Jump to content

Program de analiză a carierei profesionale a absolvenţilor la Universitatea "Dunărea de Jos"


dcp100168

Recommended Posts

Program de analiză a carierei profesionale a absolvenţilor la Universitatea “Dunărea de Jos”

Universitatea “Dunărea de Jos” desfăşoară cel mai mare program naţional de analiză a carierei profesionale a absolvenţilor. Proiectul urmăreşte legătura existentă între studiile universitare absolvite şi activitatea desfăşurată după absolvire.

Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi continuă acţiunile de contactare a absolvenţilor săi, promoţiile 2005 şi 2009, în cadrul proiectului naţional „Absolvenţii şi Piaţa Muncii - Studiu naţional de monitorizare a inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor din învăţământul superior". Începând cu data de 14 decembrie a.c., absolvenţii Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, promoţiile 2005 şi 2009, care nu au avut timp sau din alte motive nu au reuşit să acceseze chestionarul, sunt invitaţi, pentru a doua oară, să participe la primul studiu naţional realizat în România după 1989. Prima invitaţie de participare a fost transmisă absolvenţilor, la sfârşitul lunii noiembrie 2010, iar până în acest moment, peste 800 de absolvenţi au accesat, deja, chestionarul. Absolvenţii sunt rugaţi să completeze on-line un chestionar, care urmăreşte traseul parcurs din anii de facultate până la ultimul lor loc de muncă. Confidenţialitatea completării chestionarului este garantată de faptul că fiecare absolvent primeşte un cod personal de acces. La începutul anului viitor sunt programate încă două etape de contactare a absolvenţilor, în care vor fi utilizate şi chestionare tipărite, destinate acelor tineri care nu au acces la internet.

La studiu participă 59 universităţi de stat şi particulare din România, care au depus un efort considerabil pentru buna pregătire a implementării studiului. La nivel naţional au fost invitaţi să completeze chestionarul peste 100.000 de absolvenţi ai promoţiilor 2005 şi 2009.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Universitatea_Dunarea_de_Jos_desfasoara_cel_mai_mare_program_national_de_analiza_a_carierei_profesionale_a_absolventilor_0_392960735.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

38.872 de absolvenţi de studii superioare au participat la studiu

În proiectul “Studiul naţional de monitorizare a inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor din învăţământul superior” s-au obţinut rezultatele tehnice preliminare privind participarea absolvenţilor promoţiilor 2005 şi 2009 la primul studiu naţional care urmăreşte legătura dintre studiile absolvite şi activitatea profesională. Chestionarul a fost trimis absolvenţilor în intervalul 23 noiembrie 2010 - 31 martie 2011, iar etapa de prelucrare şi analiză a datelor a început pe data de 1 aprilie 2011.

Au fost invitaţi să participe la studiu aproximativ 154.200 de absolvenţi de studii de licenţă (41.700 absolvenţi din promoţia 2005, respectiv 112.500 din promoţia 2009) din 55 de instituţii de învăţământ superior, 41 de stat şi 14 particulare. Au răspuns invitaţiei de participare la studiu 38.872 de absolvenţi rezultând o rată de răspuns brută de 25,20% (din numărul total de absolvenţi invitaţi să participe) şi o rată de răspuns netă de 35,56% (din numărul total de absolvenţi cu adrese corecte).

Pe regiuni de dezvoltare, ratele de răspuns variază între 33,46% (pentru regiunea Nord-Est) şi 20,51% (pentru regiunea Bucureşti-Ilfov):

• Sud – Est: 28,14% (din care 26,21% pentru 2005 şi 28,96% pentru 2009) pentru universităţile participante (2 universităţi din Galaţi, 2 universităţi din Constanţa).

Etapa de prelucrare şi analiză a datelor se află încă în desfăşurare.

amosnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.