Jump to content

Locuitorii din Port, lăsaţi de ieri în frig de o avarie CET


dcp100168

Recommended Posts

Locuitorii din Port, lăsaţi de ieri în frig de o avarie CET

O avarie survenită ieri la un cazan aparţinând CET Galaţi, a lăsat fără căldură toţi beneficiarii din Cartierul Port din Galaţi. După ce în cursul zilei de ieri gălăţenii care locuiesc în Port şi sunt branşaţi la reţeaua publică de încălzire au avut surpriza neplăcută să constate că „agentul termic" care circulă prin caloriferele lor a îngheţat, astăzi surpiza a continuat. "Locuiesc în zona Portului şi nu am căldură de ceva timp, mai exact de ieri. Am sunat la dispeceratul Apaterm şi mi-au zis că cei de la CET sau cum s-or numi ei sunt problema. Cert este că pe mine nu mă interesează cine are probleme, eu vreau căldură pentru că acum sunt nevoită să consum foarte mult curent electric pentru a mă încălzi", spune Alina Cristea.

Cei de la Dispeceratul Apaterm ne-au confirmat şi nouă că sunt probleme în special în Port. „După avaria de ieri de la un cazan a căzut şi debitul şi temperatura din punctele termice care alimentează Portul cu agent termic. Această zonă este amplasată la capăt de coloană şi de aceea se revine destul de greu la parametri normali. De la CET anetul termic pleacă cu temperatura de 50 grade, iar la Apaterm ajunge cu 35 de grade. Vă daţi seama cu ce temperatură ajunge acesta la oameni în calorifere", ne-a spus o dispeceră Apaterm.

Din păcate nimeni din conducerea Apaterm sau CET Galaţi nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne face precizările de rigoare.

Avaria de ieri a lăsat fără căldură 16 blocuri şi mai multe case, Liceul de Marină, Căminele SNG, dar şi mai mulţi agenţi economici.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Locuitorii_Cartierului_Port_din_Galati-lasati_de_ieri_in_frig_de_o_avarie_CET_0_384561636.html

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii au stat în frig o noapte întreagă

O avarie produsă sâmbătă după-amiază la unul dintre cazanele producătorului de agent termic Electrocentrale Galaţi a lăsat oraşul în frig până duminică dimineaţă. Pierderile de căldură s-au resimţit mai întâi în vestul Galaţiului, zona cea mai apropiată de termocentrală. „Sâmbătă, în jurul orei 14, la CET a apărut o problemă la un cazan, iar temperatura apei a scăzut de la 85 la 55 de grade Celsius pentru 9-10 ore. În oraş s-a resimţit în trepte. Jumătatea vestică a rămas fără căldură imediat, fiind realimentată după miezul nopţii, în timp ce estul, unde caloriferele s-au răcit ultimele, a primit căldură abia duminică dimineaţă”, a declarat, ieri, Mircea Ispas, directorul de producţie al distribuitorului de apă caldă şi căldură Apaterm.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galatenii_au_stat_in_frig_o_noapte_intreaga_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.