Jump to content

Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor vor fi desfiinţate


dcp100168

Recommended Posts

Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor vor fi desfiinţate

Autoritatea Nationala a Vamilor si Garda Financiara vor fi desfiintate si vor functiona ca structuri in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), se arata intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

In prima etapa a restructurarii, Autoritatea Nationala a Vamilor si Garda Financiara isi vor pierde personalitatea juridica si vor deveni departamente in cadrul ANAF. Desfiintarea si reorganizarea Autoritatii Nationale a Vamilor se va face prin preluarea activitatii aparatului central al ANV si a birourilor vamale de frontiera si de interior de catre ANAF si prin preluarea activitatii directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si a directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale din cadrul ANV, cu exceptia birourilor vamale de frontiera si de interior, de catre directiile de administrare fiscala judetene si a municipiului Bucuresti.

Desfiintarea Garzii Financiare se va face prin preluarea activitatii Comisariatului General al Garzii Financiare de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si prin preluarea activitatii sectiilor judetene si a municipiului Bucuresti ale Garzii Financiare de catre directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti.

Directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor deveni directii de administrare fiscala judetene si a municipiului Bucuresti dupa preluarea activitatii directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si a directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, cu exceptia birourilor vamale de frontiera si de interior si a activitatii sectiilor judetene si a municipiului Bucuresti ale Garzii Financiare.

In cea de-a doua etapa vor fi infiintate opt directii de administrare fiscala regionale corespunzatoare regiunilor de dezvoltare. Directiile de administrare fiscala regionale vor fi servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridica, in subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, ce se vor infiinta in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8143585-proiect-garda-financiara-autoritatea-nationala-vamilor-vor-desfiintate-urmand-deveni-departamente-cadrul-anaf.htm

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.