Jump to content

CAS şi pentru pensiile de 740 - 1.000 de lei


dcp100168

Recommended Posts

CAS şi pentru pensiile de 740 - 1.000 de lei?

Presedintele Traian Basescu si coalitia de guvernamant au discutat luni despre posibilitatea ca pensionarii cu mai mult de 740 de lei pe luna sa plateasca si ei contributii de 5.5% la asigurarile sociale de sanatate, transmite Mediafax, citand un material din ziarul "Gandul". Conform calculelor facute de specialistii din coalitie, introducerea acestei masuri va acoperi 1,4 miliarde de euro din cele 2,1 miliarde de euro deficit al bugetului de asigurari sociale. Potrivit informatiilor furnizate de surse, varianta agreata in coalitia de guvernamant este ca pensionarii care primesc peste 740 - 750 de lei lunar sa plateasca CAS (contributii la asigurarile de sanatate) de 5,5 la suta. Masura va afecta un numar mare de pensionari. Un vicepresedinte PDL a afirmat, citandu-l pe premierul Emil Boc, ca "mai mult ca sigur se va lua aceasta decizie, care urmeaza sa se aplice de anul viitor".

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8103260-surse-pensionarii-mai-mult-740-lei-luna-putea-plati-contributii-asigurarile-sociale-sanatate.htm

Link to comment
Share on other sites

Pensionarii cu venituri de peste 740 de lei vor achita contribuţii de sănătate

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că Guvernul a adoptat luni o ordonanţă de urgenţă prin care de la 1 ianuarie 2011 se extinde baza contribuabililor la fondul de sănătate cu pensionarii cu venituri peste 740 de lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi. Cseke a precizat că măsura afectează peste 2 milioane de persoane şi a adăugat că, până în 2003, toţi pensionarii indiferent de nivelul pensiei contribuiau la fondul asigurărilor de sănătate. În prezent, toţi pensionarii care primesc lunar mai puţin de 1.000 de lei nu plătesc nimic la stat.

http://www.realitatea.net/pensionarii-cu-venituri-de-peste-740-de-si-revolutionarii-vor-achita-contributii-de-sanatate_780031.html

Link to comment
Share on other sites

Peste 51.000 de pensionari gălăţeni vor plăti CAS-ul de 5,5%

Puţin peste 51.000 de gălăţeni, majoritatea pensionari, vor fi afectaţi de noile prevederi ale Guvernului în privinţa reţinerii CAS, aplicabile de anul viitor. Vorbim de pensionarii cu pensii de peste 740 de lei şi despre revoluţionarii din judeţul Galaţi, care, începând din ianuarie 2011, vor plăti un CAS de 5,5 la sută, obligaţie impusă de un guvern al cărui ministru a făcut, recent, o descoperire revoluţionară: „Sănătatea costă” (Cseke Attila)…

Pensionarii cu pensii de peste 740 de lei vor plăti un CAS de 5,5 la sută (fără ca suma rămasă ca pensie să scadă sub acest 740 de lei). Acelaşi procent se va aplica şi indemnizaţiei reparatorii primită de revoluţionari, cu excepţia celor răniţi şi răniţi reţinuţi.

Potrivit datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Galaţi, Greta Ioniţă, la nivelul judeţului există „aproximativ 30.000 de pensii de peste 1.000 de lei, din care deja se reţine impozitul [de 16 la sută] şi CAS de 5,5 la sută - însă procentul era aplicat numai diferenţei de bani dintre 1.000 de lei şi pensia omului, iar de la 1 ianuarie procentul se va aplica întregii pensii. La această cifră se adaugă alte circa 21.000 de pensii cu valoare cuprinsă între 740 şi 1.000 de lei”. Deci, în total, la nivelul judeţului Galaţi există 51.000 de pensionari care vor fi afectaţi de măsura recent adoptată.

Acestora li se adaugă 107 de revoluţionari care încasează indemnizaţiile reparatorii, conform legislaţiei în vigoare. Potrivit datelor furnizate de inspectorul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie ’89, Lucian Zamfir, în total, în judeţul Galaţi, primesc în momentul de faţă indemnizaţii reparatorii 121 de revoluţionari, din care 14 răniţi. Aceştia din urmă vor fi scutiţi de plata CAS, deci li se va reţine contribuţia unui număr de 107 revoluţionari.

http://www.viata-libera.ro/articol-Salvatorii_sistemului_sanitar_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.