Jump to content

Declaraţie unică privind contribuţiile sociale şi impozitul pe venit


dcp100168

Recommended Posts

Declaraţie unică privind contribuţiile sociale şi impozitul pe venit

Guvernul anunţă că începând din februarie 2011 contribuabilii vor completa o singură declaraţie privind contribuţiile sociale şi impozitul pe venit, în locul celor cinci pe care trebuiau să le depună până în prezent. "Prima declaraţie unică se va depune în 25 februarie 2011, pentru că pentru luna ianuarie declaraţiile se depun până în 25 februarie. ANAF-ul are obligaţia să facă instruirea atât a personalului din teritoriu, cât şi a contribuabililor", a declarat miercuri, după şedinţa de guvern, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

El a precizat că prin respectivele modificări ale Codului fiscal se simplifică procedura de stabilire şi de declarare a contribuţiilor sociale. "Contribuabilul trebuie să completeze astăzi cinci declaraţii: două le depune la ANAF, adică la Ministerul de Finanţe şi mai merge cu încă trei la sănătate, şomaj şi pensii. Astăzi, am instituit declaraţia unică pentru contribuţii sociale şi impozit pe venit. De la 1 ianuarie, va fi o declaraţie unică, ce se depune la ANAF, urmând ca după acea Ministerul Finanţelor să trimită toate datele necesare la Casa de pensii, la şomaj şi, în consecinţă, să nu mai fie nevoită persoana juridică să meargă să stea la coadă la fiecare dintre aceste case pentru depunerea declaraţiilor", a explicat, la rândul său, premierul Emil Boc.

Potrivit acestuia, va exista şi posibilitatea ca declaraţia unică să fie depusă în format electronic, fără să mai fie nevoie ca fiecare contribuabil să se deplaseze la ANAF. "Am adoptat în această zi forma declaraţiei unice, pentru a se pregăti cadrul tehnic de implementare a acesteia, urmând ca drepturile aferente lunii ianuarie să se plătească până în 25 februarie 2011, adică să existe timp suficient pentru implementarea inclusiv în formulă electronică a acestei noi declaraţii", a spus Boc.

El a susţinut că s-a estimat că prin această măsura o persoană va economisi aproximativ 36 de ore, cât ar fi pierdut la fiecare coadă de la ghişeele de depunere a declaraţiilor.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/41792-Gheorghe-Ialomitianu-De-la-25-februarie-va-exista-o-declaratie-unica-privind-contributiile-sociale-si-impozitul-pe-venit.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.