Jump to content

Taekwondo se practică şi la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Titlu naţional la taekwondo

Sportivii CSM Dunărea Galaţi au câştigat titlul naţional pe echipe la Campionatele Naţionale de taekwondo (versiunea olimpică WTF), desfăşurate la Bucureşti. La individual, gălăţenii (de fapt gălăţencele) au obţinut patru medalii de aur, prin Andreea Vlad (categoria 59 kg), Livia Ionescu (63 kg), Ionela Milea (67 kg) şi Diana Popa (72 kg) - toate la seniori. Echipa pregătită de sensei Nicolaie Milea a mai câştigat patru medalii de argint (Cristina Codreanu, Daniel Făinărea, Nicolaie Cerbu - seniori şi Mircea Aspriţă - juniori) şi opt de bronz (Liliana Micăuţă, Mariana Badea, Oana Florea, Ionuţ Mihalache, Daniel Postolache - seniori, Diana Răuţă, Ileana Stăncescu şi Georgiana Bucşan - juniori).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Jandarmeriţă gălăţeancă - vicecampioană balcanică la taekwondo

În perioada 3-5 decembrie 2010, în Sala Polivalentă din Bucureşti, s-a desfăşurat concursul balcanic de taekwondo - WTF, concurs la care au participat concurente din 8 ţări, printre care şi plt. Iuliana URBAN din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. Iuliana URBAN a concurat împotriva unor sportive din Serbia, Grecia, Turcia şi Macedonia, trecând de acestea până în finală când a fost învinsă de o sportivă din Serbia.

În anul 2010, Iuliana a mai câştigat Campionatul Naţional de taekwondo şi Cupa României.

Aceste trei premii obţinute vin după perioada de creştere a copilului. Pe 6 decembrie, de ziua ei (28 de ani) i-a făcut cadou acest premiu copilului ei, George Alexandru, de 2 ani şi 2 luni.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/jandarmerita-galateanca-castigat-vicecampioana-balcanica_0_385161987.html

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Gălăţencele Marina Alexandra Ifrim şi Andreea Buruiană, convocate la lotul naţional

Secţia de taekwondo de la CSM Dunărea Galaţi condusă de inimosul sensei Nicolae Milea continuă să scoată talente pe bandă rulantă. După foarte multă muncă, tenacitate şi conştienciozitate la antrenamente aşa cum este şi normal apar şi motivele de satisfacţie.

Două sportive, Marina Alexandra Ifrim şi Andreea Buruiană au fost remarcate de cei din Federaţia Română de Taekwondo WTF, fiind selecţionate pentru echipa României. Ifrim este născută pe data de 24.07.2005 în comuna gălăţeană Schela, a obţinut deja prima centura neagra 1 dan şi acum se pregăteşte intens pentru cel de-al doilea dan, are experienţă în practicarea Taekwondo WT de aproximativ 5 ani.

Coechipiera sa, Andreea este născută pe 15.06.2005 în comuna gălăţeană Plevna, are o lună de când este la lot, este foarte ambiţioasă şi îşi doreşte să ajungă o campioană olimpică, are în palmares numeroase titluri naţionale câştigate şi este campioană şi la proba Kyorugi, practică Taekwondo de 2 ani si ceva.

Ambele sportive urmează să fie transferate la Bucureşti cu şcoala, Federaţia Română de Taekwondo WTF lansând recent un amplu proiect care cuprinde o pregătire centralizată de durată în vederea participării cu succes la ediţiile viitoare ale Jocurilor Olimpice.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Noi selecţionări în lotul naţional

După Adriana Anca Tăbăcaru şi Georgiana Mihai, alte două sportive din cadrul secţiei de taekwondo de la CSM Dunărea au fost selecţionate în lotul naţional de perspectivă, un proiect special al Federaţiei Române de Taekwondo WT ce are obiectiv pe termen lung calificarea cu cât mai mai mulţi sportivi la Jocurile Olimpice, începând cu ediţia din 2024.

Nicolae Milea, antrenorul secţiei de taekwondo de la Dunărea, ne-a spus că Andreea Buruiană şi Alexandra Marina Ifrim s-au alăturat colegelor de club Adriana Tăbăcaru şi Georgiana Mihai, în Centrul de Excelenţă de la Bucureşti.

Andreea Buruiană a împlinit 13 ani luna trecută, este din comuna Pleva şi practică taekwondo de doi ani. Are în palmares numeroase performanţe, cea mai importantă fiind câştigarea titlului de campioană naţională în proba kyorugi.

Alexandra Marina Ifrim şi-a aniversat ieri împlinirea a 13 ani, este din Schela, are centura neagră 1 dan şi acum se pregăteşte intens pentru examenul de trecere la 2 dan. Practică acest sport de cinci ani.

La fel ca cele două colege de club convocate anterior, Ifrim şi Buruiană urmează să se transfere din punct de vedere şcolar la Bucureşti, la Liceul cu Program Sportiv "Mircea Eliade", în condiţiile în care acest lot naţional de perspectivă se va pregăti acolo în regim de semicantonament, la Centrul de Excelenţă.

Acest program de pregătire centralizată a celor mai promiţători sportivi din ţară, iniţiat de Federaţia Română de Taekwondo WT, este inspirat dintr-un sistem funcţional de mulţi ani la haltere. Un astfel de Centru Naţional de Pregătire funcţionează chiar în Galaţi, pentru lotul naţional de haltere al junioarelor mici, iar acest sistem a dus la rezultate foarte bune în competiţiile naţionale. Cel mai elocvent exemplu este obţinerea, în weekendul trecut, a câte trei medalii de aur la Campionatul European pentru sportivi sub 15 ani, de către Dorina Tofan (AMEFA Arad) şi Alice Halmac (CSM Bacău), ambele fiind de mult timp în pregătire la centrul gălăţean.

Altfel, sub îndrumarea lui Nicolae Milea, un număr de 30 sportivi de la CS Dragonii Schela şi CSM Dunărea, inclusiv secţiile afiliate din Slobozia, Suhurlui, Rediu, Plevna şi Cuca, urmează să participe, în perioada 29 iulie - 5 august, la un stagiu tehnic de nivel naţional, organizat de federaţie pe Litoral, la Eforie Sud. Cu această ocazie, pe 2 august va avea loc şi o competiţie, Cupa Ambasadei Coreei de Sud.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.