegerile pentru desemnarea noii structuri de conducere a organizatiei municipale PDL Galati vor avea loc sambata, 15 ianuarie, a anuntat intr-o conferinta de presa, presedintele organizatiei judetene a partidului, deputatul Mircea Toader. Potrivit lui Toader, singurul care si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al organizatiei municipale PDL Galati este senatorul Marius Necula.

In ceea ce priveste alegerile pentru conducerea organizatiei judetene a partidului, Mircea Toader a spus ca acestea vor avea loc pe 23 ianuarie. In acest context, Toader a afirmat ca Biroul Permanent National al PDL a avizat favorabil candidatura sa pentru un nou mandat in fruntea organizatiei de la Galati. “Termenul de depunere a candidaturilor este pana luni. Pana acum nu si-a mai anuntat nimeni candidatura, dar nu am nicio problema daca va mai candida cineva. Voi sustine orice candidatura a unui coleg de-al meu pentru a fi avizata de Biroul Permanent. Consider ca orice competitie este benefica pentru organizatie”, a declarat Toader.

http://semnal.eu/?p=11571

Link to comment
Share on other sites

Marius Necula - şef la Municipala PDL

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a fost, sâmbătă, portocaliu, la propriu şi la figurat, căci la şedinţa Consiliului de Coordonare Local, participanţii purtau eşarfe oranj, prinse cu ecusoane cu de acum cunoscutul slogan „Om bun”. În cadrul lucrărilor au fost aleşi conducătorii Organizaţiei Municipale PDL pentru următorii patru ani, preşedintele fiind senatorul PDL Marius Necula. Acesta a recunoscut intenţia sa de a candida la funcţia de primar al municipiului Galaţi, „dacă partidul mă va susţine”. Iar votul de ieri nu indică vreo problemă în această direcţie. În noua sa calitate de şef al municipalei, Necula şi-a prezentat obiectivele: câştigarea primăriei Galaţiului, a funcţiei de preşedinte CJ şi a cât mai multor mandate de aleşi locali şi judeţeni.

Totodată, acesta a expus una din primele decizii pe care le ia în calitate de şef al municipalei, măsură draconică în privinţa selecţiei ce se va face pentru candidaţii la alegerile locale pentru CL şi CJ Galaţi: „Cei interesaţi vor fi repartizaţi pe fiecare colegiu şi, în funcţie de activitatea lor acolo, dar şi de sondaje, vor fi sau nu selectaţi. Repartizarea va fi făcută de Biroul permanent local ales, ca să nu existe discuţii. Am stabilit însă că şi ordinea de repartizare [a candidaţilor] pe colegii se face în ordinea rezultatelor din acele colegii. Astfel, colegiul 6 va fi pe primul loc, colegiul 9 - locul al doilea, 8 - locul trei, 7 – locul al patrulea şi tot aşa”.

Toţi candidaţii, ce se vor stabili până la finele lunii martie, vor intra apoi într-o perioadă de monitorizare, până în ianuarie 2012, când vor primi OK-ul definitiv pentru a candida.

http://www.viata-libera.ro/articol-Om_Bun_la_Municipala_PDL____2.html

Link to comment
Share on other sites

Mircea Toader - candidat unic la şefia organizaţiei judeţene

Nimeni nu îl va înfrunta duminică, 23 ianuarie, pe Mircea Toader. Organizaţia judeţeană PDL Galaţi se pregăteşte pentru organizarea unei noi runde de alegeri, care vor avea loc la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, în prezenţa premierului Boc şi a altor vârfuri naţionale ale PDL.

Contactat telefonic, Eduard Kevorchian, purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene PDL Galaţi, a infirmat zvonul depunerii vreunei alte candidaturi la preşedinţia PDL Galaţi, pe lângă cea a actualului preşedinte, Mircea Nicu Toader. Data limită până la care cei interesaţi îşi puteau depune candidaturile fusese stabilită pentru luni, 17 ianuarie. Concurenţii aveau nevoie pentru înscrierea efectivă în cursă de avizul Biroului Permanent Naţional, dar acesta nu a fost solicitat de altcineva în afara actualului preşedinte.

Cu toate taberele, găştile şi găşcuţele din partid, nimeni dintre cârcotaşi nu s-a încumetat să intre în competiţie cu Toader, nici măcar dintr-un mimat act al confruntării politice. Valurile iscate anterior s-au liniştit prin tranşarea problemelor şi obţinerea de către cei vocali a unor avantaje. Deci alegerile se vor desfăşura într-un cadru festiv, fără surprize, cu felicitări şi discursuri pline de aprecieri pe care liderii taberei portocalii le vor lansa pentru proprii membri de partid.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/vocile-disonante-portocalii-au-amutit-3573.html

Împărţirea liderilor PDL Galaţi pe colegii

Biroul Permanent Naţional al PDL a avizat şi desemnat preşedinţii de colegii de la nivelul judeţului Galaţi care vor fi şi vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene PDL Galaţi, conform statului partidului. Astfel, pentru colegiul 1 a fost desemnat Petrea Constantin, pentru colegiul 2 Butunoiu Liviu, pentru colegiul 3 Carmen Axenie, pentru colegiul 4 Trâmbiţaşu Tudorel, pentru colegiul 5 Zamfir Aurel, pentru colegiul 6 Mihai Alin, pentru colegiul 7 Ion Dumitru, pentru colegiul 8 Trif Viorel, iar pentru colegiul 9 Mihail Boldea.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=1

Link to comment
Share on other sites

Mircea Toader, reconfirmat în funcţia de preşedinte al PDL Galaţi, pe care o deţine de zece ani

Liderul organizaţiei judeţene Galaţi a PDL, Mircea Toader, care conduce filiala din anul 2001, a fost reconfirmat în funcţie, duminică, la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Mircea Toader nu a avut un contracandidat, iar reconfirmarea sa în funcţie a fost făcută cu 273 de voturi din 303. El va continua să ocupe astfel cea mai importantă funcţie în filiala judeţeană a PDL, funcţie câştigată încă din anul 2001 când a fost ales preşedinte al Biroului Permanent Judeţean Galaţi al PD.

În cadrul acţiunii de duminică s-au desfăşurat şi alegerile pentru desemnarea, pentru următorii patru ani, a structurii de conducere judeţene, compuse din doi prim-vicepreşedinţi, un secretar general, şase secretari executivi şi zece vicepreşedinţi.

La lucrările Consiliului a participat şi prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu.

Link to comment
Share on other sites

Răzmeriţă portocalie

* „A fost ca pe vremea lui Stalin: nu contează cine votează, contează cine numără voturile” *„S-au renumărat voturile până când n-am mai câştigat” *

Deputatul Boldea Mihail, inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă, Petrişor Potec şi Eduard Vasilache vor reluarea alegerilor la PDL Galaţi. Cei 4 au trimis ieri contestaţii către preşedintele şi secretarul general al PDL, prin care reclamă modul în care au fost organizate, duminică, la Teatrul Dramatic, alegerile la nivelul Organizaţiei Judeţeane a PDL Galaţi, şi susţin că rezultatele votului au fost denaturate.

Primul care a ţipat că s-au furat alegerile a fost deputatul Mihail Boldea, cel care a şi trimis ieri dimineaţă contestaţiile către Biroul Permanent Naţional al PDL. Acuzaţiile deputatului se îndreaptă către senatorul Marius Necula. „Ani de zile am ţipat că PSD fură. Iată că suveica voturilor a fost organizată duminică de oamenii lui Marius Necula”, ne-a declarat Boldea. Parlamentarul ne-a pus la dispoziţie cele două contestaţii, care abundă în dezvăluiri. Ne vom opri asupra celor mai grave.

Cei patru reclamă că pe lista delegaţilor au fost introduşi forţat, directori de deconcetrate precum Olimpia Buzia, preşedinta Casei de Asigurări de Sănătate - delegat din partea comunei Braniştea şi Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă - delegat din partea comunei Independenţa, deşi ambii domiciliază în Galaţi.

„Alegerile au fost organizate în mod netransparent şi nedemocratic. Noţiunea de vot secret nu-şi găseşte relevanţa în condiţiile în care nu au existat cabine de vot. Rezultatul alegerilor a fost denaturat”, reclamă cei patru.

Parte dintre cele semnalate le-am observat şi noi. Delegaţii au primit buletinele de vot la intrarea în sală şi fiecare a votat pe unde a apucat, urnele stabilite pentru fiecare funcţie fiind înşirate la baza scenei. Boldea susţine că membrii PDL au fost îndrumaţi cu cine să voteze.

Deşi însuşi prim-vicepreşedintele Adriean Videanu le-a atras atenţia democrat-liberalilor că funcţiile de conducere se votează pe rând, succesiv, mulţi au votat la grămadă.

Cine a numărat voturile?

Deputatul Mihail Boldea a pierdut funcţia de secretar general în favoarea lui Iulian Aramă. Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte s-au bătut primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain, senatorul Marius Necula, inspectorul şcolar Doruleţ Resmeriţă şi Petrişor Potec.

Resmeriţă susţine că, la prima numărătoare a voturilor, ieşise prim-vicepreşedinte, după Eduard Finkelstain, dar că „s-au renumărat voturile până n-am mai câştigat”. „Au fost vicii majore de procedură. Ca pe vremea lui Stalin, n-a contat cine cu cine a votat, a contat cine a numărat voturile. Iniţial mi s-a spus că am fost ales prim-vicepreşedinte cu 155 voturi. La a doua numărătoare aveam 152, pe urmă am tot scăzut până când am pierdut”, ne-a declarat Resmeriţă.

În locul său, a fost declarat ales prim-vicepreşedinte Marius Necula. Resmeriţă a obţinut, totuşi, funcţia de vicepreşedinte pentru că „nu s-a putut fura cât au votat oamenii”. Cum s-a „furat” rezultatul alegerilor?

Aflăm din contestaţia celor patru: „Constatându-se că nu obţin funcţii candidaţii doriţi de către Mircea Toader, în faţa comisiei de numărare a voturilor au început să fie aduse buletine de vot din afara urnei, cu motivarea că au fost introduse în mod greşit de către delegaţi în alte urne, ceea ce a dus la modificarea fundamentală a rezultatului privind alegerea prim-vicepreşedinţilor”.

Boldea susţine că Mircea Toader a avut în realitate 80 de voturi „împotrivă” şi nu 27 cât s-a anunţat.

Ieri nu a avut loc şedinţa Biroului Permanent Naţional, prin urmare contestaţiile celor 4 democrat-liberali vor trebui să aştepte până săptămâna viitoare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Razmerita_portocalie.html

Senatorul Marius Necula: „Cei care ţipă au încălcat statutul”

Senatorul Marius Necula, prim-vicepreşedinte PDL şi lider al organizaţiei municipale, s-a amuzat copios pe seama acuzaţiilor aduse de către deputatul Mihail Boldea, pentru a le respinge apoi pe rând.

„Nu m-am ocupat de organizarea alegerilor judeţene absolut deloc! Nici nu m-am dus măcar prin camera unde se numărau voturile, tocmai pentru a nu apărea discuţii! Cei care au încălcat statutul partidului sunt chiar cei care ţipă acum împotriva alegerilor şi care au avut doi oameni în încăperea în care s-au numărat voturile. Nici măcar nu ştiu dacă acele persoane erau membri de partid”, ne-a declarat din start Marius Necula.

Senatorul spune că a aflat despre cei doi trimişi ai lui Boldea şi Resmeriţă spre finalul şedinţei, când au apărut acuzaţii că s-a denaturat votul şi s-a creat rumoare. „Dacă Resmeriţă şi Boldea doreau să aibă observatori în comisia de numărare a voturilor ar fi putut să îi propună atunci când s-a votat comisia! Asemenea lucruri nu sunt deloc în regulă”, a declarat Necula.

Pentru că existau suspiciuni privind votul, preşedintele Consiliului Judeţului Tulcea, Victor Tarhon, şi preşedintele Comisiei de numărare a voturilor au oprit numărătoarea. S-a format o altă comisie, care în prezenţa lui Tarhon a procedat la numărarea voturilor.

Necula confirmă că au fost aduse două-trei buletine de vot din alte urne, pe care votanţii le puseseră greşit. Voturile aduse, spune senatorul, nu ar fi putut schimba cu nimic rezultatul. „Dacă ar fi fost aduse voturi suplimentare, la final nu ar fi ieşit cheia, ar fi fost mai multe voturi decât cei 303 oameni prezenţi în sală! Cei care acuză nu ştiu să piardă. De câte ori pierde, Doru Resmeriţă face o obsesie”.

„Nu-mi este teamă de contestaţia depusă, chiar mi-aş dori reluarea votului pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru a-i dovedi încă o dată lui Doru Resmeriţă că nu mă poate bate. A avut pe nemeritate cele mai favorabile premise, cele mai bune funcţii, i s-a dat pe nemeritate cel mai bun colegiu de deputat să candideze şi a pierdut, i s-a dat pe nemeritate, pentru că nu are experienţă, funcţia de inspector general şcolar”, a contraatacat Marius Necula.

http://www.viata-libera.ro/articol-Senatorul_Marius_Necula_%E2%80%9ECei_care_tipa_au_incalcat_statutul%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ape tulburi la PDL Galaţi

Senatorul PDL, Marius Necula, a declarat că a cerut demisia lui Doru Resmeriţă din funcţia de inspector general al ISJ Galaţi de anul trecut.”Eu i-am cerut demisia lui Doru Resmeriţă premierului anul trecut. Nu voi spune de ce. Este o problemă de ordin intern, ce am avut de spus i-am spus, ce am avut de criticat am făcut-o în interiorul partidului”, a afirmat Necula. Senatorul a dorit în acest fel să infirme zvonurile potrivit cărora conflictul dintre el şi Doru Resmeriţă ar fi apărut după ce acesta a decis să candideze şi el la funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, în cadrul alegerilor desfăşurate duminica trecută. ”Ceea ce am spus eu acolo trebuie analizat, eu am venit cu cifre, fapte, întâmplări concrete, premierul mi-a dat dreptate, mi-a dat dreptate şi domnul Funeriu care ştia şi el suficient de multe. Nu voi comenta nimic în plus decât dacă lucrurile vor escalada”, a mai spus Necula. Acesta a explicat că solicitarea sa privind demisia lui Resmeriţă nu are nicio conotaţie politică, ci un administrativă legată de activitatea acestuia la ISJ.

În replică, Doru Resmeriţă, spune că nu ştie la ce anume face referire colegul său de partid şi nu intenţionează să-şi dea demisia. ”Domnul Marius Necula ar trebui să spună motivele. Într-adevăr am avut o discuţie cu domnul Funeriu, dar mi-a spus că sunt în regulă. Nu vreau să intru în polemică cu domnul Marius Necula, alegerile au fost şi nu are nicio vină pentru organizarea acestora. Eu consider subiectul închis”, a afirmat Resmeriţă.

Alegerile pentru noua structură de conducere a organizaţiei PDL Galaţi s-au desfăşurat la finele săptămânii trecute. Dacă în cazul alegerii lui Mircea Toader pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al organizaţiei nu au existat probleme, el fiind de altfel şi singurul candidat pentru acestă funcţie, în cazul celorlalte funcţii, lucrurile au stat cu totul altfel. Marius Necula a confirmat că luni a fost depusă la BPN o contestaţie în acest sens de către deputatul Mihail Boldea care a candidat la funcţia de secretar al organizaţiei judeţene PDL Galaţi, reclamând modul de organizare al alegerilor. ”Contestă diverse puncte: că nu au fost invitaţi cine trebuie, că nu s-a votat cum trebuie, că nu au fost cabine, deci tot ce se putea spune”, a afirmat Necula.

După cum se ştie scandalul a pornit de la numărarea voturilor. La prima numărare, prim-vicepreşedinţi au fost aleşi Eduard Finkelstain, primarul municipiului Tecuci, cu 189 de voturi pentru, iar Doru Resmeriţă, şeful ISJ Galaţi, cu 155 de voturi. Au apărut însă ulterior nişte buletine de vot în plus, ceea ce a generat întreg scandalul. S-a schimbat comisia de numărare a voturilor, iar câştigători de data aceasta, după renumărare, au fost Eduard Finkelstain cu 205 voturi pentru şi senatorul Marius Necula cu 153 de voturi. Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte mai candidase şi Petrişor Potec.

În ceea ce priveşte funcţia de secretar, candidaţi au fost Iulian Aramă şi deputatul Mihail Boldea, câştigător fiind primul. „Eu cred că vom rezolva problema în BPN. Ceea ce s-a întâmplat la alegeri nu are nimic de a face cu democraţia”, declara atunci Boldea. În plus, încă dinainte de desfăşurarea propriu-zisă a alegerilor, Doru Resmeriţă şi Mihail Boldea, în discursurile lor, au reclamat faptul că ar fi circulat liste agreate de candidaţi în rândul delegaţilor.

În cadrul conferinţei de presă care a urmat alegerii sale, Toader a calificat discursurile celor doi simple încercări de destabilizare mediatică. Mircea Toader a fost reconfirmat la finele săptămânii trecute în funcţia de preşedinte al acestei organizaţii, chiar de ziua sa. De altfel, Toader a fost singurul candidat pentru această funcţie, el întrunind 273 de voturi pentru, din cele 300 valabil exprimate.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=3

Link to comment
Share on other sites

Eu i-am cerut demisia lui Doru Resmeriţă premierului anul trecut

Saraca limba romana...

Poate a cerut DEMITEREA.

DEMISIA si-o da omul in functie, teoretic de buna voie (act unilateral etc.)

Sa ceri demisia unuia sefului respectivului... :-??

Cat despre alegeri - sa fie la ei, in partidele lor. Nu inteleg de ce atata valva pentru chestii interne, la urma urmei "private".

Link to comment
Share on other sites

Scandal risipit

Scandalul de la recentele alegeri interne de la PDL Galaţi s-a soldat cu o rezoluţie liniştită la controlul conducerii centrale a partidului. Preşedintele PDL Galaţi a prezentat presei răspunsul Comisiei naţionale de etică, statut şi litigii a PDL: „Punctele prezentate în contestaţia mai sus menţionată nu constituie încălcări ale Statutului şi Regulamentului PDL”.

O şedinţă a noului Birou Permanent Judeţean de sâmbătă seara a hotărât că „orice ieşire în presă” care va continua subiectul va aduce sancţiuni! Sancţiunile pot merge chiar până la excluderea din partid, am aflat de la preşedintele organizaţiei judeţene. Membrii de partid pot vorbi liber în interiorului partidului, „dar nicidecum să mai folosească presa în asemenea dispute interne”.

Preşedintele Toader a declarat însă că nu vor urma acte de pedepsire pentru cei care au contestat alegerile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Scandal_risipit___2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.