Jump to content

Monovolum de la Dacia


AndreiM

Recommended Posts

Dacia este in plin proces de expansiune. Dupa reusita inregistrata cu SUV-ul Duster, marca romaneasca are in vizor un nou obiectiv: lansarea unui monovolum compact care va putea transporta pana la sapte persoane.

Ce poate fi mai potrivit pentru un brand low-cost decat un monovolum spatios si economic in exploatare? Mai ales pentru pietele din Europa de Vest, unde MPV-urile (Multi-Purpose Vehicle) au mare succes.

Pasul pare cu atat mai firesc cu cat proprietarul Dacia este un specialist in monovolume. Pentru primul MPV Dacia, Renault va dona platforma tehnica a modelului Scenic, ajuns deja la a treia generatie. Francezii nu vor pune insa la dispozitie cea mai noua platforma, din ratiuni de scadere a costurilor.

Astfel, monovolumul Dacia va fi construit pe platforma lui Megane/Scenic 2, care va fi adoptata si de viitorul Logan.

Este la fel de clar ca monovolumul Dacia nu va dispune de dotarile si finisarile lui Scenic si nici de motorizarile cele mai noi, din aceleasi ratiuni financiare. Avantajul se va vedea insa la nota de plata, Dacia MPV urmand sa aiba un pret mult mai mic decat Renault Grand Scenic. Francezii de la Caradisiac estimeaza un pret de baza de 13.500 euro pentru monovolumul Dacia, adica cu 7.500 euro mai putin decat Renault Grand Scenic cu motor pe benzina de 1,6 litri si 110 CP.

Masina va avea aceleasi motorizari ca Duster: 1.6 benzina de 105 CP si 1.5 dCi de 90 si 110 CP si va beneficia de avantajele specifice unui monovolum, adica spatiu si modularitate. Bancheta a doua va fi rabatabila 60/40 si pliabila in podea, iar cele doua scaune suplimentare de pe al treilea rand vor putea fi de asemenea pliate in podea. Vor exista numeroase spatii de depozitare, precum si masute incorporate in spatarele scaunelor fata.

MPV-ul Dacia nu va fi asamblat la Pitesti, ci la Tanger (Maroc), intr-o noua uzina in care Renault investeste masiv impreuna cu Veolia pentru a produce masini ecologice. Productia va debuta in 2012, insa in martie 2011 Dacia va arata la Salonul Auto de la Geneva un concept care va prefigura modelul de serie.

post-3891-0-46688100-1292590229_thumb.jp

http://www.ziare.com/dacia/stiri-dacia/monovolumul-dacia-va-fi-lansat-in-2012-si-va-fi-produs-in-maroc-1062561

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.