Jump to content

Coincidente TOP15


toto

Recommended Posts

Top15 Cele Mai Uimitoare Coincidente

Sursa: Inventarul Universului http://listverse.com...g-coincidences/

Viata este plina de coincidente, unele minore -insa, ocazional, extraordinare. Exista o lista a 15 dintre cele mai incredibilesi extraordinare coincidente.

15. Cartea copilariei

In timp ce romanciera americanaAnne Parrish cutreiera librarii in Paris,in anii 1920, a gasit o carte care a fost una dintre preferatele copilarieisale - Jack Frost si Alte Povestiri. A ridicat cartea cea veche si i-a aratat-osotului ei, spunandu-i despre cartea de care isi amintea cu afectiune, de pevremea cand era copil. Sotul sau a luat cartea, a deschis-o si, pe primapagina, a gasit inscriptia : "Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs." Era chiar cartea Annei.

14. Noroc la Poker

In 1858, Robert Fallon a fost impuscat mortal - unact de razbunare al celor cu care juca poker. Fallon, sustineau ei, a castigatpotul de $600, trisand. Cum scaunul lui Fallon era gol si niciunul dintreceilalti jucatori nu era dornic sa ia acum cei $600 cu ghinion, au gasit un noujucator pentru a lua locul lui Fallon si au mizat cu cei $600 ai mortului. Panala momentul in care politia a aparut, pentru a investiga omorul, noul jucator atransformat cei $600 in $2,200. Politia a cerut ca cei $600 originali sa fiedati rudei celei mai apropiate a lui Fallon - doar pentru a descoperi ca nouljucator s-a dovedit a fi fiul lui Fallon, care nu isi vazuse tatal de 7 ani!

13. Morti Gemene

In 2002, frati gemeni de saptezeci de ani au muritla interval de cateva ore unul de celalalt, in urma unor accidente separate peacelasi drum in Finlanda de nord. Primul dintre gemeni a murit atunci cand afost lovit de un camion, in timp ce isi conducea bicicleta in Raahe, 600kilometri nord de capitala, Helsinki.El a murit la doar 1.5km distanta de locul in care fratele sau a fost ucis."Aceasta este pur si simplu o coincidenta istorica. Desi drumul este unulaglomerat, accidente nu se intampla in fiecare zi," a declarat ofiterul depolitie Marja-Leena Huhtala, catre Reuters. "Mi s-a facut parul maciuca,atunci cand am auzit ca cei doi erau frati, si chiar gemeni identici. Mi-atrecut prin cap ca poate cineva de sus a avut ceva de spus in asta," aspus ea.

12. Coincidenta lui Poe

In secolul al 19-lea, faimosul scriitor depovestiri horror, Egdar Allan Poe, a scris o carte intitulata "Povestirealui of Arthur Gordon Pym'. Cartea era despre patru supravietuitori ai unuinaufragiu, care s-au aflat timp de mai multe zile intr-o barca, inainte de a sedecide sa-l omoare si sa-l manance pe asistentul al carui nume era RichardParker. Cativa ani mai tarziu, in 1884, iola cu rame, Mignonette, anaufragiat, cu numai patru supravietuitori, care s-au aflat intr-o barca timpde mai multe zile. Intr-un final, cei trei membri seniori ai echipajului l-auomorat si l-au mancat pe asistentul. Numele asistentului-camerist era RichardParker.<br style="mso-special-character:line-break"><br style="mso-special-character:line-break">

11.Coincidenta Regala

In Monza, Italia, Regele Umberto I, a mers la unmic restaurant penru a lua cina, acompaniat de aghiotantul sau, GeneralulEmilio Ponzia-Vaglia. Cand proprietarul restaurantului a luat comanda RegeluiUmberto, Regele a observat ca el si proprietarul restaurantului erau practicidentici, la fata si la constitutie. Ambii barbati au inceput sa discuteasemanarea izbitoare dintre ei si au descoperit mult mai multe similaritati.

· 1.Ambii au fost nascuti in aceeasi zi, a aceluiasi an, (14 martie, 1844).

· 2.Ambii au fost nascuti in acelasi oras.

· 3.Ambii s-au casatorit cu o femeie cu acelasi nume, Margherita.

· 4.Patronul de restaurant si-a deschis restaurantul in aceeasi zi cand RegeleUmberto a fost incoronat Rege al Italiei.

· 5. Pe29 iulie 1900, Regele Umberto a fost informat ca patronul de restaurant a muritin acea zi intr-un accident misterios de vanatoare, iar in timp ce acesta isiexprima regretul, un anarhist din multime l-a asasinat.

10. Copilul care cade

In Detroit-ul anilor 1930, un om numit JosephFiglock a fost menit sa devina o persoana uimitoare in viata unei tinere mame(si, aparent, incredibil de neglijenta). In timp ce Figlock mergea pe strada, copilulmamei a cazut de la o fereastra inalta, in capul lui Figlock. Caderea copiluluia fost amortizata si Figlock si copilul au scapat nevatamati. Un an mai tarziu,tot acelasi copil a cazut de la aceeasi fereastra, aterizand din nou pe Dl.Figlock, in timp ce acesta trecea pe dedesubt. Din nou, ambii au supravietuitevenimentului.

9. Calugarul Misterios

In Austria secolului al 19-lea, un pictor aproapefaimos numit Joseph Aigner a incercat in mai multe randuri sa se sinucida. Intimpul primei incercari de a se spanzura, la varsta de 18 ani, un calugarcapucin misterios l-a interupt pe Aigner. Si din nou, la varsta de 22 de ani,acelasi calugar l-a impiedicat sa se spanzure. Opt ani mai tarziu, a fostcondamnat la galere pentru activitatile sale politice. Insa din nou viata sa afost salvata prin interventia aceluiasi calugar. La varsta de 68 de ani, JosephAigner a reusit intr-un final sa se sinucida, folosind un pistol pentru a seimpusca. In mod total nesurprinzator, acelasi calugar capucin - un barbat alcarui nume Aigner nu l-a stiut niciodata, a condus ceremonia de inmormantare.

8. Coincidenta fotografica

O mama de nationalitate germana care si-afotografiat bebelusul baiat in 1914, a lasat filmul pentru a fi developat la unmagazin din Strasbourg.In acele timpuri, unele dintre placutele de film se vindeau individual. PrimulRazboi Mondial a izbucnit si, neputand sa se intoarca la Strasbourg, femeia a renuntat la fotografie,considerand-o pierduta. Doi ani mai tarziu, a cumparat o placuta de film in Frankfurt, la peste 100 mile departare, pentru a ofotografia pe fiica ei nou-nascuta. Cand a fost developat filmul s-a dovedit afi o expunere dubla, cu fotografia fiicei sale supra-expusa peste fotografia demai inainte a fiului sau. Printr-o intorsatura incredibila a destinului, filmulei original, niciodata developat, a fost gresit etichetat ca nefolosit si apoirevandut tot ei.

7. Gasirea Cartii

In 1973, actorul Anthony Hopkins a fost de acordsa apara in "Fata din Petrovka", bazat pe un roman al lui GeorgeFeifer. Neputand sa gaseasca un exemplar al cartii, niciunde in Londra, Hopkins a ramas surprinssa descopere unul zacand pe o banca intr-o statie de tren. S-a dovedit a fiexemplarul personal, adnotat, a lui George Feifer, pe care Feifer il imprumutaseunui prieten si care fusese furat din masina prietenului.

6. Gemeni

Fratii gemeni, Jim Lewis si Jim Springer, au fostseparati la nastere si adoptati de familii diferite. Intrucat nu se cunosteau,ambele familii si-au numit copiii James. Ambii James au crescut nestiind unulde celalalt, si amandoi au cautat instruire in domeniul protectiei legii ,amandoi au avut talent la desen tehnic si tamplarie si fiecare s-a casatorit cuo femeie pe nume Linda. Amandoi au avut fii, dintre care unul a fost numitJames Alan si celalalt James Allan. Fratii gemeni au divortat de sotiile lor sis-au casatorit cu alte femei - amandoua numite Betty. Si amandoi au avut cainipe care i-au numit Toy.

5. Ucidere din Razbunare

In 1883, Henry Ziegland a incheiat relatia cuprietena lui care, din disperare, s-a sinucis. Fratele furios al fetei l-aurmarit pe Ziegland si l-a impuscat. Crezand ca l-a omorat pe Ziegland, fratelesi-a luat apoi propria viata. De fapt, Ziegland nu a fost omorat. Glontele i-aatins doar fata, oprindu-se intr-un copac. A scapat la limita. Ani mai tarziu,Ziegland a decis sa taie acelasi copac, care inca mai avea glontele in el.Uriasul copac parea atat de urias, incat a decis sa il arunce in aer cudinamita. Explozia a propulsat glontele in capul lui Ziegland, omorandu-l.

4. Scarabeul de Aur

Din Structura si Dinamica psihicului: "Otanara femeie pe care o tratam, a avut, intr-un moment critic, un vis in careprimea un scarabeu de aur. In timp ce imi povestea acest vis, stateam cuspatele la fereastra inchisa. Dintr-o data, am auzit un zgomot in spatele meu,ca un ciocanit usor. M-am intors si am vazut o insecta zburatoare, care bateain fereastra, pe dinafara. Am deschis fereastra si am prins creatura, in timpce zbura inauntru. Era cea mai apropiata analogie a scarabeului de aur pe careil gasim la latitudinea noastra, un gandac scarabaeid, un carabus-rose comun(Cetonia aurata) care, contrar deprinderilor obisnuite, a simtit in mod evidentnevoia de a intra intr-o camera intunecata, in acel moment aparte. Trebuie saadmit ca nu mi s-a intamplat niciodata ceva asemanator inainte sau de atunciincoace, si ca visul pacientei a ramas unic in experienta mea" - Carl Jung

3. Taxi

In 1975, in timp ce conducea o motoreta in Bermuda, un om a fost accidental lovit si ucis de untaxi. Un an mai tarziu, fratele barbatului a fost omorat in exact acelasi mod.De fapt, conducea aceeasi motoreta. Si pentru a continua sirul ciudateniilor simai mult, l-a lovit acelasi taxi, condus de acelasi sofer - si care ducea panasi acelasi pasager!

2. Descoperire la Hotel

In 1953, reporterul de televiziune Irv Kupcinetera in Londra, pentru a transmite incoronarea Ellizabeth-ei a II-a. Intr-unuldintre sertarele din camera sa de la Savoy,a gasit cateva obiecte pe care, identificandu-le, a constatat ca apartineauunui barbat numit Harry Hannin. Intamplator, Harry Hannin - o vedeta abaschet-ului din faimoasa echipa Harlem Globetrotters - era un prieten bun allui Kupcinet. Insa povestea mai are inca o intorsatura. Doar doua zile maitarziu, si inainte de a-i putea spune lui Hannin despre descoperirea norocoasa,Kupcinet a primit o scrisoare de la Hannin. In scrisoare, Hannin ii spunea luiKucinet ca in timp ce era cazat la Hotel Meurice in Paris, a gasit intr-un sertaro cravata - cu numele lui Kupcinet pe ea.

1. Coincidenta Istorica

Vietile lui Thomas Jefferson si John Adams, doidintre fondatorii Americii: Jefferson a creat Declaratia de Independenta ,aratandu-i ciorne ale ei lui Adams, care(impreuna cu Benjamin Franklin) a ajutat la editarea si cizelarea ei. CongresulContinental a aprobat documentul pe 4 iulie, 1776. In mod surprinzator, siJefferson si Adams au murit in aceeasi zi, 4iulie, 1826 - la exact 50 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.