Jump to content

Drumuri şi Poduri va deszăpezi judeţul


dcp100168

Recommended Posts

Drumuri şi Poduri va deszăpezi judeţul

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a anunţat ieri că SC Drumuri şi Poduri SA a câştigat în urma licitaţiei contractul pentru deszăpezirea judeţului, în valoare de 1.099.935 de lei. Societatea este pregătită să intervină cu cinci freze, trei autogredere, şase gredere semipurtate, patru wole (cu două mai mult decât anul trecut), o lamă, o sărăriţă, patru autobasculante şi şase autocamioane pentru însoţirea utilajelor de intervenţie. Cantitatea de material antiderapant şi pentru combaterea poleiului pregătită pentru acest an este de 2.000 de tone, reprezentând zgură, nisip şi sare.

„Este adevărat că lungimea drumurilor judeţene – 251 de km - este estul de mare şi nu putem fi prezenţi în acelaşi moment în mai multe locuri, dar am refăcut vechile districte pentru deszăpezire şi intervenţie. Pe împărţirea făcută acum, sper ca 28 de utilaje să intervenim prompt şi optim acolo unde este nevoie”, a declarat Eugen Chebac.

Preşedintele speră ca suma de aproximativ 1.100.000 de lei prinsă pentru deszăpezire să fie de ajuns. Dacă, totuşi, va fi nevoie de suplimentare, CJ va solicita returnarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului pentru calamităţi.

„Dacă iarna 2008-2009 a fost una blândă şi am avut un buget de 576.000 de lei vechi, în iarna 2009 – 2010 bugetul de 1.096.000 de lei a fost suplimentat cu peste 530.000 de lei, din cauză că am avut multe intervenţii de făcut”.

Anul trecut s-au folosit 4.000 tone de material antiderapant şi 980 de panouri parazăpezi – lungimea totală a acestora fiind de 7 km.

Potrivit lui Chebac, licitaţia pentru deszăpezirea Drumurilor Naţionale care străbat judeţul a fost câştigată de o firmă din Bacău dar lucrarea efectivă o va face secţia de Drumuri Naţionale Galaţi. Banii îi primeşte firma din Bacău şi apoi decontează către secţia gălăţeană.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cine_deszapezeste_judetul_2.html

Link to comment
Share on other sites

Dupa euforia ?adjudecarii/semnarii? contractului + declaratia, ne poate spune seful cu banii de la judet, care sunt tronsoanele ce vor fi dezapezite? Eventual? Pentru ca atat lungimea dar, mai ales, impresionantul numar de utilaje si ?ZGURA??? sare si nisip sunt, probabil, pentru teritoriul unei comune! Se dispune totusi de un avantaj: prea putine masini mari se mai incumeta sa mearga pe acolo (DJ-uri).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.