Jump to content

Stadionul "Gloria" a ajuns o ruină


dcp100168

Recommended Posts

Stadionul "Gloria" a ajuns o ruină

Intr-o conferinta de presa, Marius Stan a facut o analiza a situatiei jalnice in care se afla bazele sportive din orasul nostru. Directorul general al liderului a omis o baza sportiva care se afla si ea in paragina, stadionul Gloria.

pe stadionul "Gloria" sau "stadionul "Municipal", dupa noua denumire, isi desfasoara activitatea echipa de rugby a orasului, CTTV Galati. Rugbistii isi desfasoara activitatea in conditii impropriii, vestiarele bazei au fost daramate, iar in locul lor se va construi un modern complex rezidential. Lucrarile la complexu au fost oprite, desi termenul de finalizare a fost 31.12.2009.

Bancile montate pe stadionul "Dunarea" cu ocazia marelui meci Otelul-Juvenstus au fost demontate la renovarea din 2004 si directionare catre stadionul "Municipal". Terenul de joc al stadionului arata ca dupa parjol, gazonul lipsind cu desavarsire de pe stadion...

http://sportgalati.blogspot.com/2010/12/stadionul-gloria-ajuns-ruina.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tribunele Stadionului Municipal - la fier vechi!

Săracului nici măcar boii nu-i trag. Zicala se verifică de minune şi în sportul gălăţean, bazele fiind sublime, dar lipsind cu desăvârşire, vorba lui Caragiale. Ultima nenorocire, terenul de lângă Autogară a fost deposedat de tribuna metalică (era prevăzută cu 500 de locuri), iar gardului împrejmuitor i s-au făcut destule „aerisiri” de către „berbecii” care profită de faptul că stadionul, deşi în acte este al Primăriei, nu mai are niciun paznic. Intră oricine pe el, la orice oră – doar face parte din domeniul public, nu-i aşa? „Noi nu ne permitem să plătim un om ca să păzească acolo, că suntem vai de cozonacul nostru”, susţine Viorel Secuianu, antrenorul secţiei de rugby a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, formaţie care se pregăteşte în acest loc.

S-a furat în două tranşe, „cu macaraua”

Un alt proverb spune că graba strică treaba. Nici hoţii nu s-au pripit, au făcut un capăt de treabă demn de toată lauda: şi-au însuşit jumătate din tribuna de la „Municipal” (fost „Gloria”) prin luna septembrie a anului trecut, apoi în decembrie - nestingheriţi de nimeni - şi-au desăvârşit opera, dezrădăcinând şi cealaltă jumătate. Ar merita un premiu din partea Primăriei că n-au făcut nici un fel de mizerie, strângând şi ultima bucăţică de metal – doar costă bani şi trebuie să aibă activitate şi centrele de colectare a fierului vechi! Şi mai umilitor pentru sportul de la Mila 80 a Dunării este că a dispărut până şi panoul de tablă de la intrare, de fapt identitatea arenei: „Stadionul Municipal”. „Domnule, ce s-a luat de acolo nu pot ridica nici şase bărbaţi. Cred că s-a lucrat cu macaraua!”, adaugă Viorel Secuianu.

Mirişte lăsată de izbelişte

Nici barăcile care ţineau loc de vestiare şi magazii pentru materialele sportive n-au scăpat de invazia hunilor mileniului al treilea. Două au ars în întregime, iar o treia a fost ridicată în ultima clipă de Clubul de Fotbal Oţelul care folosea acest spaţiu cu câteva grupe de copii şi juniori.

Cum s-a ajuns ca, la doar câteva luni înainte de celebrarea a 60 de ani de rugby în Galaţi, să asistăm la violarea unei noi baze sportive din oraş? În a doua jumătate a anului trecut, numărul gardienilor publici a fost redus de Primărie şi, implicit, postul de pază de la „Municipal” s-a desfiinţat. Noroc de zăpada care acoperă terenul propriu-zis, altfel am fi avut imaginea completă a unei mirişti lăsate de izbelişte.

Vestiarul, la sute de metri de teren

În ultimele zile, pe arena de lângă Autogară au alergat fotbaliştii echipei-satelit a Oţelului, atât ei, cât şi rugbiştii de la CT „Traian Vuia” venind direct echipaţi la locul faptei. „Băieţii noştri se schimbă la căminul de la Arena de Box, de pe strada Mihai Bravu”, povesteşte antrenorul Secuianu, ceea ce înseamnă că de la vestiar până la teren sportivii parcurg mai multe sute de metri. Doar aşa se poate obţine „Gloria”, după fostul nume al bietului stadion ajuns, acum, carne de tun pentru găinarii din valea oraşului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Tribunele_Stadionului_Municipal_-_la_fier_vechi_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Se modernizează stadioanele "Dunărea" şi "Gloria"

Conform proiectului de buget pe 2012, două dintre stadioanele Galaţiului - Dunărea şi Gloria - vor beneficia de bani publici pentru modernizări. Suma se ridică la 5,99 milioane de lei, adică aproximativ 1,3 milioane de euro. Primăria nu are aceşti bani, dar se împrumută de la bănci!

Cea mai mare parte din bani, respectiv, 4,497 milioane lei (un pic peste un milion de euro) va fi investită în stadionul „Dunărea", pe care joacă echipa de divizia B cu acelaşi nume. Dunărea Galaţi este susţinută financiar de primărie, care îi plăteşte anual peste o jumătate de milion de euro pentru salariile jucătorilor.

Precizăm că lucrările de modernizare a stadionului (scaune, refacerea sistemului de avacuare a apelor pluviale, parcări etc) au fost aprobate de Consiliul local în anul 2007, iar anul trecut acolo s-au investitit deja 2,2 milioane de lei.

Şi stadionul „Gloria", pe care joacă echipa de rugby a Colegiul Tehnic Traian Vuia ( în fapt, singura echipă gălăţeană de rugby), este în planuri de modernizare. Şi tot pe bani publici. Va costa 1,5 milioane de lei (circa 350.000 de euro), iar lucrările presupun refacerea drenajului, a suprafeţei de joc şi a tribunelor.

Partea interesantă este că Primăria nu dispune decât de o mică parte din banii necesari pentru amintitele investiţii, aşa că va împrumuta de la bănci nu mai puţin de 4,5 milioane de lie (peste un milion de euro) pentru a-şi putea duce la bun sfârşit planul de modernizare a stadioanelor.

Suma cheltuită pentru cele două stadioane este cu câteva mii de lei mai mare decât costurile prevăzute în bugetul oraşului pentru amenajarea şi întreţinerea tuturor parcurilor, spaţiilor verzi şi locurilor de joacă şi agrement ale Galaţiului.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Cine termină modernizarea stadionului Gloria?

Primăria municipiului Galaţi este gata să scoată din buget 831.727 de lei numai să finalizeze prima etapă a modernizării stadionului municipal Gloria. În loc să intre deja în etapa a doua a modernizării, aşa cum ar fi fost normal, stadionul zace tot în etapa I, neterminată, deşi ar fi trebuit să fie gata până la 24 octombrie 2013. Situaţia a fost provocată de firma care a contractat iniţial executarea lucrărilor, Super A Plus K, şi care şi-a cerut insolvenţa, lăsând baltă totul. Conform Primăriei, lucrările executate vizează: construcţie corp centrală, construcţie corp vestiar P+1 în valoare de 75 la sută, sistematizare verticală - 85 la sută, împrejmuire - 80 la sută, în valoare totală de 902.466 de lei cu TVA.
Din acest motiv, Primăria Galaţi a scos la licitaţie lucrările rămase de executat, estimând valoarea contractului la 831.727 de lei. Rămâne de văzut cine va intra în cursă şi când va fi gata investiţia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Firma Vetel va finaliza modernizarea stadionului Gloria

Modernizarea stadionului municipal Gloria, etapa I, abandonată de firma SC Super A Plus K va fi continuată de firma Vetel 2003. Aceasta a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi şi şi-a adjudecat contractul cu o valoare de 583.508 de lei. Reamintim că, în loc să intre deja în etapa a doua a modernizării, aşa cum ar fi fost normal, stadionul zace tot în etapa I, neterminată, deşi ar fi trebuit să fie gata până la 24 octombrie 2013. Situaţia a fost provocată de firma care a contractat iniţial executarea lucrărilor, Super A Plus K, şi care şi-a cerut insolvenţa, lăsând baltă totul. Conform Primăriei, lucrările executate vizează: construcţie corp centrală, construcţie corp vestiar P+1 în valoare de 75 la sută, sistematizare verticală - 85 la sută, împrejmuire - 80 la sută, în valoare totală de 902.466 de lei cu TVA.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Gard nou la Stadionul Gloria din Galaţi

Primăria Galaţi a anunţat că săptămâna aceasta va demara lucrarea de refacere a gardului pentru Stadionul Gloria din Galaţi, situat pe strada Ana Ipătescu. Constructorul care asigură această lucrare este S.C. Torsen S.R.L. iar valoarea lucrărilor este de 84.770 lei. Termen de execuţie pentru această lucrare este de 60 de zile.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.