Jump to content

Opt aparate noi de hemodializă la Spitalul Judeţean


dcp100168

Recommended Posts

Opt aparate noi de hemodializă la Spitalul Judeţean

Între Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Andrei şi firma Brawn a fost semnat un contract de comodat prin care se dau în folosinţă gratuită pentru Centrul de Hemodializă a spitalului un număr de opt aparate de dializă. La ora actuală, la nivelul Spitalului de Urgenţă există un centru de hemodializă funcţional, dar aparatura este învechită.

Firma Brawn a decis să dea în folosinţă gratuită opt aparate de hemodializă pentru acest centru, cinci dintre ele fiind deja montate, urmând ca în scurt timp să ajungă şi celelalte trei. „Aparatele donate de firma Brawn pot funcţiona practic non-stop, crescând numărul de pacienţi din Galaţi dializaţi. Cu noile aparate se poate ajunge la un număr de 100 de pacienţi pe lună. Consumabilele pentru aparate vor fi achiziţionate prin licitaţie", a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Aparatele deja existente în centrul de hemodializă au o vechime de peste zece ani şi sunt depăşite atât fizic cât şi moral, iar consumabilele pentru ele sunt greu de găsit.

„Dializa este integrată în cadrul Programelor Naţionale ale Ministerului Sănătăţii şi este o procedură profitabilă pentru unitatea medicală, dacă există pacienţi care se adresează centrului de hemodializă. Din experienţă s-a constatat că pacienţii din Galaţi care necesită hemodializă preferă să facă procedurile la Spitalul de Urgenţă pentru că aici există şi alte specialităţi medicale la care pot apela - cardiologie, nefrologie, urologie, etc", a mai explicat Eugen Chebac.

În Galaţi există aproximativ 100 de persoane care necesită frecvent dializă asistată de aparate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Centrul_de_Hemodializa_din_cadrul_Spitalului_de_Urgenta_a_primit_opt_aparate_noi_de_ultima_generatie_0_391161332.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Secţia de Hemodializă a Spitalului de Urgenţă a fost modernizată

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a fost prezent astăzi, alături de reprezentantul firmei B. Braun Avitum, Dan Badea, la inaugurarea Secţiei de Hemodializă a Spitalului de Urgenţă Sf. Apostol Andrei.

Secţia a fost complet modernizată prin efortul susţinut în totalitate de firma B. Braun Avitum. Aceasta a dat unităţii spitaliceşti, printr-un contract de comodat, un număr de 8 aparate de hemodializă fabricate în 2010. Patru dinre aceste aparate echipate cu pompe simple, iar celelalte patru cu pompe duble. Valoarea totală a aparatelor date în comodat celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Galaţi se ridică la 329.136 RON. Tot firma B. Braun Avitum a semnat, în baza contractului de comodat, şi alte două contracte de sponsorizare pentru Spitalul de Urgenţă. Primul contract se referă la modernizarea Secţiei de Hemodializă şi are o valoare de aproape 103.000 RON, iar cel de-al doilea contract are ca obiect donarea către spital a 3 televizoare care au fost montate în secţia renovată, în valoare totală de aproximativ 2.700 RON. Lucrările de modernizare a spaţiului în care au fost montate cele 8 noi aparate de hemodializă au început pe 15 noiembrie 2010, după semnarea contractului de comodat şi s-au finalizat pe 15 ianuarie 2011.

În prezent, în Secţia de Hemodializă beneficiază de tratament un număr de 13 bolnavi, solicitările de transfer din sistemul privat în cel public fiind în creştere. Capacitatea secţiei din Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Andrei este de 100 de pacienţi pe lună. Adresabilitatea pacienţilor care necesită hemodializă pentru secţia de la Spitalul de Urgenţă a început să crească şi pe motiv că în unitatea medicală pot beneficia şi de alte investigaţii medicale, cum ar fi cele de analize sau cardiologie.

http://feldefel.net/administratie/19037-Sec%C5%A3ia-de-Hemodializ%C4%83-a-Spitalului-de-Urgen%C5%A3%C4%83-Gala%C5%A3i-a-fost-modernizat%C4%83-%C5%9Fi-dotat%C4%83-cu-aparatur%C4%83-nou%C4%83.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.