dcp100168 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Opt ani de ProTV Galaţi-BrăilaPro Tv Galaţi-Brăila sărbătoreşte opt ani de jurnalism marca PRO. Evenimentul este punctat printr-o festivitate de decernare a unor premii pentru cei care s-au remarcat în comunitate. "PROcomunicare", "PROfesiunea mea, Profesia", "PRObusiness" sau "PROvest" sunt câteva dintre trofeele devenite deja tradiţie şi râvnite de cei care au avut un cuvânt de spus în economia, politica şi cultura ultimului an. Pentru o astfel de seară specială, au venit invitaţi pe măsură. Cătălin Măruţă nu a venit singur, ci cu trupa ZERO. S-a alăturat şi Alex Velea, câştigătorul ultimei ediţii a concursului "Dansez pentru tine". Edi Stancu şi colegii săi au venit să mai încingă atmosfera, iar de elementul-surpriză se ocupă iluzionistul Johannes.http://www.protv.ro/stiri/eveniment/pro ... a-pro.html
dcp100168 Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Nu aduce anul ce aduce... televiziunea!Pro unirea Galaţi-Brăila* Galele Premiilor Pro Tv au încercat să marcheze sfârşitul erei glaciare din relaţiile celor două oraşe! * Problema cartierului "Siret" (sau "Dimitrie Cantemir", dacă vă place mai mult) a fost dezbătută pe canapeaua lui Măruţă * Două Happy hour de spectacol cu tendinţă * Rând pe rând, primarii Dumitru Nicolae şi Constantin Cibu, preşedinţii C.J. Gheorghe Bunea Stancu şi Eugen Durbacă, prefectul Mihai Capră au căzut de acord: suntem români. Suntem aproape. Şi ne apropiem văzând cu ochii, din ambele părţi!Cărămida metropolitanăCeea ce nu fac 1.000 de proiecte interjudeţene şi europene, face Cătălin Măruţă şi canapeaua happylica - special transportată din Buftea la Galaţi - a emisiunii Happy hour. Mai mult decât divertisment, a şasea Gală a Premiilor Pro Tv Galaţi-Brăila s-a transformat sâmbătă într-un program-manifest ad-hoc pentru o relaţie pozitivă între cele mai apropiate (geografic) şi rivale (inexplicabil�) două oraşe din ţară. Deschis de doi protevişti de "naţionalitate" brăileană (Athena Bondoc, director zonal) şi gălăţeană (Sorin Rugină, director staţie), prieteni şi colegi care au şters demult, între ei, graniţele dintre cele două judeţe, spectacolul s-a dovedit o pledoarie dulce-amară pentru rezolvarea diferendelor de orice fel. Galaţiul şi Brăila au primit o neaşteptată mână de ajutor din partea Pro Tv, care a pus o ditamai cărămida la temelia unei alte viziuni asupra viitoarei zone metropolitane�Pro Tv... la răscruce de Galaţi-BrăilaDacă programul Galei Premiilor Pro Tv - de altfel perfect acordat, cu muzică, umor, dans, magie şi focuri de artificii - i-a lăsat cu răsuflarea tăiată pe spectatori, atunci ideea unui Happy Hour cu stâlpii societăţii ambelor oraşe - invitaţi speciali, ne-a luat pe toţi cei prezenţi pe nepregătite. Un Măruţă sclipitor şi dezinvolt (şi cu o pre-documentare asupra problemelor legate de Galaţi-Brăila de îngheaţă cartierul "Siret", cu tot cu Vădeniul)a pus sâmbătă seara degetul pe rană: adică, de ce suntem noi rivali? De ce nu cădem la pace? Şi, cel mai frumos, chiar responsabilii de problemă au fost aduşi pe canapeaua cu întrebări...Un primar răspunde... doi primari fac show!Primii "traşi la răspundere" au fost Dumitru Nicolae şi Constantin Cibu, respectiv primarii Galaţi şi Brăila. Ce a ieşit este greu de descris în cuvinte� "Cum ce buletine au cetăţenii din cartiertul Siret? De România!", iese isteţ din capcana întinsă de Măruţă primarul Nicolae, iar sala răspunde cu chicoteli nestăpânite. "Dacă tot alergaţi trei-patru ore pe zi, domnule Nicolae, n-ar fi bine să daţi din când în când o fugă şi la domnul Cibu, la Brăila, că sigur ajungeţi în timpul acesta?", aruncă şmechereşte moderatorul, iar Cibu prinde mingea de la fileu şi declanşează "atacul": "Domnul Nicolae oricum vine săptămânal la Brăila, să-şi facă cumpărăturile!". Abia după ce hohotele de râs ale sălii uimite se liniştesc, Dumitru Nicolae confirmă tărăgănat: "Aşa este. Din tinereţe obişnuiesc să-mi fac cumpărăturile numai din piaţa Concordia, din Brăila. Nu pentru că sunt mai ieftine lucrurile acolo, dar aşa îmi place". Resuscitat, gălăţeanul aruncă mănuşa: "Domnule, eu cred că Galaţiul şi Brăila o să se unească�", "Da", răspunde Cibu, "noi avansăm cu doi kilometri spre Galaţi, Galaţiul cu unul spre noi�". "Aşa este", se aprinde Nicolae şi continuă: "Şi când o să se unească eu propun ca la mijloc să facem o cârciumă�". "Cu două separeuri şi două intrări - una dinspre Galaţi şi cealaltă�". Glasul lui Măruţă este acoperit de hohotele de râs care se revarsă în eleganta clădire a Teatrului Muzical "Nae Leonard".Pantofii, banii şi dimensiunileÎnnebunit de inedit, publicul aşteaptă urmarea. Şi nu durează - pentru că Pro Tv-ul ştie până şi cât poartă primarii la picior: "Aveţi 43 la pantof, domnule Nicolae. Şi domnul Cibu? La fel! Eu propun un schimb de pantofi", decide prezentatorul. Ezitanţi, primarii se privesc: "Ai mei sunt mai buni, că drumurile din Brăila nu sunt desfundate ca astea din Galaţi", îşi priveşte Cibu încălţările cu un uşor regret. Nicolae tranşează problema: "Lăsaţi că alerg eu la Brăila de ziua domnului Cibu şi-i duc o pereche de pantofi". Cei doi primari se retrag după ce mulţumesc disciplinat pentru trofeele PROMISIUNEA, acordate de Pro Tv.Încălzit şi cu un public care devine fanul Unirii, Măruţă invită în scenă următorul "cuplu": preşedinţii Consiliilor Judeţene Galaţi şi Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi Eugen Durbacă: "Hm, ne-aţi aşteptat cu "Money, money", le inculpă Bunea Stancu pe "veveriţele"-cântăreţe ale emisiunii "Happy hour": "Adică, ce? Noi suntem fraieri şi nu ne prindem ce înseamnă?!", înţeapă preşedintele. "Ce fac preşedinţii C.J., domnule Stancu, în anii electorali? Că aveţi atâţia bani pe mână�", întoarce Măruţă înţepătura. "Să ştiţi că eu, de când sunt la C.J., mai degrabă am sărăcit", se confesează brăileanul şi revine: "Noi, în anii electorali, facem pod! Nu ştiaţi?! Cum vine anul electoral, cum mai facem un pod şi un aeroport", dă el din casa politicii."Rivalitatea dintre Galaţi şi Brăila este ceva fabricat", vine cu o idee nouă Eugen Durbacă. Ceva mai ponderat şi mult mai dilematic, preşedintele de Galaţi reuşeşte să răspundă în doi peri: "E la fel dacă lucrezi cu bărbaţii sau femeile. Dacă nu rezist rugăminţilor unei doamne? Depinde! Dacă se referă la vreo cerere de concediu, la o mărire de salariu� Depinde! Femeile sunt la fel ca bărbaţii". Venite de la un cunoscut admirator al sexului frumos, afirmaţiile stârnesc comentariile şi aplauzele spectatorilor. Ca să nu depuncteze, Bunea Stancu se urcă pe masă pentru a fi mai înalt decât fetele de la Pro. Cu trofeele în mâini, la coborârea de pe scenă, cei doi preşedinţi sunt întorşi din drum de Măruţă: "Păi, de ce o luaţi în direcţii opuse?! Ia, luaţi-vă frăţeşte de după gât�", îi învaţă prezentatorul. Cuminţi ca nişte şcolari certaţi de învăţătoare, greii judeţelor se înşfacă bărbăteşte, fac doi paşi şi o zbughesc iarăşi, fără să semnalizeze � unul la stânga, celălalt la dreapta�Înainte, la CONCORDIA!Rămas fără parteneră de happylică (Mihaela Marcu, prefectul Brăilei, neputând fi prezentă, din motive legate de sănătate, la Gala Premiilor Pro Tv), Mihai Capră, prefectul Galaţiului reia o veche temă a Galaţi-Brăilei: "Trebuie să găsim o soluţie - umană!!!, nu sălbatică - pentru câinii vagabonzi! Asta este o problemă comună!". Apoi, neavând cu cine schimba replici despre unire, îşi schimbă cravata de la gât cu cea a lui Măruţă.Show-ul continuă, invitaţii şi premiile fiind, de asemenea, de ambele părţi şi deopotrivă pentru ambele oraşe, care au măcar certitudinea că Pro Tv-ul este de partea lor. Ca noi toţi, de altfel. Pro Tv a făcut un pas inteligent. Următorul, cine îl face şi când? Pentru că, ia uitaţi-vă cu toţii pe geam! Nu se vede deja în Concordia?Distincţiile. Nu multe, ci multÎn 2008, Gala Premiilor Pro Tv Galaţi-Brăila a redus drastic numărul de distincţii acordate personalităţilor din amândouă oraşele. Şi pe drept motiv!Patru premii...Premiul PRO COMUNICARE este acordat comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, generalul Viorel Zaharia, şi şefului Inspectoratului de Poliţie al municipiului Brăila, comisarul Costel Arbunea.PROFESIUNEA MEA, PROFESIA - premiat, Florin Melinte, managerul Teatrului Muzical "Nae Leonard".Premiul PRO BUSINESS îi revine în 2008 lui Severus Emanuil Batog, administratorul societăţii Grestincom S.R.L.Distincţia PRO VEST ajunge la Adriana Ţicău - europarlamentar P.S.D. şi la Constantin Dumitriu - europarlamentar PD-L....şi şase trofeeConsecvent imparţial, Pro Tv Galaţi-Brăila anunţă ferm, prin glasul lui Sorin Rugină, managerul staţiei: "În acest an electoral, Pro Tv nu acordă niciun premiu oamenilor politici, pentru a nu fi acuzat că înclină balanţa! Trofeele PROMISIUNEA se acordă celor care conduc ambele oraşe şi judeţe".Astfel, cele şase trofee PROMISIUNEA, acordate de Măruţă, pe canapeaua happylica îi vizeză pe primarii Dumitru Nicolae (Galaţi) şi Constantin Cibu (Brăila), preşedinţii Consiliilor Judeţene - Gheorghe Bunea Stancu (Brăila) şi Eugen Durbacă (Galaţi), prefectul Mihai Capră (Mihaela Marcu, doamna prefect a Brăilei a lipsit de la eveniment, din cauza unor probleme de sănătate) şi pe Marius Stan, preşedintele clubului de fotbal Oţelul Galaţi.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23142
Recommended Posts