Jump to content

Fost cămin CFR, scos la licitaţie


dcp100168

Recommended Posts

Fost cămin CFR, scos la licitaţie

Fie că sunt foşti sau actuali angajaţi ai CFR, locatarilor dintr-o clădire ce le-a fost iniţial cămin nu le vine să creadă că au toate şansele ca practic peste noapte să ajungă în stradă, în plină iarna. Asta cu atât mai mult cu cât majoritatea, au contracte de închiriere valabile până la sfârşitul anului viitor.

Un exemplu e Laura Lupan, care locuieşte împreună cu soţul şi cu mama sa într-o cameră de 15 metri pătraţi. Ei plătesc aproape 350 de lei lunar numai pe chirie şi utilităţi şi au investit în urmă cu trei ani 12.000 de lei în renovarea locuinţei, în speranţa că o vor putea cumpăra. Un alt locatar e Dumitru Sava, care are 47 de ani şi de când se ştie lucrează la CFR. Soţia a lucrat şi ea în acelaşi loc până a fost disponibilizată, în primăvara acestui an. Cei doi locuiesc împreună cu cele două fete într-o cameră de cămin şi merg la baia comună. „Chiar şi aşa e bine, că aveam un acoperiş deasupra capului. Acum nici asta nu mai e sigur”, spunea supărat Dumitru Sava. Locatarii sunt nemulţumiţi că nu au fost întrebaţi dacă nu vor să cumpere ei camerele de cămin în care locuiesc de aproape 20 de ani.

Evaluat la 400.000 de euro

În aceeaşi clădire este şi sediul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi (SRPT) Galaţi. Singura şansă pentru ca imobilul să nu fie scos la licitaţie este ca Guvernul să ofere CFR-ului o sumă de bani la rectificare, iar o parte din datorie să fie achitată. În caz contrar, chiriaşii vor fi nevoiţi să negocieze cu noul proprietar. Prima etapă a licitaţiei va avea loc pe 21 decembrie. În cazul în care nu vor exista cumpărători, se mai pot organiza încă două etape, la fiecare preţul de pornire urmând să scadă cu 25 de procente. Imobilul a fost evaluat la aproximativ 400.000 de euro.

„Noi avem un protocol cu CFR, în baza căruia vom primi probabil alt sediu. Nu suntem foarte încântaţi, deoarece am investit pentru a reabilita actualul sediu, dar vom vedea. Situaţia familiilor care locuiesc aici este însă ceva mai complicată, dar nimeni nu poate face nimic", a precizat comisar şef Petrică Hahui, şeful SRPT Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/scosi-in-strada-in-prag-de-craciun-3184.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.