Jump to content

Şcolile de şoferi, asaltate de clienţi


dcp100168

Recommended Posts

Şcolile de şoferi, asaltate de clienţi

Criza a afectat multe întreprinderi mici şi mijlocii, dar şcolile de şoferi par să reziste eroic. Secretul lor nu este unul miraculos. Oamenii fac şcoala de şoferi în speranţa găsirii unui serviciu mai bun. „Din fericire pentru noi, criza asta nouă ne-a adus de treabă. Şcoala de şoferi lucrează mai bine în perioade de criză, este foarte ciudat, dar aşa este. Pentru că omul găseşte în şcoala de şoferi o alternativă. Adică el pleacă din Combinat, că-l dă afară că se restructurează şi face şcoala de şoferi că poate prinde un post de şofer la vreo firmă sau în străinătate”, declară Nicolae Florin Iftimie, patronul unei şcoli de şoferi din Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi sunt aproximativ 37 de şcoli de şoferi. Concurenţa este destul de mare, astfel că şi şcolile de şoferi s-au adaptat noilor tendinţe şi au căutat cât mai multe metode de a-i atrage pe clienţi.

La una dintre şcolile din Galaţi nu îţi alegi doar maşina pe care vrei să înveţi, ci şi instructorul cu care vrei să faci cursurile. Cursanţii pot ţine legătura cu şcoala de şoferi prin intermediu internetului, o metodă mai ieftină şi mai eficientă. Aşadar, şcolile s-au modernizat şi pot îndeplini aproape orice cerinţă a potenţialilor clienţi.

Teoria ne omoară

După cum declară şi Nicolae Florin Iftimie, rata promovabilităţii este mult mai ridicată la femei decât la bărbaţi. „Ca principiu, băieţii sunt mai slabi la teorie. Femeile sunt în general predispuse la învăţat. Şi, pentru faptul că bărbaţii stau mai prost la acest capitol, şi promovabilitatea lor e mai scăzută”, spune patronul.

Surprinzător este faptul că atunci când vine vorba de vârstă, rata promovabilităţii creşte odată cu aceasta. „Vizavi de vârstă, oamenii cu probleme, respectiv oamenii care au familii, care au greutăţi sau care au probleme foarte mari, au rezultate mult mai bune. Pentru că, înainte de toate, ei îşi ştiu interesul”, explică Nicolae Florin Iftimie.

Mai bine neştiutor decât cu năravuri

Mulţi dintre cei care se duc să facă şcoala de şoferi se gândesc că dacă îi spun instructorului că au mai condus înainte ori plătesc mai puţin, ori sar peste câteva lecţii. Nicolae Florin Iftimie explică ce bătăi de cap le dau instructorilor auto astfel de clienţi. „Nu e bine să mai fi condus înainte. Eu le spun, glumind, elevilor că noi avem două tipuri de tarife. Dacă nu ai mai condus deloc plăteşti o sumă, dar dacă ai mai condus plăteşti dublu. Şi ei întreabă miraţi de ce mai scump. Pentru că muncesc mai mult cu ei aşa. Trebuie întâi să-i dezvăţ de năravurile pe care le au şi să-i învăţ cum e bine. Dacă eu îi spun de şapte mii de ori să nu mai ţină mâna pe schimbătorul de viteze, ci pe volan, el zice că aşa a văzut la prietenii lui. Dacă spun să nu mai stea sprijinit de geam, să aibă o poziţie ergonomică, normal că muncesc mai mult”, spune şeful şcolii de şoferi cu care am discutat.

Rata promovabilităţii la examenul auto este, în acest moment, de 50 la sută. Iar femeile contribuie decisiv la menţinerea acestui procent destul de mare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Criza_e_buna_pentru_scolile_de_soferi_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 12 years later...

Ce preț vei plăti, în 2024, pentru şcoala de şoferi în Galați

Iată câţi bani trebuie să scoată din buzunar cei care vor să obţină permisul auto categoria B în 2024. În general, prețurile diferă în funcție de școlile auto avizate disponibile pe piață, de modelul maşinii, dar şi dacă aceasta are cutia de viteze automată sau manuală. Cu toate acestea, prețurile nu scad sub 1.700 lei și nu depășesc 2.800 lei. Acest cost include prețul cursului de legislatie rutiera și prețul cursului auto practic.

Şcoala de Șoferi Frăția. Prețul variază în funcție de tipul autovehiculului cu care se efectuează pregătirea practică. Astfel, pentru o mașină cu cutie manuală, prețul pornește de la 2300 - 2.500 lei, în funcție de modelul mașinii, și 2.500 lei pentru o mașină cu cutie automată . Tariful rămâne valabil până la finalizarea școlarizării. Plata se poate face și în rate, iar avansul trebuie să fie de minim 300 lei, urmând a fi achitată integral până la sfârșitul perioadei de școlarizare. Fisa medicală – preț 140 lei/fișă amatori și 180 lei/ fișă profesioniști. Testul psihologic – se face în cadrul firmei, prețul este 100 lei. Taxa eliberare permis 89 lei ce se poate plăti la Poștă, CEC sau online pe ghișeul.ro. Candidații pentru categoria B, au dreptul sa înceapă cursurile cu 3 luni înainte de a împlini 18 ani. Școala de șoferi Frăția este singura școală auto care nu percepe taxă în ziua examenului auto (primul examen practic).

Şcoala de Șoferi Aviația. Prețurile pentru mașinile manuale pornesc de la 1.990 lei - 2.390 lei, iar pentru mașinile cu cutie automată pornesc de la 2.390 lei - 2.790 lei. Taxa de școlarizare se poate achita în rate, cu un avans de minim 200 lei, iar diferența pe perioada școlarizării (400 lei după a două ședința în traseu și restul până la a 8-a ședință). Posibilitatea achitării cursurilor de școlarizare în rate. Plata se poate efectua și cu cardul. Se poate plăti prin card BT, în 5 sau 6 rate lunare - dobânda totală a băncii este de aproximativ 60 lei pentru întreaga sumă. Întocmire dosar 200 lei și fișa medicală se achită separat. Taxă examen 150 lei.

Școala de Șoferi Star. La înscriere ai nevoie de un avans de minim 900 lei (restul taxei se poate achita în rate). Prețurile pornesc de la 1.700 lei pentru mașinile cu cutie manuală și 2.000 lei pentru o mașină cu cutie automată. Avizul medical și cel psihologic – 300 lei (se achită la înscriere). Taxă suplimentară eliberare permis 89 lei (Poștă sau CEC).

Școala de Șoferi Adelante. Prețurile pornesc de la 2.000 lei pentru o mașină cu cutie manuală și de la 2.500 lei pentru o mașină cu cutie de viteze automată. Avizul medical și cel psihologic – îndrumare pentru actele necesare dosar. Taxă suplimentară eliberare permis 89 lei (se plătește la poștă).

Cât costă ședințele suplimentare de condus la categoria B? În cazul cursanţilor care nu au reuşit în cele 30 de ore să deprindă abilitățile de care au nevoie în vederea obținerii permisului de conducere categoria B, aceştia pot opta pentru ședințe suplimentare de condus. În general, o ședință suplimentară de condus durează aproximativ 100 de minute și costă în jur de 150 de lei.

exploremag.ro

Link to comment
Share on other sites

Ce școli auto sunt în Galați

Școala de Șoferi Frăția. Prețul variază în funcție de tipul autovehiculului cu care se efectuează pregătirea practică astfel pentru o mașină cu cutie manuală prețul pornește de la 2300 – 2500 lei în funcție de modelul mașinii și pentru o mașină cu cutie automată 2500 lei. Tariful rămâne valabil până la finalizarea școlarizării.
Plata se poate face și în rate iar avansul trebuie să fie de minim 300 lei, urmând a fi achitată până la sfârșitul perioadei de școlarizare. Nu se percepe taxa pentru întocmirea dosarului. Fisa medicală – preț 150 lei/fișă amatori și 200 lei/ fișă profesioniști. Testul psihologic – se face în cadrul firmei, prețul este 100 lei. Taxa eliberare permis 89 lei ce se poate plăti la Poștă, CEC sau online pe ghișeul.ro. Candidații pentru categoria B, au dreptul sa înceapă cursurile cu 3 luni înainte de a împlini 18 ani. Școala de șoferi Frăția este singura școală auto care nu percepe taxă în ziua examenului auto (primul examen practic).
Adresă: Brăilei nr. 197 , bloc A1, Galati. Telefon: 0742 294 952.

Școala de Șoferi STAR. Prețurile pornesc de la 1700 lei pentru mașinile cu cutie manuală și 2000 lei pentru o mașină cu cutie automată., în funcție de mașina dorită. La înscriere ai nevoie doar de buletin și un avans de minim 900 lei (restul taxei se poate achita în rate). Conform planului de învățământ, durata de școlarizare este de minim 4 săptămâni, maxim 6 luni. În prima săptămâna de școlarizare se va realiza dosarul cu acte necesare: cazier – gratuit, se obține de la Poliție, aviz medical și aviz psihologic– 300 lei; se achita la înscriere, taxa eliberare permis de conducere – 89 lei (Poștă sau CEC).
Adresă: Strada Saturn, Complex Țiglina 1. Telefon: 0770 801 086

Școala de Șoferi Aviația. Prețurile pornesc de la 1990 lei, în funcție de mașina dorită. Taxa de școlarizare se poate achita în rate,  cu un avans de minim 200 lei, iar diferența pe perioada școlarizării (400 lei după a două ședința în traseu și restul până la a- 8 a ședința). Întocmire dosar 200 lei și fișa medicală se achită separat. Taxă examen 150 lei.
Adresă Micro 39B: Galati, Strada Henri Coandă, nr. 8, bl. J5, parter. Telefon: 0236 472 799. Mobil: 0743 472 799
Adresă Micro 20: Galati, Bld. Galati, nr.4, bl. A13B, sc.4, parter (lângă magazinul Puma). Telefon: 0336 802 728. Mobil: 0741 142 222
Adresă Micro 17: Galati, Strada Oltului, nr. 17 (în stația de autobuz, traseul 28). Telefon: 0236 466 280. Mobil: 0756 018 000
Adresă Centru: Galati, Strada Brăilei, nr. 26 (vis a vis de Potcoava de Aur). Telefon: 0756 123 000
Adresă Faleză: Galati, Strada Portului, nr.23, Bl. Siret 3, parter(vis a vis de Registrul Comerțului). Telefon: 0754 262 626
Adresă Brăilei 1: Galati, Strada Brăilei, nr. 88a, bl. BR 5b (în spate la Atlassib), in cladirea cu ARR Galați. Telefon: 0336 407 000. Mobil: 0751 153 152
Adresă Brăilei 2: Galati, Strada Otelarilor, nr. 14, Bl. M19, lângă Agenția de Turism CONDOR. Telefon: 0236 445 144
Adresă Ireg: Bulevardul Siderurgistilor nr. 30, Bloc SD4B, parter. Mobil: 0743 242 555

Școala de Șoferi Adelante. Prețurile pornesc de la 2000 lei pentru o mașină cu cutie manuală și de la 2500 lei pentru o mașină cu cutie de viteze automată. Avizul medical și cel psihologic – îndrumare pentru actele necesare dosar. Taxă suplimentară eliberare permis 89 lei (se plătește la poștă).

Școala de Șoferi Timo Drive. Adresă: Str. Crizantemelor nr 49, Galaţi. Telefon: 0744 584 398

Școala de Șoferi Așii Volanului. Adresă: Str. Romana Nr.132 GALATI. Telefon: 0236 435 834

Școala de Șoferi Camino Driver. Adresă: Str. Democratiei nr. 10 1 Galati. Telefon: 0743 151 402

Școala de Șoferi Autogrand. Adresă: Str. Vasile Alecsandri Nr. 37, Galaţi, Telefon: 074 470 0246

Școala Fulger. Adresă: Str. Oțelarilor, Micro 19, Bloc D4 Galaţi. Telefon: 0744 618 800

exploremag.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.