Jump to content

Tecuciul, iluminat ca Las Vegasul


dcp100168

Recommended Posts

Tecuciul, iluminat ca Las Vegasul

Tecuciul a devenit unul dintre cele mai bine iluminate oraşe din ţară. Acum, în plină criză financiară, când în Galaţi unul din patru stâlpi se închide pentru economie la buget, la Tecuci e o adevărată sărbătoare noaptea. „Cel puţin în zona centrală e o feerie pe timp de noapte, însă am pus la punct şi iluminatul din cele mai mărginaşe cartiere ale oraşului”, spune primarul Eduard Finkelstain. Totul a fost posibil prin intermediul unui proiect care a dus la schimbarea din temelii a sistemului de iluminat. „Avem 4.000 de lămpi de iluminat noi, cu sistem de aprindere prin gsm, conectat la calculator prin internet. Practic, oriunde aş fi, cu o conexiune la internet pot să aprind toate becurile din oraş”, spune cu mândrie primarul Tecuciului.

Distracţia nu a fost ieftină. Totul a costat aproape 4 milioane de euro, însă banii sunt plătibili în zece ani, timp în care investiţia aproape că se va amortiza datorită economizoarelor care au fost montate. Practic, după cum susţine edilul-şef al Tecuciului, în acest moment se face o economie de 40 la sută la întreaga instalaţie electrică de iluminat a oraşului. „Sigur, nu toată investiţia se va amortiza, dar contează şi economia care se face. Însă cel mai important lucru în acest moment este faptul că Tecuciul are un iluminat decent. E unul dintre puţinele oraşe din România care se poate lăuda cu aşa ceva”, apreciază primarul Eduard Finkelstain.

http://www.viata-libera.ro/articol-Tecuciul_ca_Las_Vegas_2.html

Link to comment
Share on other sites

Cu banii ăștia nu mai bine repara drumurile care sunt o teroare pentru orice șofer? sau cu jumătate poftim, să păstreze și pentru lumină! Mentalitate de parvenit! Primari ca nea caisă ăsta.. tot sunt! De aia România merge bine. Avem și noi pe unul la Galați!

Link to comment
Share on other sites

Ca tecucean, cred ca mandria sprijinita de MAGAZINELE saracilor din PDSR este absolut halucinanta. Dumunica in Tecuci erau doar patinoare. Daca nu am patit mare lucru era pentru ca stiam unde erau gropile. Dar strainii de tecuci ????

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Auzi....da' in loc de sistem d-ala...pa GiPieS, sa aprinda si sa stinga primarele lumina de unde vrea mujchiu' lui, nu mai bine facea un sistem de iluminat Eco? D-ala cu panouri solare, si cu LED-uri...hai si cu senzori de miscare...si isi amortiza GiPieSu in cativa ani....nu platea zece. Ce sa-i faci....asta e...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.