Jump to content

Gălăţeanul Ropotan ţine cu Oţelul


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanul Ropotan ţine cu Oţelul

Galaţiul este unul dintre oraşele echilibrate din punct de vedere fotbalistic, dar şi de aici au zburat destule valori înainte de a face cunoştinţă cu rigorile primelor două eşaloane. Unul dintre ele este mijlocaşul Adrian Ropotan (24 de ani), sportiv cunoscut abia după ce a fost promovat în echipa mare a lui Dinamo Bucureşti.

Prezent acasă, internaţionalul legitimat de la începutul anului trecut la Dinamo Moscova a jucat sâmbătă rolul lui Moş Crăciun pentru o grupă de atlete de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi. Alergătoarele de 14-15 ani de la CSŞ, antrenate chiar de mama lui Adrian - Genoveva Modiga, au primit sacoşe cu dulciuri, dar şi vitamine din partea fotbalistului. Şi tot el s-a implicat pentru ca stagiul de pregătire din luna ianuarie al viitoarelor campioane să nu se mai desfăşoare la Slănic Moldova, ci la Predeal.

„O să stau puţin cu mama la Galaţi, apoi voi pleca prin ţările calde, că e tare frig pe aici. Sunt bucuros că pot face un gest frumos, că pot ajuta cu puţin aceşti copii care n-au condiţii foarte bune de pregătire, dar cu un ţel în viaţă. Ei nu pierd timpul pe străzi, ca alţii, şi le ţin pumnii, că de aici am plecat şi eu”, ne-a declarat Ropotan, el fiind un produs sută la sută al preparatorului fizic de la Oţelul, Ionel Tămăşanu, care l-a pregătit individual pe perioada junioratului. „Adrian, aici de faţă, a demonstrat că se poate ajunge departe. Nu uitaţi, atletismul este muzica simfonică pe care n-o înţelege toată lumea!”, le-a vorbit elevilor şi antrenorul emerit Tămăşanu, prezent la momentul-surpriză desfăşurat sâmbătă dimineaţă la Stadionul „Dunărea”.

Adi Ropotan a vorbit şi despre fenomenul Oţelul, liderul-bombă al Ligii I de fotbal, echipă care a vrut să-l transfere sub formă de împrumut pe ex-dinamovist acum doi ani de zile. „Nu sunt prea multe de spus despre Oţelul. Este munca lor, un efort depus de-a lungul timpului, şi au ajuns pe locul pe care sunt şi datorită faptului că au avut linişte. Au muncit împreună, sunt o familie, iar acest lucru a dat roade. Sunt fericit pentru cei care conduc echipa Oţelul, dar şi pentru cei care o antrenează. Le doresc numai bine!”, a comentat mijlocaşul lui Dinamo Moscova, formaţie care a terminat sezonul 2010 din Rusia pe poziţia a şaptea, cu 40 de puncte.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EFericit_pentru_Otelul%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.