Jump to content

Recensământul populaţiei, în octombrie 2011


dcp100168

Recommended Posts

Pregătiri pentru recensământul din 2011

Recensământul populaţiei şi locuinţelor va avea loc în luna octombrie 2011 şi implică circa 120.000 de recenzori ce vor fi recrutaţi din rândul personalului didactic, lucrătorilor în instituţii publice, dar şi studenţilor. Prefectul şi autorităţile administraţiei publice locale vor asigura verificarea şi actualizarea denumirii străzilor şi numerotarea clădirilor, urmând a fi identificate toate străzile fără denumiri, terenurile virane şi clădirile nenumerotate. Aceste operaţii sunt necesare în scopul delimitării corecte a unităţilor teritoriale de recensământ pentru recenzarea populaţiei şi locuinţelor, fără omisiuni sau înregistrări duble.

Potrivit normelor europene, fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ al persoanelor şi locuinţelor o dată la zece ani, aceeaşi perioadă fiind valabilă şi în cazul recensământului general agricol. Ultimul recensământ al persoanelor şi locuinţelor a fost organizat în România în anul 1992. De asemenea, în lunile decembrie 2010 - ianuarie 2011, se va derula şi recensământul agricol, care vizează reactualizarea datelor privind suprafeţele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigaţii, numărul producătorilor agricoli şi nivelul de dotare al fermelor.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=9

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Recensământul populaţiei, în octombrie 2011

Populaţia României va participa, în 2011, la un recensământ al populaţiei şi locuinţelor, ca un reper statistic pentru viitoarele politici de dezvoltare socio-economică a ţării, a anunţat, miercuri, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), prof.univ.dr.Vergil Voineagu. Recensământul va începe, cel mai probabil, în luna octombrie a anului viitor şi va dura circa două săptămâni, scopul acestuia fiind în principal actualizarea datelor României, ca membră a Uniunii Europene (UE).

Recensământul populaţiei şi locuinţelor din 2011 va fi al treilea de după căderea comunismului şi va fi primul după aderarea României la UE. Organizarea lui este obligatorie pentru România, ca membră UE, şi se va face în baza reglementării europene, în acelaşi timp cu celelalte state membre. La ultimul recensământ al populaţiei, din 2002, a reieşit că populaţia României ar fi de 21,5 milioane de locuitori, dintre care femeile reprezintă 51,3% şi bărbaţii, 48,7%. Peste 52% dintre cetăţenii români trăiesc în mediul urban şi circa 47% în mediul rural.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/administratie/item/41695-Recensamantul-populatiei-si-locuintelor-in-octombrie-2011.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Recensământul naţional de probă începe azi. Se va termina pe 16 mai

De sâmbătă şi până pe 16 mai pregatiţi-vă să primiţi vizita recenzorilor de la statistica şi primării. În această perioadă se desfăşoară recensământul de probă, premergător celui general ce va avea loc în această toamnă, la nivel naţional.

Autorităţile spun că trebuie sa îi primiţi pe recenzori şi să le răspundeţi la întrebări. Recensământul de probă durează, în medie, o jumătare de oră pentru fiecare familie. Oamenii trebuie să răspundă la mai multe întrebări: de la câţi membrii are familia, câte maşini deţine fiecare membru sau nivelul studiilor.

antena3.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Se caută peste 2.300 de recenzori

Primul recensământ al populaţiei şi locuinţelor de după aderarea la UE şi al 14-lea din istoria statisticii româneşti va avea loc în perioada 22-31 octombrie 2011. Prefectura s-a adresat Secretariatului Tehnic Central solicitând aprobarea unui număr de aproximativ 2.388 de recenzori.

Cine poate deveni recenzor? Persoanele care au cel puţin studii medii, vârsta de 18 ani, nu au cazier, au capacitatea de a desfăşura muncă pe teren şi un scris citeţ şi sunt disponibile pe perioada de desfăşurare, inclusiv sâmbăta şi duminica.

Potrivit subprefectului sunt şi alte criterii care vor fi luate în calcul în desemnarea recenzorilor, dar persoanele interesate să intre în rândul armatei care va număra cetăţenii şi casele trebuie să se adreseze Direcţiei de Statistică, cu sediul în strada Nicolae Bălcescu nr. 80.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pregătiri pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor

Recensământul populaţiei şi locuinţelor se va desfăşura în luna octombrie la nivel naţional. Pentru judeţul Galaţi vor fi pregătiţi 2.374 de recenzori, 329 recenzori şefi, 17 recenzori şefi de circumscripţie şi 65 de recenzori coordonatori, a anunţat Nicoale Marinescu de la direcţia de statistică din cadrul Prefecturii Galaţi.

Procedura de recrutare are loc până pe 15 septembrie, iar candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii printre care amintim: să aibă cel puţin 18 ani împliniţi şi cel puţin studii medii; să aibă cetăţenie română; să prezinte cazierul judiciar, să aibă o ţinută decentă şi un limbaj corespunzător; să aibă capacitatea de a desfăşura munca în teren; în zonele cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoşterii limbii şi acelei etnii şi a specificului acesteia reprezintă un avantaj, etc. Solicitările se primesc la comisiile locale de recensământ din fiecare localitate, la primării. La direcţia de statistică de la Prefectură s-a primit întreaga logistică pe baza căreia se va realiza instruirea recenzorilor care vor fi recrutaţi. Distribuirea instrumentarului statistic va începe în judeţul Galaţi în prima parte a lunii septembrie.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Doar 300 de gălăţeni interesaţi de postul de recenzor

Pentru că unii dintre gălăţeni au reclamat faptul că, deşi vor să dea o mână de ajutor la recensământul populaţiei, nu au avut parte de prea mult succes, afirmând că ar exista unele favoritisme legate de depunerea cererilor, am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, pentru a afla amănunte legate de modul în care o persoană interesată poate deveni recenzor.

„Cererile din partea celor care doresc să fie recenzori pot fi depuse în intervalul 1 august-25 august la secretarul Primărie, Grigore Matei”, ne-a declarat Nicoleta Manole. Acesta afirmă că persoanele interesate să participe la recensământul populaţiei trebuie să depună o serie de acte: copie după cazier, copie după actul de identitate şi o copie după diploma de studii, care trebuie să fie cel puţin diploma de bacalaureat.

Dacă ar fi să credem poziţia oficială a reprezentanţilor Primăriei Galaţi, doar 300 de persoane s-au arătat interesate să depună dosarul pentru a deveni recenzor pentru o săptămână, activitate pentru care poate câştiga o sumă frumuşică. Astaîn timp ce numărul de posturi disponibile ar fi de 1.086.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii se calcă în picioare să devină recenzori

Posibilitatea de a câştiga în doar două săptămâni echivalentul unui salariu minim pe economie i-a motivat pe mulţi gălăţeni să devină recenzori. Pentru că printre documentele care le sunt solicitate se numără şi cazierul judiciar, de câteva zile în curtea sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean se formează cozi de zeci de persoane.

Culmea este că la începutul săptămânii autorităţile se plângeau că duc lipsă de solicitanţi dornici să participe la recensământul populaţiei şi locuinţelor.

La Galaţi, într-o lună şi jumătate s-au înscris pentru a intra în rândurile recenzorilor 700 de persoane, adică ceva mai mult de jumătate din necesar, iar acum serviciul de statistică din cadrul Primăriei face faţă cu greu solicitărilor. Autorităţile au prelungit data limită de înscriere până la sfârşitul acestei luni.

"Sunt studenţi mulţi şi pensionari, până în prezent.", a spus Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Printre cei care vor să câştige 50 de lei pe zi participând la recensământ sunt şi şomeri. „Am venit să-mi iau cazierul pentru că vreau să fiu recenzor. Am nevoie de bani pentru că n-am cu ce să-mi întreţin copiii", ne-a spus Cornelia Aurelia Lipa, şomeră.

La imensa coadă de la Poliţie se aflau, ieri, şi salariaţi care, pentru a face un ban în plus, erau dispuşi să-şi sacrifice concediul de odihnă pentru recensământ.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul mai are nevoie de 1.086 de recenzori

Autorităţile au prelungit până la sfârşitul lunii termenul de depunere a dosarelor pentru obţinerea statutului de recenzor.

Galaţiul are nevoie de 1.086 de recenzori pentru primul recensământ de după aderarea la UE. Mai bine de 700 de gălăţeni s-au înscris până acum. Cei care doresc să participe se pot adresa Direcţiei de Statistică din cadrul Primăriei Galaţi. Condiţii: minim 18 ani, cel puţin studii medii, fără cazier, capacitate de a desfăşura muncă pe teren.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Pe 19 August, zice stirea, doar 300 se inscrisesera, multi facand scandal ca se baga doar nepoti si neamuri de demult uitate...pe 25 August se calcau in picioare...iar pe 27 August aflam ca mai avem nevoie de 1.086. Unde e problema, daca de pe 1-19 August (19 zile fratilor) s-au bagat 300, de pe 19-25 (6 zile) August s-au bagat 400, iar acum, pe 27 mai avem nevoie de 1086. Cica Primaria nu face fata cererilor....birocratia asta...

Link to comment
Share on other sites

mai avem nevoie de 1086

Exprimarea e tipica pentru cei la ziarul citat.

"Necesarul" e de 1.086, se inscrisera vreo 700 (sau mai mult), deci mai trebuiau 300-350 de persoane.

Operatiile matematice elementare cu numere de 3 si 4 cifre sunt insa o chestie deosebita, care se invata tarziu, prin clasa a doua. De aici si lipsurile "gazetarilor".

Link to comment
Share on other sites

De prin titlu scoatem ideea ca MAI AVEM NEVOIE DE 1.086 de recenzori...De prin articol tragem un capat de ata si descoperim ca AVEM NEVOIE DE 1.086 de recenzori. Mikka are dreptate, daca se inscrisesera MAI BINE DE 700, inseamna ca MAI AVEM NEVOIE DE ~350 de recenzori :-??:-?:-/:)

"ADEVARUL" e undeva la mijloc ;)

Edited by AdiTZA
Link to comment
Share on other sites

a intrebat si omu, nu e nevoie sa dai cu bata. Plus ca nu ai TU de unde sa stii de cati mai este nevoie IN ACEST MOMENT!!! Asta ca sa fiu pe INTELESUL TAU!

Deoarece te-am citat direct, ti-o adresez tie, silviudeep, nu userului Bianca sau userului George: Ia tati un Extraveral, mai uita-te odata peste postarea mea, vezi daca am citat un user (in afara de Mikka, el avand dreptate). Pur si simplu mi-a fost lene sa editez postul anterior, e asa greu sa-ti dai seama CA NU CITAM POSTUL USERULUI BIANCA SI CA EU STIU (SAU NU) DE CATI RECENZORI E NEVOIE (SAU NU), DIN ARTICOL, cand nici ei nu stau prea bine cu calculele???? DOOOOOH!!!!Eu deobicei dimineata am pornirea mai grea, pana se deschide laptopul, am timp sa-mi fac si cafeaua (ma trezesc mai bine), sa ma spal si pe ochi (vad sa citesc) si pe dinti (de obicei nu-mi miroase gura a rahat cand vorbesc), iar dupa ce postez, nici degetele... Ia exemplu si fa asta inainte de a posta altceva la adresa mea...

Edited by AdiTZA
Link to comment
Share on other sites

DOAR USERULUI NEINTELES de mai sus :)

Te sfatuiesc sa iti urmezi singur exemplul! De aia postezi pe un forum public, probabil, sa te inteleaga cineva (asta daca poate reuseste) Si nu mai sari asa intepat, ca nu impresionezi pe niemeni :) Incearca sa te calmezi, ca s-ar putea sa fii mai coerent si chiar sa fii inteles!

Link to comment
Share on other sites

DOAR USERULUI NEINTELES de mai sus :)

Te sfatuiesc sa iti urmezi singur exemplul! De aia postezi pe un forum public, probabil, sa te inteleaga cineva (asta daca poate reuseste) Si nu mai sari asa intepat, ca nu impresionezi pe niemeni :) Incearca sa te calmezi, ca s-ar putea sa fii mai coerent si chiar sa fii inteles!

Nu vreau sa impresionez pe nimeni....de ce ai ajuns la concluzia asta....habar nu am....calmeaza-te ca nu am adresat postul de mai sus nimanui...DOAR AM SCRIS O OPINIE, n-am nimic cu Bianca si nici cu George....poate ai tu ceva cu mine....AH, CE BINE MA SIMTEAM ACUM CATEVA LUNI CAND NICI MACAR NU ACCESAM FORUMUL....Ma scuzati Domnule silviudeep, pentru indrazneala si nerusinarea de care am dat dovada, postand ceva pe forum. Imi cer scuze si va promit ca va voi cere aprobarea si opinia in legatura cu viitoarele mele postari. Asta numai daca imi dati ID-ul de mess sa va trimit postarile in avans, pentru examinare....

Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sa impresionez pe nimeni....de ce ai ajuns la concluzia asta....habar nu am....calmeaza-te ca nu am adresat postul de mai sus nimanui...DOAR AM SCRIS O OPINIE, n-am nimic cu Bianca si nici cu George....poate ai tu ceva cu mine....AH, CE BINE MA SIMTEAM ACUM CATEVA LUNI CAND NICI MACAR NU ACCESAM FORUMUL....Ma scuzati Domnule silviudeep, pentru indrazneala si nerusinarea de care am dat dovada, postand ceva pe forum. Imi cer scuze si va promit ca va voi cere aprobarea si opinia in legatura cu viitoarele mele postari. Asta numai daca imi dati ID-ul de mess sa va trimit postarile in avans, pentru examinare....

Nu am nimic cu dvs. Dar daca va dati o opinie, si vreti sa ajutati pe cineva o puteti face si fara sa postati in maniera in care ati facut-o dvs mai sus! Cat despre mistocarelile ieftine expuse in postul dvs. va asigur ca ma ia ameteala cand ma uit la dvs acolo jos. Prin urmare nu o sa ma obosesc in a cobora la nivelul impus de dvs. Numai bine!

Edited by silviudeep
Link to comment
Share on other sites

Nu am nimic cu dvs. Dar daca va dati o opinie, si vreti sa ajutati pe cineva o puteti face si fara sa postati in maniera in care ati facut-o dvs mai sus! Cat despre mistocarelile ieftine expuse in postul dvs. va asigur ca ma ia ameteala cand ma uit la dvs acolo jos. Prin urmare nu o sa ma obosesc in a cobora la nivelul impus de dvs. Numai bine!

Nu am vrut sa ajut pe nimeni. Daca vreti, Inaltimea Dumneavoastra, va pot amortiza caderea de la nivelul de unde sunteti, sau va pot recomanda niste pastile de rau de inaltime, sau greata, de care dati dovada in aceasta postare. Am sa repet acest lucru pentru toti analfabetii: al doi-lea comentariu al meu era la articol, nu la postarea membrului Bianca, din pura lene de a nu edita comentariul anterior. Am subliniat doar nelamuririle din articol si din titlu (lucru lesne de vazut fiind scris cu caractere boldate). Uite, eu, mai prost (fiind situat la o altitudine mai mica), nu-mi pot da seama de cati recenzori mai e nevoie deoarece titlul si articolul nu se leaga. Dumneavoastra, probabil ca nu ati observat acest lucru (explicatia ar fi ca acolo sus la inaltime, aerul e mai rarefiat, oxigen -atat de necesar organului numit creier- mai putin, etc)...daca vreti sa continuam ce am terminat cu bosorogu', exista o zona speciala, un colt aparte in acest forum unde se poate face acest lucru. Din pacate, ar trebui sa urc la nivelul Dumneavoastra si n-am timpul necesar. Iar de lift nu se pune problema.

Edited by AdiTZA
Link to comment
Share on other sites

Cred ca e suficient.

Multumesc.

M-as fi dorit sa nu existe "animatori" pe acest forum...animatori care vor sa agite putin supa asta de informatii eronate si comentarii care mai de care...de scandaluri sunt satul, n-am chef de alt intelectual...a fost unul, si ala se credea "la inaltime" cand discuta cu membrii forumului. Imi cer scuze...cred ca o sa trimit postarile mai intai pe messenger, la Administratie pentru a fi revizuite si cenzurate inainte de a fi postate...asta deoarece nu vreau sa mai zdruncin pe cineva aflat "la inaltime".

Inca odata, imi cer scuze Mikka!

P.S. Oare de cati recenzori mai e nevoie??? =)) =)) =)) =))

Link to comment
Share on other sites

M-as fi dorit sa nu existe "animatori" pe acest forum...animatori care vor sa agite putin supa asta de informatii eronate si comentarii care mai de care...de scandaluri sunt satul, n-am chef de alt intelectual...a fost unul, si ala se credea "la inaltime" cand discuta cu membrii forumului. Imi cer scuze...cred ca o sa trimit postarile mai intai pe messenger, la Administratie pentru a fi revizuite si cenzurate inainte de a fi postate...asta deoarece nu vreau sa mai zdruncin pe cineva aflat "la inaltime".

Inca odata, imi cer scuze Mikka!

P.S. Oare de cati recenzori mai e nevoie??? =)) =)) =)) =))

Nu mai generalizati. Nu ma cred la inaltime fata de nici un membru, ci doar vis a vis de persoana dvs, prin cometariul facut de dvs. Faptul ca nu intelegeti sensul cuvintelor (figurat desigur) iar nu e problema nimanui! Asadara lasati victimizarea! Nu mai postati im bataie de joc si nu veti mai starni astfel de reactii.

PS: O fi mai rarefiat aerul, dar macar nu e asa "imbibat" ca la dvs acolo jos!

Edited by silviudeep
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.