Jump to content

Proces intentat de Dorinel Munteanu lui Penescu şi Porumboiu


dcp100168

Recommended Posts

Dorinel Munteanu se judecă cu toată lumea

* Dorinel Munteanu i-a dat în judecată pe Cornel Penescu şi Adrian Porumboiu, cerându-le daune morale de 510.000 de lei după ce aceştia l-ar fi acuzat că nu şi-a făcut meseria de antrenor.

Ieri, la Tribunalul Bucureşti, a avut loc înfăţisarea în procesul intentat de Dorinel Munteanu împotriva lui Cornel Penescu şi a lui Adrian Porumboiu, patronul echipei F.C. Vaslui. Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, i-a cerut fostului său patron, Cornel Penescu, daune morale în valoare de 510.000 de lei. Din partea acuzaţilor, doar Cornel Penescu s-a prezentat în faţa instanţei, Adrian Porumboiu preferând să îşi trimită avocatul.

"Nu l-am făcut milog"

În faţa judecătorilor, Cornel Penescu nu a recunoscut multe dintre jignirile pe care i le-a adus lui Dorinel Munteanu şi în urma căruia acesta i-a intentat proces. Patronul echipei F.C. Argeş, la care Munteanu a fost antrenor în perioada 2006 -2007, a spus că el crede că şi-a criticat un angajat, nicidecum că i-a afectat reputaţia. Întrebat dacă recunoaşte că l-a făcut pe Dorinel Munteanu antrenor prost, Cornel Penescu a răspuns că i s-a părut că a făcut anumite greşeli atunci când a pus jucătorii pe alte posturi. „Dacă Tănase este mijlocaş, iar el l-a pus fundaş“, a răspuns el, în faţa instanţei. De asemenea, Penescu nu a recunoscut că l-a făcut milog pe acesta sau afirmaţia „băgăm bani în fotbal, ca să aibă de unde fura oameni ca Dorinel Munteanu“, pe care avocatul acuzării a prezentat-o drept probă şi a fost spusă în cadrul unei emisiuni de televiziune. „Cornel Penescu încearcă să nu-şi asume responsabilitatea pentru afirmaţiile sale, dar noi vom aduce probe cu emisiunile televizate în care i-a afectat reputaţia clientului meu, Dorinel Munteanu“, a spus avocatul Florin Kovacs.

Dorinel cheamă în instanţă şi FRF

Dorinel Munteanu a intentat acţiunea de judecată pe 30 martie, fostul antrenor al echipelor FC Argeş, FC Vaslui şi Steaua Bucureşti chemând în judecată şi Federaţia Română de Fotbal. Avocatul lui Munteanu, Florin Kovacs, cere instanţei să oblige FRF să ia măsuri în aşa fel încât clientul său să nu mai fie acuzat pe nedrept de faptul că nu şi-ar fi făcut corect meseria de antrenor. La dosar au fost ataşate mai multe articole din presă care conţineau declaraţiile acuzatoare ale lui Cornel Penescu şi Adrian Porumboiu la adresa antrenorului.

Următorul termen de judecată, când cei trei sunt chemaţi la Tribunalul Bucureşti, a fost stabilit de instanţă la data de 28 aprilie 2010.

http://www.adevarul.ro/locale/pitesti/P ... 83194.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Proces intentat de Dorinel Munteanu lui Penescu şi Porumboiu

Acţiunea deschisă de Dorinel Munteanu – proces din care s-au epuizat deja şapte termene – a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, pe 30 martie 2009, fostul internaţional chemând în judecată şi FRF. Actualul tehnician al Oţelului a decis să-i dea în judecată pe Cornel Penescu şi Adrian Porumboiu, după ce aceştia l-au acuzat, public, că nu şi-a apărat corect şansele în două meciuri cu Steaua.

Avocatul Florin Kovacs a solicitat instanţei să oblige forul de la Casa Fotbalului să ia măsuri în aşa fel încât clientul său să nu fie acuzat pe nedrept, exercitându-şi, în mod cinstit, meseria de antrenor. De fapt, avem de-a face cu o strategie: FRF a devenit “pârât” în dosar pentru ca procesul să se judece la Bucureşti. Dacă nu implicau şi Federaţia, avocaţii lui Dorinel ar fi fost nevoiţi să depună plângere penală la Piteşti şi Vaslui, localităţile de baştină ale celor doi pârâţi.

Dosarul în cauză are numărul 12976/3/2009. Dacă va câştiga cele 5 miliarde de lei vechi (în jur de 115.000 de euro), Dorinel Munteanu a promis că va dona banii unor lăcaşuri de cult, cunoscut fiind faptul că antrenorul liderului este un om cu frica lui Dumnezeu. Avocatul fostului fotbalist a cerut instanţei să-i oblige pe Adrian Porumboiu şi Cornel Penescu să publice hotărârea Tribunalului Bucureşti „în trei ziare naţionale“, sub sancţiunea amenzii de 500 lei /zi întârziere.

La termenul din această dimineaţă, Dorinel Munteanu şi avocatul său vor veni cu doi martori care îi vor proba buna credinţă. E vorba de Mircea Rădulescu, şeful Şcolii de Antrenori din FRF, şi Marius Stan, preşedintele grupării Oţelul Galaţi. Până acum, afaceristul vasluian Adrian Porumboiu nu s-a prezentat la niciun termen.

“La partida cu Steaua, FC Vaslui n-a avut antrenor! La meciul cu Timişoara, deşi era 3-0 pentru noi, se agita în continuu pe bancă! În alte partide, la 0-0 şi la 0-1 era calm. De ce, Dorinele? A schimbat singurul jucător care punea probleme Stelei în atac” (Adrian Porumboiu)

"La meciul FC Argeş – Steaua, care s-a jucat la Craiova, mi s-a părut că Dorinel nu şi-a apărat corect şansele. Cred că a trântit partida. A pus jucători pe alte posturi, a ţinut pe bancă titulari incontestabili. Pe scurt, a făcut echipă strâmb" (Cornel Penescu)

Proces intentat de Dorinel Munteanu lui Penescu şi Porumboiu

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Porumboiu a câștigat procesul cu Dorinel Munteanu

FC Vaslui a obținut încă o victorie în fața liderului LIgii I, Oțelul Galați, însă în afara terenului. Finanțatorul galben-verzilor, Adrian Porumboiu, a câștigat procesul cu antrenorul gălățenilor, Dorinel Munteanu.

După aproape doi ani de judecată, Tribunalul București a respins acțiunea intentată de Dorinel Munteanu împotriva lui Adrian Porumboiu, care l-a acuzat, public, că a făcut mai multe blaturi ca antrenor în meciurile contra Stelei. “La partida cu Steaua, FC Vaslui n-a avut antrenor! La meciul cu Timișoara, deși era 3-0 pentru noi, se agita continuu pe bancă! În alte partide, la 0-0 și la 0-1 era calm. De ce, Dorinele? A schimbat singurul jucător care punea probleme Stelei în atac”, spunea la acea vreme Adrian Porumboiu.

Dorinel Munteanu a reacționat imediat, iar în martie 2009 l-a chemat pe boss-ul vasluienilor în fața instanței. “Am avut numai de pierdut în urma acestui scandal. Domnul Porumboiu este un om influent în fotbal și a făcut ca unii oameni cu care am intrat în contact să aibă rețineri față de mine. Sunt foarte curat și asta se va dovedi”, a declarat Dorinel Munteanu.

Probele și declarațiile martorilor nu au fost suficiente, iar Tribunalul București a respins acțiunea ca neîntemeiată.

http://www.obiectivdevaslui.ro/node/10522

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Adrian Porumboiu şi Cornel Penescu, datori vânduţi lui Dorinel Munteanu

Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi, 15 mai, cererea de chemare în judecată formulată de antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu împotriva patronilor echipelor FC Vaslui - Adrian Porumboiu şi FC Argeş - Cornel Penescu, în care fostul fotbalist solicita plata de daune morale după ce a fost calomniat de cei doi.

Cu opinie majoritară, Curtea de Apel a decis că Porumboiu şi Penescu trebuie să îi plătească, în total, lui Munteanu 100.000 de RON daune morale. Decizia poate fi atacată cu recurs care urmează a fi soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procesul dintre cei trei a început în 2009 la Tribunalul Bucureşti care pe 20 decembrie 2010 a decis să respingă acţiunea lui Dorinel Munteanu. Actualul antrenor al Oţelului Galaţi a contestat soluţia iar Curtea de Apel Bucureşti a schimbat sentinţa.

Porumboiu şi Penescu mai sunt obligaţi de Curtea de Apel Bucureşti să publice dispozitivul sentinţei în trei ziare de largă circulaţie.

Iniţial Dorinel Munteanu ceruseră daune şi de la Federaţia Română de Fotbal însă magistraţii au respins cererea acestuia faţă de FRF.

Fostul fotbalist a deschis procesul împotriva patronilor FC Vaslui şi FC Argeş după ce a fost acuzat în repetate rânduri de amândoi că nu şi-ar fi apărat corect şansele în partidele cu Steaua Bucureşti atunci când a antrenat FC Vaslui sau FC Argeş. "La partida cu Steaua, FC Vaslui n-a avut antrenor! La meciul cu Timişoara, deşi era 3-0 pentru noi, se agita continuu pe bancă! În alte partide, la 0-0 şi la 0-1 era calm. De ce, Dorinele? A schimbat singurul jucător care punea probleme Stelei în atac", spunea la acea vreme Adrian Porumboiu.

La rândul lui, Cornel Penescu care l-a pus la zid după un meci FC Argeş-Steaua disputat la Craiova: "Mi s-a părut că Dorinel nu şi-a apărat corect şansele. Cred că a trântit partida. A pus jucători pe alte posturi, a ţinut pe bancă titulari incontestabili. Pe scurt, a făcut echipa strâmb".

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.