Jump to content

Ajutor on-line pentru cei care au probleme cu alcoolul


AndreiM

Recommended Posts

Peste 17.000 de români au accesat în primul an de la lansare platforma on-line www.alcohelp.ro.

Dintre aceştia, 940 au completat chestionarul de auto-evaluare a consumului personal de alcool, iar 982 de persoane au urmat programul on-line de consiliere si tratament în 10 pasi oferit de www.alcohelp.ro.

"Numărul mare de utilizatori, numărul şi conţinutul mesajelor de pe forum şi răspunsul primit în timp real de la cei cu care am interacţionat în cadrul Caravanei Alcohelp, ne confirmă faptul că scopul nostru a fost atins. Prin platforma Alcohelp am creat un serviciu eficient, care oferă anonimitate, confidenţialitate şi consiliere în ceea ce priveşte consumul problematic de alcool şi în prevenţia acestuia", declară medicul psihiatru Eugen Hriscu, Directorul Executiv al Alianţei pentru Lupta împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor şi formator în domeniul dependenţei de substanţe.

Caravana Alcohelp

În luna iunie 2010, ALIAT, cu sprijinul Heineken România, au demarat Caravana Alcohelp în 11 oraşe din ţară – Târgovişte, Vama Veche, Mamaia, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Iaşi, Vaslui, Timişoara, Arad, Piteşti, Bucureşti – aceasta reprezentând extensia off-line a platformei Alcohelp.

În cadrul Caravanei, specialiştii ALIAT au intrat în contact cu un număr total de 8.180 de persoane, au fost efectuate 960 de evaluări ale consumului personal de alcool, urmate de interpretarea rezultatelor şi o scurtă consiliere a respondentului, au fost distribuite 7.320 de pliante cu informaţii despre consumul problematic de alcool şi riscurile implicate de acesta (dintre care 860 de pliante în limba maghiară).

Toate serviciile oferite prin intermediul www.alcohelp.ro sunt gratuite, anonime şi confidenţiale.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ajutor-on-line-pentru-cei-care-au-probleme-cu-alcoolul-915928.html

Link to comment
Share on other sites

Rezultat test audit.: Scorul tãu a fost de: 4.

Consum nepericulos pentru sãnãtate. Se recomandã informarea cu privire la efectele consumului de alcool asupra sãnãtãţii.

Edited by mambo
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.