Jump to content

Şcolile de şoferi, asaltate de clienţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şcolile de şoferi, asaltate de clienţi

Criza a afectat multe întreprinderi mici şi mijlocii, dar şcolile de şoferi par să reziste eroic. Secretul lor nu este unul miraculos. Oamenii fac şcoala de şoferi în speranţa găsirii unui serviciu mai bun. „Din fericire pentru noi, criza asta nouă ne-a adus de treabă. Şcoala de şoferi lucrează mai bine în perioade de criză, este foarte ciudat, dar aşa este. Pentru că omul găseşte în şcoala de şoferi o alternativă. Adică el pleacă din Combinat, că-l dă afară că se restructurează şi face şcoala de şoferi că poate prinde un post de şofer la vreo firmă sau în străinătate”, declară Nicolae Florin Iftimie, patronul unei şcoli de şoferi din Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi sunt aproximativ 37 de şcoli de şoferi. Concurenţa este destul de mare, astfel că şi şcolile de şoferi s-au adaptat noilor tendinţe şi au căutat cât mai multe metode de a-i atrage pe clienţi.

La una dintre şcolile din Galaţi nu îţi alegi doar maşina pe care vrei să înveţi, ci şi instructorul cu care vrei să faci cursurile. Cursanţii pot ţine legătura cu şcoala de şoferi prin intermediu internetului, o metodă mai ieftină şi mai eficientă. Aşadar, şcolile s-au modernizat şi pot îndeplini aproape orice cerinţă a potenţialilor clienţi.

Teoria ne omoară

După cum declară şi Nicolae Florin Iftimie, rata promovabilităţii este mult mai ridicată la femei decât la bărbaţi. „Ca principiu, băieţii sunt mai slabi la teorie. Femeile sunt în general predispuse la învăţat. Şi, pentru faptul că bărbaţii stau mai prost la acest capitol, şi promovabilitatea lor e mai scăzută”, spune patronul.

Surprinzător este faptul că atunci când vine vorba de vârstă, rata promovabilităţii creşte odată cu aceasta. „Vizavi de vârstă, oamenii cu probleme, respectiv oamenii care au familii, care au greutăţi sau care au probleme foarte mari, au rezultate mult mai bune. Pentru că, înainte de toate, ei îşi ştiu interesul”, explică Nicolae Florin Iftimie.

Mai bine neştiutor decât cu năravuri

Mulţi dintre cei care se duc să facă şcoala de şoferi se gândesc că dacă îi spun instructorului că au mai condus înainte ori plătesc mai puţin, ori sar peste câteva lecţii. Nicolae Florin Iftimie explică ce bătăi de cap le dau instructorilor auto astfel de clienţi. „Nu e bine să mai fi condus înainte. Eu le spun, glumind, elevilor că noi avem două tipuri de tarife. Dacă nu ai mai condus deloc plăteşti o sumă, dar dacă ai mai condus plăteşti dublu. Şi ei întreabă miraţi de ce mai scump. Pentru că muncesc mai mult cu ei aşa. Trebuie întâi să-i dezvăţ de năravurile pe care le au şi să-i învăţ cum e bine. Dacă eu îi spun de şapte mii de ori să nu mai ţină mâna pe schimbătorul de viteze, ci pe volan, el zice că aşa a văzut la prietenii lui. Dacă spun să nu mai stea sprijinit de geam, să aibă o poziţie ergonomică, normal că muncesc mai mult”, spune şeful şcolii de şoferi cu care am discutat.

Rata promovabilităţii la examenul auto este, în acest moment, de 50 la sută. Iar femeile contribuie decisiv la menţinerea acestui procent destul de mare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Criza_e_buna_pentru_scolile_de_soferi_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.