Jump to content

Salariul minim în mediul privat va creşte la 700 de lei


dcp100168

Recommended Posts

Salariul minim în mediul privat va creşte la 700 de lei

Salariul minim la privat va creşte de la 600 la 700 de lei, în 2011, însă coeficienţii de ierarhizare au fost diminuaţi pentru anumite categorii salariale, a declarat preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci. Astfel, cu toate că salariul de referinţă a crescut, în unele cazuri salariile vor rămâne la niveluri asemănătoare cu cele din 2010. „Am mărit salariul de referinţă la 700 de lei, dar nu am putut păstra aceiaşi coeficienţi de ierarhizare, pentru că fondul de salarii ar fi crescut la o valoare pe care patronii nu o puteau susţine. Astfel, cea mai mare creştere va fi la nivelul muncitorilor necalificaţi, adică 100 de lei în plus. În acelaşi timp, pentru maiştri şi subingineri am păstrat acelaşi coeficient de 1,3, în condiţiile în care patronii se confruntă cu un mare deficit de specialişti”, a spus Corâci.

Preşedintele UGIR-1903 a mai precizat şi faptul că noul Contract Colectiv de Muncă a fost negociat de către sindicate şi patronate pentru perioada 2011-2014 şi urmează să fie semnat vineri, la sediul Consiliului Economic şi Social (CES).

Pentru maiştri: Salariul minim actual este de 780 de lei, iar în 2011 va fi de 910 lei.

Pentru muncitori calificaţi, salariul minim va creşte de la 720 la 770 de lei, coeficientul scănzând de la 1,2 la 1,1.

Pentru cei cu studii superioare, salariul minim va creşte nesemnificativ, de la 1.200 la 1.204 lei, coeficientul fiind diminuat de la 2 la 1,72.

Salariul minim garantat în plată pentru mediul privat, stabilit prin hotărâre de guvern, va fi de 670 de lei, cu toate că partenerii sociali au negociat un salariu minim mai mare.

Astfel, în 2011, în România vor există trei salarii minime: coeficientul minim din legea-cadru a salarizării, de 600 de lei, salariul minim stabilit de Guvern, de 670 de lei, şi cel negociat de partenerii sociali, de 700 de lei.

http://www.monitoruldegalati.ro/economie/salariul-minim-in-mediul-privat-va-creste-3169.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.