Jump to content

Doi morţi într-un incendiu la Piscu


dcp100168

Recommended Posts

Doi morţi într-un incendiu la Piscu

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu petrecut, marţi seară, la o locuinţă din comuna gălăţeană Piscu, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, citat de corespondentul MEDIAFAX. Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi a precizat că nu se ştie, deocamdată, cine sunt victimele, însă este posibil să fie vorba despre doi bătrâni care locuiau în casa cuprinsă de flăcări. De asemenea, nu se cunosc, până la ora actuală, motivele care au dus la izbucnirea incendiului. La ora transmiterii acestei ştiri, echipajele de pompieri acţionează cu trei autospeciale încercând să stingă incendiul.

Link to comment
Share on other sites

Soţ şi soţie mistuiţi în flăcările propriei case

Încercând cu disperare să îşi salveze mama şi tatăl de la un sfârşit de coşmar, bărbatul de 37 de ani s-a aruncat în mijlocul flăcărilor. Gheorghe Ioan a spart cu mâinile goale geamurile casei, dar a fost învins de dogoarea din interior. Era prea târziu. Bătrânii săi părinţi îşi dăduseră sufletul încercând să scape din iadul dezlănţuit în jurul lor. Se târâseră din pat, dar muriseră intoxicaţi cu monoxidul de carbon degajat de soba din cameră. Într-o singură după-amiază a unei cumplite zile de marţi, fiul şi-a pierdut amândoi părinţii.

Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „Cadavrele lui Vasile Ioan (73 de ani) şi al soţiei lui, Stanca (68 de ani), au fost găsite în mijlocul casei. Cei doi s-au trezit din somn - conform primelor cercetări - după ce incendiul izbucnise deja şi au încercat să fugă din calea flăcărilor. Din nefericire, bătrâna se mişca oricum cu mare greutate, şi probabil că cei doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon în timp ce se duceau spre uşă. S-au prăbuşit şi au fost găsiţi carbonizaţi în mijlocul camerei”.

În jurul orei 18, bătrânii făcuseră focul, ca în fiecare zi. Nenorocirea a făcut ca unul dintre ei să fi înghesuit prea multe lemne în sobă. Jarul aruncat din sobă pe uşa „îmbrăcată” în perdea şi poziţionată în faţa sursei de căldură a făcut ca iadul să se dezlănţuie.

Tragic, ajuns printre primii la casa în flăcări, fiul victimelor a înţeles dintr-o privire că părinţii săi sunt captivi în locuinţă. Cu mâinile goale a spart geamurile casei, încercând fără sorţi de izbândă să pătrundă în casă şi să le salveze vieţile bătrânilor săi părinţi. Nu a mai putut face nimic însă. Sosiţi de urgenţă la faţa locului, echipajele pompierilor au trudit timp de mai bine de două ore să stingă focul. „Am fost alertaţi la ora 18,40, iar intervenţia a luat sfârşit la ora 21. Am acţionat cu o autospecială a Grupei de Intervenţie Pechea, un echipaj al Salvatorilor Voluntari din Tudor Vladimirescu, respectiv un echipaj SVSU Piscu, precum şi cu 20 de angajaţi ai ISU Galaţi”, încheie purtătorul de cuvânt.

Jumătate din locuinţa familiei Ioan a fost salvată. Din nefericire, nu este jumătatea care i-ar fi putut mângâia durerea unicului fiul al proprietarilor. După ce ieri a fost învins de lupta cu flăcările, Gheorghe va trebui să pregătească zilele următoare cele necesare pentru despărţirea de cei care i-au dat viaţă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sot_si_sotie_mistuiti_in_flacarile_propriei_case_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.