Jump to content

Microbuze noi pentru şcolile din Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Trei microbuze noi pentru şcolile din Galaţi

La trei luni de la începerea anului şcolar, Ministerul Educaţiei trimite instituţiilor de învăţământ microbuzele pentru transportul elevilor. În judeţul Galaţi, doar şcolarii de la trei instituţii de învăţământ vor beneficia de noile microbuze. Este vorba despre elevii de la fosta Şcoală Nr. 9 din Tecuci, transferaţi, după desfiinţarea instituţiei, la două şcoli din localitate, despre cei de la Bălăşeşti şi de la Ghidigeni.

Microbuzul cu care au fost transportaţi până acum elevii din cartierul mărginaş al Tecuciului se va întoarce la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi i-ar putea transporta pe elevii de la blocurile ANL din Dimitrie Cantemir.

„La Galaţi ajung trei maşini, iar ministerul alocă şi banii necesari înmatriculării lor”, spus inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă, precizându-ne că ar mai fi nevoie de câte o maşină a şcolarului la Bălăbăneşti şi la Măstăcani.

Maşinile vor ajunge în teritoriu în următoarele zile şi, după toate probabilităţile, vor fi date în folosinţă din ianuarie 2011. Vestea cea mai bună este că microbuzele nu vor rămâne pe dreapta, deoarece, în ciuda faptului că posturile în sistem sunt blocate, Inspectoratul Şcolar Judeţean a găsit locuri libere pentru şoferii care să-i transporte pe elevi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doar_trei_microbuze_pentru_scoli_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Trei microbuze noi pentru elevi, dar fără şoferi

Trei microbuze şcolare au fost repartizate Inspectoratului Şcolar Galaţi. „Noi am cerut 11, ei ne-au dat trei, dar tot e bine. Am înţeles că mai vin încă trei în primul semestru al anului viitor", a declarat inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu. Microbuzele care vor fi distribuite la Tecuci, Bălăşeşti şi Ghidigeni, nu vor avea şoferi, angajările în sistemul bugetar fiind blocate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Microbuze_noi_pentru_elevi-dar_fara_soferi_0_398960239.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Şase microbuze şcolare noi au ajuns în judeţul Galaţi

Acestea vor deservi în medie 600 de elevi pe zi, dar vor fi folosite şi pentru transportul profesorilor. În total, în tot judeţul Galaţi sunt peste 60 de microbuze.

Cele şase microbuze marca Ford vor ajunge la Grupul Şcolar Industrial Tecuci (pentru transportul elevilor din cartierul Cernicari), la Şcoala din Matca, la Şcoala 3 din Galaţi (pentru transportul elevilor din Cartierul Siret), la Şcoala 2 Măstăcani, la Şcoala „BP Haşdeu" din Iveşti şi la Şcoala din Griviţa.

„Ar mai fi nevoie cam de încă 10 microbuze ca să putem spune că suntem complet acoperiţi. Ca să nu spun că avem zone în care ne-ar trebui mijloace de transport mai mari, pentru costuri reduse de transport", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Şoferii vor fi angajaţi ai primăriilor sau ai şcolilor. Microbuzele şcolare vor pute fi folosite începând de mâine.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Două noi microbuze şcolare au fost repartizate unor unităţi de învăţământ gălăţene

Două microbuze şcolare cumpărate de Ministerul Sănătăţii (MS) au fost repartizate unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi, în etapa a doua de distribuire a acestor vehicule, au anunţat astăzi reprezentanţii ministerului.

Au fost repartizate 43 de microbuze şcolare, din totalul celor 185 achiziţionate de Ministerul Educaţiei în 2012. Cele 43 de autoturisme au fost repartizate în 15 judeţe, astfel: Bacău - 3, Bihor - 4, Braşov - 2, Caraş-Severin - 5, Constanţa - 1, Dâmboviţa - 5, Dolj - 2, Galaţi - 2, Ilfov - 4, Olt - 3, Prahova - 2, Satu Mare - 1, Sălaj - 2, Sibiu - 2, Suceava - 5.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei precizează că aceasta este a doua etapă de distribuire a microbuzelor şcolare, prima fiind realizată la începutul lunii iunie, când au fost repartizate 62 de autovehicule.

lupamea.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Microbuz şcolar pentru Tuluceşti

Premierul a repartizat 100 de microbuze şcolare. Una dintre aceste maşini va pleca în comuna Tuluceşti din Judeţul Galaţi. Cheile maşinii au fost luate de primarul localităţii direct de la premierul Ponta.

Primele 100 de microbuze şcolare din cele 600 achiziţionate de ministerul dezvoltarii pentru transportul elevilor din mediul rural au fost repartizate miercuri primarilor din localităţile unde vor ajunge maşinile. Acţiunea a avut loc în Piaţa Victoriei din Capitală în prezenta premierului Victor Ponta care a spus că din octombrie vor fi achiziţionate alte 59 de microbuze pentru transportul elevilor.
Una dintre aceste prime maşini va pleca în comuna Tuluceşti din Judeţul Galaţi, iar primarul Petrică Bratu a venit să o ia de la Bucureşti. "Aveam o nevoie foarte mare, comuna este mare, avem trei sate, în cel mai mic sat, respectiv, Tătarca, s-a desfinţat şcoala şi prin acest mijloc de transport putem asigura transportul copiilor către celalalte două şcoli din comună. "La nivelul comunei avem 750 de copii preşcolari şi şcolari", a spus Petrică Bratu. 
Microbuzele au o capacitate de 16 plus unu locuri şi au fost achiziţionate din banii obţinuţi din vânzarea certificatelor verzi.

romania-actualitati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Microbuze şcolare noi nouţe, aduse la Galaţi de Liviu Dragnea

Traficul rutier a fost, temporar, restricționat pe bulevardul G. Coșbuc, în dreptul Patinoarului Artificial, acolo unde, în parcare, a avut loc înmânarea cheilor a 16 microbuze școlare noi nouțe primarilor a tot atâtor comune din județul Galați. Primarii și șoferii din mediul rural au primit cheile chiar din mâna vicepremierului României, Liviu Dragnea. Mașinile fac parte dintr-un prim lot de 18 (două microbuze au fost aduse la Galați în urmă cu două săptămâni), care va fi urmat de un alt lot, de 20 de microbuze școlare, care vor fi aduse în județ, luna viitoare.

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, în total, la nivel national, este vorba despre repartizarea a 1.254 de microbuze școlare, achiziționate cu un buget de circa 160 de milioane de lei. Liviu Dragnea a precizat că microbuzele școlare sunt acordate primarilor, indiferent de partidul din care provin aceștia, fiind vorba despre o măsură guvernamentală de combatere a abandonului școlar. „Am dat curs tuturor solicitărilor făcute din țară, nu s-a ținut cont de culoarea politică, aceasta a fost decizia premierului, pentru a ușura accesul la școală pentru copii. În total, pentru achiziţia microbuzelor s-au alocat circa 160 de milioane de lei, nu este semnificativ. Este păcat că de-a lungul anilor nu s-a gândit nimeni să facă un efort minim să nu mai avem copii care să meargă prin viscol, la școală, să nu mai avem părinți care să-și retragă copiii de la școală, pentru că nu mai suportă să-i vadă că merg prin viscol, pe jos, părinți care nu suportă prețul pentru transport. Eu zic că e un efort mic, iar rezultatul este foarte mare, părinții, copiii sunt mulțumiți și prin această măsură contribuim la prevenirea abandonului școlar”.

După înmânarea cheilor noilor microbuze școlare, Liviu Dragnea a precizat că primarii din mediul rural care au primit microbuze școlare vor primi și fonduri, în urma rectificării bugetare din toamnă, pentru angajarea de șoferi care să conducă noile mașini.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul celor 65 de localități din județul Galați existau 68 de microbuze școlare, din care aproape jumătate nu mai sunt funcționale, fiind foarte vechi și deteriorate. Noile microbuze școlare sunt marca Opel, sunt dotate cu aer condiționat, prețul unuia fiind de circa 26.000 de euro.

presagalatibraila.com
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.