Jump to content

Gălăţeancă prinsă în Tulcea cu 260 kg de peşte în portbagaj

Recommended Posts

Posted

Gălăţeancă prinsă în Tulcea cu 260 kg de peşte în portbagaj

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră tulceni au depistat o persoană care transporta 262 kg de peşte fără a deţine documentele prevăzute de legislaţia în vigoare. Ana M. (47 de ani), di Galaţi, a fost prinsă pe raza localităţii Luncaviţa. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat peştele de la persoane necunoscute de pe raza localităţii Jurilovca, pentru consumul propriu. „Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale de profil, iar susnumitei i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport peşte fără documente legale“, a declarat Natalia Agighioleanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea.

http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tulcea-_Femeie_de_47_de_ani-prinsa_cu_260_de_kilograme_de_peste_in_portbagaj_0_389361273.html

Posted (edited)

Halal legislatie in Romania. Dca cumperi ceva pentru consumul propriu si daca respectivul vinzator nu iti da bon fiscal cum fac multi de altfel, tot cumparatorul este vinovat. HALAL TARA, HALAL LEGI.

Edited by George
Posted

:)) George, la ditamai cantitatea, tu chiar crezi că femeia a cumpărat-o pentru consum propriu? Și crezi că justificare la cantitatea aia o are cu un bon fiscal?

A prins-o cu mâța-n sac și gata!

Posted

Ok, e o cantitate mare din punctul meu de vedere insa eu pot fi subiectiv!

Dar care-i cantitatea permisa (cu sau fara bon... fie el si fiscal) ?

Adica daca era numai 230 kg era ok?

Dar daca era 150?!?

Dar 75 kg? 50, 22,5 sau 10 kg... ? etc...

Adica trebuie sa fie o limita legala, nu? 106.gif

... sa ne imaginam ca poate cineva cumpara - pentru el si familia lui (numeroasa) - de la mai multi pescari niste peste. Cantitatea se aduna si evident ca acel cumparator n-are de unde avea documete. Si este oprit de politie si-i cauta in portbagaj si vede pestele. Asa si? Politistilor li se da o explicatie, care evident nu-i multumeste. Dar in fond nu politistii trebuie sa dovedeasca ca acel peste este furat sau obtinut prin alte metode "neortodoxe"?

Si revin la cantitate, caci e important... cine stabileste limita? Se poate ajunge la o situatie total arbitrara sa ai cateva kg de peste in sacosa, sa fii oprit pe strada si sa ti se confiste marfa pentru ca n-ai bonul fiscal pe care l-ai aruncat la cosul de gunoi imediat ce ai iesit din pescarie.76.gif

Posted

Teoretic trebuie să ai acte pe orice cumperi, dacă întradevăr cumperi! După părerea mea nu poate fi vorba de o cantitate minimă și nici nu cred că este vreo lege în acest sens! Lege este că orice cumperi trebuie să ceri bon fiscal! Indiferent că erau 5 kilograme sau 100, trebuia să aibe acte de proveniență.. fie că era aviz de însoțire a mărfii, factură sau bon fiscal.

Și apoi scuză-mă nene.. câtă familie ai de transporți 262 de kg de pește?

Polițiștii nu au ce să dovedească, căci nu-s detectivi și nici procurori! Femeia pur și simplu nu a avut acte de proveniență și ca atare i-a fost confiscată marfa pentru cercetări. După tine toto un produs fără acte de proveniență în cantitate mare sau la preț redus ce poate semnifica?

Posted

Andrei... nu contest ca e o cantitate mare la care trebuie acte, etc... dar chiar si asa eu pot fi subiectiv.

E vorba de principiu, de cantitate, de niste limite.

De aceea vin cu o intrebare : daca o gasea pe femeie nu cu 260 kg ci cu 2 kg de peste in portbagaj? Il confisca ca n-avea bon fiscal? Ce-i spunea? Ca-i furat pestele?

De aia am dat un exemplu voit exagerat ca se poate intampla sa ti se confiste, pe strada, o marfa pe care o ai in sacosa pe motiv ca n-ai bon fiscal... bon pe care esti obligat sa-l pastrezi pana la iesirea din magazin...

Posted

Ai și tu dreptate, normal! Și ca altele, dacă există o lege pentru așa ceva, poate fi interpretată după bunul plac al polițiștilor. Cu 2 kilograme de pește se consideră că nu tragi statul în piept la fel de tare ca și când ai avea 260. Sunt convins că peștele ăla ajunge pe masa polițiștilor, dar nu mai contează.

Posted

Nu va mai certati, femeia a crezut ca e la fel ca si cu drogurile, daca le ai pentru consum propriu, e legal, daca le ai pentru comercializare e najpa. Acum, nu stiu ce familie are doamna in cauza, dar stiu sigur ca politistii au impartit mai repede 262Kg de peste intre ei decat putea doamna sa curete si sa congeleze. NORMAL CA SE CONFISCA!!! Daca erau 262Kg de balegar, se mai bagau politistii la confiscat???

Posted (edited)

Pai o familie de 12 persoane. Cate aproximativ 21 kg de peste de persoana. O cantitate destul de convenabila, pentru masa de craciun + revelion, nu ? Daca ai in familie 12-15 persoane, se justifica aceasta cantitate de 260 kg de peste.

Ea, sotul, 4 copii, sa zicem de diverse arste, parintii ei, parintii sotului ei, fratii ei, fratii sotului ei, socrii si cumnatii.

Edited by George
Posted (edited)

Poate ca a cumparat si porci vreo 5, poate ca a cumparat si altele de sarbatori, dar a fost prinsa doar cu pestele.

Edited by George
Posted

Teoretic, este vinovata. Practic este de multe ori mai vinovata pentru ca a cumparat plevusca, specie neplacuta la gust si pret celor care, CU UN TELEFON INAINTE, isi trec specialitatile cu tir-urile. Si, in mod cert, nu a oferit suficient!

Posted

nu a oferit suficient!

Din păcate poate fi vinovată și pentru asta.. ori a oferit prea puțin, ori nu a oferit și a vrut să cadă în postura de victimă, lucru care mă face să râd.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.