Jump to content

Condiţii mai dure de acordare a indemnizaţiei de şomaj


dcp100168

Recommended Posts

Condiții mai dure de acordare a indemnizaţiei de şomaj

Veşti proaste pentru gălăţenii care ba lucrează cu carte de muncă, ba stau pe tuşă câteva luni! „Începând cu data de 16 decembrie 2010, la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, nu se iau în considerare perioadele care reprezintă stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea şi acordarea anterioară a unui drept la indemnizaţie de şomaj”, ne informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

Să gândim practic: un gălăţean a lucrat 10 ani, apoi a fost şomer timp de un an. Odată ieşit din plată şi reangajat, ca să mai aibă dreptul la indemnizaţie de şomaj, gălăţeanul nostru va trebui să muncească minim 12 luni. De ce? Pentru că stagiul de cotizare de 10 ani a fost deja utilizat o dată şi nu mai este valabil. Dacă noul patron îl va da afară pe gălăţean după 9 luni, putem spune că acesta se va găsi într-o situaţie... foarte delicată din punct de vedere financiar. Măsura se aplică de astăzi şi îi va afecta pe toţi cei care vor redevin şomeri.

http://www.viata-libera.ro/articol-Nici_la_somaj_nu_vom_mai_avea_dreptul__2.html

Link to comment
Share on other sites

Corect spus: sa gandim practic! Cazul sotiei mele: la 54 ani a ajuns in somaj. La 55, cu 28 ani vechime, nu mai primeste nici macar un numar pe lista ROMANIEI!. Nici somer, nici altceva! Si nu poate participa la loteria pensionarii anticipate! Mie, ca sa nu fiu dat afara, trebuie sa ma multumesc cu 50%. La privat. Care are obiect de activitate servicii pentru domeniul public. Pentru ca de doi ani nici o primarie nu a prmit cat de cat bani pentru proiecte. Adica pentru viitor si intrarea aglomerarilor omenesti intr-o minima stare de civilizatie. Apa, canalizare, drumuri, etc. Nici macar cele portocalii. Si, din speranta, avem de incasat cam saleriile pe un an. Ca sistemul de acordare a banilor, chiar cu cei europeeni, se schimba de s'pe ori pe luna. Refacem proiectele, rezultatul este acelasi. Fara alocatii de la buget, in conditiile in care de 4 luni primariile din judet primesc doar pentru salariul net, fara suma necesara cotelor-impozite, CAS, Somaj,sanatate etc.- Ca sa nu avem in fata FMI mare deficit mare, nu s-au platit banii de la guvern pentru: investitii-sanatate-invatamant-. Ca de TVA stie toata lumea. Curat practic.!!!.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

E clar , astia vor sa ne EXTERMINE in masa.Prima data ne-au distrus intreprinderile ,ca sa nu mai avem unde muncii ,acum nu mai avem nici drepturi,Mai bine MURIm. Oare pentru ce am facut revolutia? pentru ce au murit tinerii atunci? PENTRU NISTE GOLANI IMBOGATITI peste noapte.,care ne suprima incet ,incet.

Link to comment
Share on other sites

Nu e nicio noutate in faptul ca vor asta. Doar ca in 2-3-4 ani, cand piata isi va reveni la loc, romanii vor fi uitat deja foamea indurata si vor continua sa-si faca credite, sa-si plateasca taxe, sa distribuie unii de la altii, sa importe si mai ales sa cumpere in draci la suprapreturi. Si o vor lua iar in freza.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.