Jump to content

Microbuze noi pentru şcolile din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Şase localităţi din judeţ n-au microbuze şcolare

Primăriile din localităţile Băneasa, Buciumeni, Priponeşti, Rediu, Şendreni şi Tg. Bujor mai au de aşteptat, probabil mult şi bine, noul microbuz de transport şcolar. Deşi firma care a câştigat licitaţia trebuia să livreze microbuzele pentru 20 de localităţi gălăţene în luna decembrie a anului trecut, aceasta a livrat o parte dintre ele abia în martie, iar şase nu le‑a trimis la destinaţie nici acum. Primăriile trebuie să se descurce tot cu cele vechi, iar în unele cazuri, cum este Priponeşti, câţiva elevi vin tot pe jos la şcoală. "Deşi maşinile sunt plătite, firma a amânat de câteva ori livrarea lor", a precizat inspectoarea generală şcolară Iuliana Tania Bogdan. Pentru prima dată, licitaţia pentru desemnarea firmei care livrează microbuzele s‑a organizat la nivel regional şi nu naţional ca până acum.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Microbuzele şcolare au transportat voturi în loc de copii

Zeci de preşedinţi ai secţiilor de votare din judeţul Galaţi şi-au aşteptat luni rândul pentru a preda sacii cu buletinele de vot la Biroul Electoral Judeţean. Conform organizării prefecturii, preşedinţii secţiilor de votare au aşteptat cu buletinele de vot în sala de spectacole a Treatrului Dramatic Fani Tardini, situată vizavi de sediul BEJ, din incinta Prefecturii Galaţi. Preşedinţii de secţii de votare au venit cu sacii cu voturi din judeţ la miezul nopţii de duminică spre luni. Ieri aceştia spuneau că nu au mai închis un ochi de peste 24 de ore. Oamenii s-au plâns de ritmul lent în care sunt preluaţi.

În plus, buletinele de vot din comunele din judeţul Galaţi au fost aduse la BEJ şi cu microbuzele şcolare. În apropierea prefecturii Galaţi puteau fi văzute luni dimineaţa mai multe microbuze şcolare din Nicoreşti, Negrileşti, Priponeşti, Piscu, Cosmeşti, Suceveni, Pechea, Cerţeşti, Corod, Valea Mărului, Buciumeni, Rădeşti, Cavadineşti, Munteni şi Cudalbi. Elevii din aceste comune care ar fi trebuit să ajungă la şcoală cu microbuzele şcolare au mers la clase cu alte autovehicule sau s-au deplasat pe jos, câte 3-4 km, iar unii din ei chiar nu au mai venit la ore.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Trei microbuze noi pentru şcolile din Galaţi

La trei luni de la începerea anului şcolar, Ministerul Educaţiei trimite instituţiilor de învăţământ microbuzele pentru transportul elevilor. În judeţul Galaţi, doar şcolarii de la trei instituţii de învăţământ vor beneficia de noile microbuze. Este vorba despre elevii de la fosta Şcoală Nr. 9 din Tecuci, transferaţi, după desfiinţarea instituţiei, la două şcoli din localitate, despre cei de la Bălăşeşti şi de la Ghidigeni.

Microbuzul cu care au fost transportaţi până acum elevii din cartierul mărginaş al Tecuciului se va întoarce la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi i-ar putea transporta pe elevii de la blocurile ANL din Dimitrie Cantemir.

„La Galaţi ajung trei maşini, iar ministerul alocă şi banii necesari înmatriculării lor”, spus inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă, precizându-ne că ar mai fi nevoie de câte o maşină a şcolarului la Bălăbăneşti şi la Măstăcani.

Maşinile vor ajunge în teritoriu în următoarele zile şi, după toate probabilităţile, vor fi date în folosinţă din ianuarie 2011. Vestea cea mai bună este că microbuzele nu vor rămâne pe dreapta, deoarece, în ciuda faptului că posturile în sistem sunt blocate, Inspectoratul Şcolar Judeţean a găsit locuri libere pentru şoferii care să-i transporte pe elevi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doar_trei_microbuze_pentru_scoli_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Trei microbuze noi pentru elevi, dar fără şoferi

Trei microbuze şcolare au fost repartizate Inspectoratului Şcolar Galaţi. „Noi am cerut 11, ei ne-au dat trei, dar tot e bine. Am înţeles că mai vin încă trei în primul semestru al anului viitor", a declarat inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu. Microbuzele care vor fi distribuite la Tecuci, Bălăşeşti şi Ghidigeni, nu vor avea şoferi, angajările în sistemul bugetar fiind blocate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Microbuze_noi_pentru_elevi-dar_fara_soferi_0_398960239.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Şase microbuze şcolare noi au ajuns în judeţul Galaţi

Acestea vor deservi în medie 600 de elevi pe zi, dar vor fi folosite şi pentru transportul profesorilor. În total, în tot judeţul Galaţi sunt peste 60 de microbuze.

Cele şase microbuze marca Ford vor ajunge la Grupul Şcolar Industrial Tecuci (pentru transportul elevilor din cartierul Cernicari), la Şcoala din Matca, la Şcoala 3 din Galaţi (pentru transportul elevilor din Cartierul Siret), la Şcoala 2 Măstăcani, la Şcoala „BP Haşdeu" din Iveşti şi la Şcoala din Griviţa.

„Ar mai fi nevoie cam de încă 10 microbuze ca să putem spune că suntem complet acoperiţi. Ca să nu spun că avem zone în care ne-ar trebui mijloace de transport mai mari, pentru costuri reduse de transport", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Şoferii vor fi angajaţi ai primăriilor sau ai şcolilor. Microbuzele şcolare vor pute fi folosite începând de mâine.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Două noi microbuze şcolare au fost repartizate unor unităţi de învăţământ gălăţene

Două microbuze şcolare cumpărate de Ministerul Sănătăţii (MS) au fost repartizate unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi, în etapa a doua de distribuire a acestor vehicule, au anunţat astăzi reprezentanţii ministerului.

Au fost repartizate 43 de microbuze şcolare, din totalul celor 185 achiziţionate de Ministerul Educaţiei în 2012. Cele 43 de autoturisme au fost repartizate în 15 judeţe, astfel: Bacău - 3, Bihor - 4, Braşov - 2, Caraş-Severin - 5, Constanţa - 1, Dâmboviţa - 5, Dolj - 2, Galaţi - 2, Ilfov - 4, Olt - 3, Prahova - 2, Satu Mare - 1, Sălaj - 2, Sibiu - 2, Suceava - 5.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei precizează că aceasta este a doua etapă de distribuire a microbuzelor şcolare, prima fiind realizată la începutul lunii iunie, când au fost repartizate 62 de autovehicule.

lupamea.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Microbuz şcolar pentru Tuluceşti

Premierul a repartizat 100 de microbuze şcolare. Una dintre aceste maşini va pleca în comuna Tuluceşti din Judeţul Galaţi. Cheile maşinii au fost luate de primarul localităţii direct de la premierul Ponta.

Primele 100 de microbuze şcolare din cele 600 achiziţionate de ministerul dezvoltarii pentru transportul elevilor din mediul rural au fost repartizate miercuri primarilor din localităţile unde vor ajunge maşinile. Acţiunea a avut loc în Piaţa Victoriei din Capitală în prezenta premierului Victor Ponta care a spus că din octombrie vor fi achiziţionate alte 59 de microbuze pentru transportul elevilor.
Una dintre aceste prime maşini va pleca în comuna Tuluceşti din Judeţul Galaţi, iar primarul Petrică Bratu a venit să o ia de la Bucureşti. "Aveam o nevoie foarte mare, comuna este mare, avem trei sate, în cel mai mic sat, respectiv, Tătarca, s-a desfinţat şcoala şi prin acest mijloc de transport putem asigura transportul copiilor către celalalte două şcoli din comună. "La nivelul comunei avem 750 de copii preşcolari şi şcolari", a spus Petrică Bratu. 
Microbuzele au o capacitate de 16 plus unu locuri şi au fost achiziţionate din banii obţinuţi din vânzarea certificatelor verzi.

romania-actualitati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Microbuze şcolare noi nouţe, aduse la Galaţi de Liviu Dragnea

Traficul rutier a fost, temporar, restricționat pe bulevardul G. Coșbuc, în dreptul Patinoarului Artificial, acolo unde, în parcare, a avut loc înmânarea cheilor a 16 microbuze școlare noi nouțe primarilor a tot atâtor comune din județul Galați. Primarii și șoferii din mediul rural au primit cheile chiar din mâna vicepremierului României, Liviu Dragnea. Mașinile fac parte dintr-un prim lot de 18 (două microbuze au fost aduse la Galați în urmă cu două săptămâni), care va fi urmat de un alt lot, de 20 de microbuze școlare, care vor fi aduse în județ, luna viitoare.

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, în total, la nivel national, este vorba despre repartizarea a 1.254 de microbuze școlare, achiziționate cu un buget de circa 160 de milioane de lei. Liviu Dragnea a precizat că microbuzele școlare sunt acordate primarilor, indiferent de partidul din care provin aceștia, fiind vorba despre o măsură guvernamentală de combatere a abandonului școlar. „Am dat curs tuturor solicitărilor făcute din țară, nu s-a ținut cont de culoarea politică, aceasta a fost decizia premierului, pentru a ușura accesul la școală pentru copii. În total, pentru achiziţia microbuzelor s-au alocat circa 160 de milioane de lei, nu este semnificativ. Este păcat că de-a lungul anilor nu s-a gândit nimeni să facă un efort minim să nu mai avem copii care să meargă prin viscol, la școală, să nu mai avem părinți care să-și retragă copiii de la școală, pentru că nu mai suportă să-i vadă că merg prin viscol, pe jos, părinți care nu suportă prețul pentru transport. Eu zic că e un efort mic, iar rezultatul este foarte mare, părinții, copiii sunt mulțumiți și prin această măsură contribuim la prevenirea abandonului școlar”.

După înmânarea cheilor noilor microbuze școlare, Liviu Dragnea a precizat că primarii din mediul rural care au primit microbuze școlare vor primi și fonduri, în urma rectificării bugetare din toamnă, pentru angajarea de șoferi care să conducă noile mașini.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul celor 65 de localități din județul Galați existau 68 de microbuze școlare, din care aproape jumătate nu mai sunt funcționale, fiind foarte vechi și deteriorate. Noile microbuze școlare sunt marca Opel, sunt dotate cu aer condiționat, prețul unuia fiind de circa 26.000 de euro.

presagalatibraila.com
 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Primar amendat pentru că a transportat elevii din comună la liceu

 • Culmea e că o asemenea absurditate este susţinută de legislaţia în vigoare

Situaţie absurdă, apărută pe fondul unui vid legislativ, la Valea Mărului. Deşi primarul Virgil Doca are bunăvoinţă să-i transporte gratuit pe cei 60 de liceeni ai comunei care fac zilnic naveta la Tecuci, se află în situaţia de a fi legat la mâini, deoarece legile îi interzic acest lucru. Deşi a obţinut pentru microbuzul şcolar o licenţă în cont propriu, primarul a fost amendat şi i s-au confiscat plăcuţele şi certificatul de înmatriculare ale microbuzului, de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR), pe motiv că legea interzice transportul elevilor în baza unei asemenea licenţe, primăria având dreptul să facă astfel de curse numai cu propriii angajaţi, nu şi cu elevii. Singura posibilitate legală de transport pentru aceşti elevi este cu bani! Legea permite decontarea în limita a numai opt călătorii pe lună, nu 20 câte ar face elevii care trebuie să meargă zilnic la şcoală, renunţând la varianta cazării în Tecuci, tocmai din lipsa resurselor financiare.

"Fac plângere penală pentru abuz!"

Primarul Virgil Doca ne-a declarat că, anul trecut, în august, în baza unei solicitări făcute la Ministerul Dezvoltării, a primit un microbuz pentru cei 60 de elevi din comună, care fac zilnic naveta la liceele din Tecuci. Intenţiile sale au fost cât se poate bune, întrucât urma să-i scutească pe părinţi de nişte cheltuieli pe care aceştia nu şi le permit, asigurând astfel posibilitatea ca tinerii din comună să-şi continue studiile. Primarul s-a trezit, însă, supus unor şicane incredibile, tocmai pentru că legislaţia de la noi din ţară nu oferă cadru legal ca elevii să fie transportaţi cu microbuzul şcolar în afara comunei.

"Întâi am făcut un contract de comodat cu şcoala, pentru că Primăria n-avea licenţă de transport în cont propriu. N-a fost bine. Am angajat şofer la primărie, am obţinut licenţa respectivă. Tot n-a fost bine. În baza unei reclamaţii făcute de o firmă de maxi-taxi, care avea interes să ia bani de la elevi, m-am trezit cu un control de la ISCTR, care mi-a confiscat tăbliţele şi certificatul de înmatriculare. Le-am arătat nişte recomandări de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Educaţiei, care spuneau că se poate efectua transportul elevilor şi între localităţi şi mi-au dat actele şi tăbliţele înapoi. Câteva zile mai târziu, mi le-au confiscat iar şi au amendat Primăria cu 9.000 de lei. Am contestat decizia ISCTR în contencios. Şi mă gândesc să fac şi plângere penală pentru abuz.  Nu mi se pare normal să nu pot să rezolv situaţia acestor elevi, care vor abandona şcoala unul câte unul, dacă vor fi puşi să plătească transportul. Deja zece dintre cei 60 de tineri au renunţat să mai meargă la şcoală. Naveta cu maxi-taxi costă în jur de 300 de lei pe lună, din care abia un sfert se decontează", spune supărat primarul Virgil Doca.

Acesta susţine că sunt 3.000 de licenţe în cont propriu eliberate pentru microbuzele şcolare în toată ţara de către Autoritatea Rutieră Română şi nu înţelege de ce se mai dau asemenea acte, dacă, din punct de vedere legal, microbuzele n-au voie să transporte elevi.

"Mi s-a spus că există Hotărârea de Guvern 69/2012, prin care se stipulează că în baza licenţei în cont propriu am voie să-i transport gratuit pe angajaţii primăriei, nu şi pe elevi. Ceea  ce este absurd! Numai la noi, în România, un minister îţi pune la dispoziţie microbuze şcolare pentru transportul gratuit al elevilor, iar alt minister îţi îngrădeşte acest drept prin legi făcute aiurea", spune Virgil Doca.

"S-a respectat legislaţia în vigoare"

Am discutat, pentru a ne lămuri, cu şefa agenţiei din Galaţi a Autorităţii Rutiere Române (ARR), Torina Bumbaru. Aceasta ne-a explicat că ISCTR a aplicat legea şi că, pe baza licenţei în cont propriu acordată de instituţia pe care o conduce, transportul elevilor se poate face doar în interiorul comunei, de la domiciliul copiilor la şcoală, nu şi între localităţi. Între localităţi, elevii trebuie să plătească. "Poate situaţia pare nelalocul ei, dar aceasta e legea şi ea trebuie aplicată, fie că ne place sau nu. Nu avem atribuţii în a critica legi, doar în a le aplica", ne-a declarat Torina Bumbaru. Aceasta susţine că primarul nemulţumit de aceste prerogative se poate adresa parlamentarilor pentru a schimba sau a completa legislaţia.

La rândul său, Virgil Doca susţine că a vorbit deja cu parlamentarii de Galaţi pe care-i cunoaşte, pentru a se rezolva problema. Până atunci, însă, nişte familii sărace îşi vor smulge şi ultimul ban de la gură pentru a plăti transportul copiilor la şcoală, în condiţiile în care ar fi putut beneficia de gratuitate. Dacă nu va fi găsită  o soluţie, cu siguranţă numărul celor care vor abandona liceul va creşte în următoarea perioadă. Până atunci, avem în faţă un nou exemplu în care statul doar se face că oferă facilităţi şi şanse egale pentru elevii din mediul rural.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Un primar gălăţean a schimbat legea în favoarea elevilor

 • Edilul din Valea Mărului spune că "e absurd şi aberant ca cineva care are vremelnic o funcţie să poată face abuz de ea pentru a-şi favoriza prietenii"

În urmă cu două luni, am scris despre situaţia absurdă de la Valea Mărului, creată pe fondul unui vid legislativ. Deşi primarul Virgil Doca a obţinut pentru microbuzul şcolar o licenţă în cont propriu, a fost amendat cu 9.000 de lei şi i s-au confiscat plăcuţele şi certificatul de înmatriculare ale microbuzului, de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR), pe motiv că legea interzice transportul elevilor în baza unei asemenea licenţe, în afara localităţii. Cum microbuzul nu-i mai putea transporta gratuit, cei 60 de elevi ai comunei, care fac zilnic naveta la Tecuci, au fost nevoiţi să plătească din puţinul venit al familiilor lor cei 200 de lei lunar, cât costă transportul cu maxi-taxi. Bani pe care unii dintre ei chiar nu şi i-au permis.

Convins că i se făcuse o nedreptate, atât lui, cât şi comunităţii pe care o reprezintă, edilul nu s-a lăsat intimidat şi a contestat amenda şi procesul verbal, iar în paralel a făcut demersuri pe lângă parlamentarii pe care-i cunoaşte şi a reuşit să schimbe legea şi s-o completeze, astfel încât elevii din toată ţara să poată merge cu microbuziul şcolar şi la liceele aflate în alte localităţi.

"Camera Deputaţilor a aprobat deja o completare a legii (care trebuie să apară în Monitorul Oficial) prin care se stipulează că primăriile nu mai trebuie să plătească licenţă de transport de 7.000 de lei. Noi nu suntem operatori, nu facem profit şi nu este normal să dăm asemenea sume, doar ca să ne putem transporta elevii. În plus, s-a completat paragraful şi cu faptul că microbuzele şcolare pot transporta elevi atât la şcolile din comună, cât şi în mediul urban", spune Virgil Doca, edilul care susţine însă că transportul elevilor ar trebui să fie gratuit, pentru a-i încuraja să meargă să-şi continue studiile.

"Este prima dată când o instituţie îşi anulează propriul proces verbal"

Acesta a făcut o plângere prealabilă şi la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, forul superior, în care a arătat că legea a fost interpretată în mod abuziv, "doar pentru că la mijloc erau interesele unor operatori privaţi, care au sperat să câştige bani de pe urma acestor elevi, ai căror părinţi şi-au rupt de la gură, ca să-i poată trimite în tot acest timp la liceu".

"De pe 8 februarie, abia după două luni am primit răspuns de la ISCTR că au revocat procesul verbal cu sancţiunea. Este pentru prima dată când o instituţie îşi anulează propriul proces verbal. Apoi am contestat la Judecătoria Tecuci amenda şi am avut câştig de cauză. Mai greu a fost să primesc numerele înapoi, pentru că nici Poliţia nu se confruntase cu o asemenea situaţie", mai povesteşte primarul de la Valea Mărului.

Deşi ceea ce a cerut primarul de la toate instituţiile implicate erau nişte lucruri de bun simţ, a fost nevoie de o mulţime de nervi şi timp risipit aiurea, pentru a pune pe făgaşul lor nişte lucruri care erau cât se poate de normale.

"Am o bucurie mare că s-a rezolvat, iar acum elevii comunei pot merge cu microbuzul din nou. Dar e absurd şi aberant ca cineva care are vremelnic o funcţie să poată face abuz de ea pentru a-şi favoriza prietenii, în detrimentul unor elevi care provin din familii foarte sărace. A trebuit să mă lupt atâta timp ca să demonstrez că ceea ce am propus eu era normal, că n-am încălcat legea. Doar unii şi-au permis s-o interpreteze astfel încât să ne pună beţe în roate. Erau o mulţime de microbuze care circulau exact cu hârtiile pe care le deţineam eu. Pe acelea nu le vedea nimeni, doar la Valea Mărului au fost probleme", a concluzionat Virgil Doca.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 7 years later...

Microbuze școlare pentru un transport verde în tot județul Galați

Investiții de aproximativ 70 de milioane de lei (14 milioane de euro) pentru achiziționarea a 62 de microbuze electrice și hibrid pentru transportul elevilor, în județul Galați.

Pentru 29 de microbuze a fost semnat deja contractul de finanțare, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, alte trei microbuze urmând să fie achiziționate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, iar pentru încă 30 de microbuze va fi depus, în cel mai scurt timp, un proiect de finanțare, în cadrul unui program derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

 „Achiziționăm cel puțin câte un microbuz școlar pentru fiecare localitate din județ, mai puțin pentru cinci UAT-uri, care vor achiziționa singure astfel de microbuze.  Vorbim de microbuze electrice și hibrid pentru confortul elevilor, un aer mai puțin poluat și un mediu mai curat.  Deja am semnat contractul de finanțare pentru 29 de microbuze noi cu fonduri din PNRR, iar pentru alte trei microbuze fondurile vor fi asigurate de către Ministerul Dezvoltării. De asemenea, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, am aprobat un alt proiect, prin care vor fi achiziționate încă 30 de microbuze școlare.  Astfel, cu excepția celor cinci UAT-uri, toate celelalte 60 de localități din județ vor fi dotate cu microbuze școlare de către  Consiliul Județean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Aproximativ 74.000 de elevi învață în județul Galați.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Microbuze școlare noi pentru trei comune din județ

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a participat, în această săptămână, alături de autorități publice locale din 41 de județe, la ceremonia de predare-primire a 110 autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

Microbuzele, dotate cu 16+1 locuri pe scaune, vor deservi comunitățile din mediul rural, în care unitățile de învățământ sunt situate la distanțe mari față de locuințele elevilor, printre care și comunele gălățene Bălăbănești, Gohor și Priponești, fiecare dotate cu câte un astfel de mijloc de transport. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 26,8 milioane de lei, iar furnizorul este Renault Commercial Roumanie SRL.

Anterior, în perioada 2013-2016, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a achiziționat și predat autorităților locale alte 2.163 de autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor, iar 196 dintre acestea au fost donate Guvernului Republicii Moldova.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Microbuze electrice pentru trei comune din nordul județului

Trei microbuze electrice, achiziționate cu fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență, vor ajunge în nord-estul județului, pentru a transporta elevi. Achiziția se realizează în cadrul unui parteneriat între comunele Suceveni, Vlădești și Bălăbănești.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul a fost atribuit firmei Pacific Tur, cu "cel mai bun raport calitate-preț". Valoarea finală a contractului este de 2.970.000 de lei fără TVA.

Primarul comunei Suceveni, Marian Mitrofan, ne-a explicat de ce sunt necesare aceste mijloace de transport moderne: "Încă din 2016 am început această acțiune de transport școlar, cu doi elevi. Acum avem 18 elevi pe care îi transportăm zilnic la liceul din Târgu Bujor și în felul acesta am scăzut abandonul școlar aproape la zero. Este un lucru bun pentru comunitate și pentru copiii noștri care își continuă studiile.

În mediul rural, părinții nu au bani și așa se ajunge ca doar doi din zece elevi să-și continue studiile după ce termină opt clase. Pentru că le-am asigurat transportul, nu avem niciun elev care să termine clasa a VIII-a și să nu-și continue studiile".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Consiliul Județean Galați cumpără 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor la şcoală

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat un nou contract de finanţare pentru achiziţionarea a 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor la şcoală, cu fonduri prin Administraţia Fondului de Mediu.

De asemenea, alte 29 de microbuze şcolare electrice, cu fonduri prin PNRR, sunt deja în procedură de licitaţie, iar trei localităţi au primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării. În total, sunt 62 de microbuze şcolare, în cadrul unei investiţii de aproximativ 70 de milioane de lei (14 milioane de euro).

„Transport verde la cele mai bune standarde pentru binele elevilor. Asta ne-am propus în urmă cu multe luni, când am demarat aceste ample proiecte de dotare a localităţilor din judeţ cu cel puţin un microbuz şcolar hibrid sau electric, cu excepţia a cinci UAT-uri care şi-au achiziţionat deja microbuze şcolare.

Am atras fonduri europene şi de la bugetul de stat, maximul permis de programele de finanţare, am alocat şi 11 milioane de lei din bugetul propriu, astfel încât, la final, toate localităţile să aibă microbuze şcolare moderne. În plus, pe lângă confortul şi siguranţa elevilor, şi aerul va fi un pic mai curat, ceea ce înseamnă un nou pas către un mediu mai puţin poluat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cu excepția a cinci UAT-uri, care au achiziţionat deja microbuze, toate celelalte 60 de localități vor fi dotate de către Consiliul Judeţean cu vehicule noi pentru transportul elevilor. Fiecare microbuz are 16+1 locuri, din care un loc este destinat persoanelor cu dizabilităţi.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.