Jump to content

Incendiu la Liceul Pedagogic


dcp100168

Recommended Posts

Incendiu la Liceul Pedagogic

La ora 9,30 deja se suna de ieşire la Colegiului Naţional „Costache Negri”. Cauza? Simplu: foc la etajul întâi, la doi paşi de sălile în care elevii se aflau ieri la cursuri.

Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „Toţi elevii au fost evacuaţi din sălile de curs, incendiul fiind lichidat până la ora 9,40. Pompierii au intervenit cu două autospeciale”.

Ce se întâmplase? Conform datelor obţinute de la ISU, în cabinetul de lângă unul dintre laboratoare, un scurt circuit produs la un prelungitor „ascuns” sub covor a provocat toată vâlva. „A luat foc biblioteca pe lângă care trecea cablul, covorul, iar flacăra se îndrepta spre priză. S-a intervenit imediat cu stingătoarele din dotare, dar pompierii au ajuns imediat şi au preluat controlul situaţiei. În mod sigur luni, inspectorii ISU responsabili vor stabili sancţiunile care vor fi date conducerii şi responsabililor liceului”, a completat căpitanul Chiriţă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi a precizat că o decizie privind sancţiunile care vor fi aplicate laborantei va fi luată în cadrul Consiliului de Administraţie al Colegiului Naţional „Costache Negri”, ce se va întruni luni. Laboranta poate primi inclusiv sancţiunea cu amendă. Inspectorul şcolar general Doru Remseriţă a admis faptul că Liceul Pedagogic nu este foarte călduros, chiar dacă de curând centrala colegiului a fost predată către Apaterm, care a intervenit cu câteva remedieri. „Centrala este însă subdimensionată, pentru că şcoala nu este anvelopată termic”, a spus acesta, adăugând că există fonduri direcţionate de minister pentru o serie de investiţii la Colegiul „C. Negri”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Recreatie_cu_incendiu_la_Liceul_Pedagogic_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.