Jump to content

O gălăţeancă în moarte clinică după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială


dcp100168

Recommended Posts

O gălăţeancă în moarte clinică după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială

Tragedia s-a întâmplat în urmă cu aproximativ o oră. Bucata de tencuială a căzut de pe căminul Liceului Metalurgic. Femeia se află în moarte clinică.

Loredana Jalbă, în vârstă de 30 de ani, se zbate între viaţă şi moarte după ce a avut parte de un groaznic accident. Gălăţencei i-a căzut o bucată de tencuială în cap, da la etajul trei, chiar de pe clădirea în care locuia. Accidentul s-a produs la unul dintre căminele Liceului Metalurgic din Galaţi, unde locuiesc câteva zeci de chiriaşi printre care şi aceasta. Impactul a fost atât de puternic încăt victima a intrat pe loc în stop cardiorespirator. Un echipaj al Ambulanţei, venit la faţa locului, a resuscitat-o, a transportat-o la spital, dar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

„Femeia mergea pe lângă bloc când i-a căzut în cap o bucată de tencuială. Lovitura i-a provocat un traumatism cranio cerebral foarte grav. Echipajul de pe ambulanţă a găsit-o în stop cardiorespirator. A fost transportată la spitalul de urgenţă”, spune Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Victima a fost imediat băgată în sala de operaţie, iar în momentul de faţă se află în moarte clinică.

Poliţia a demarat o anchetă la faţa locului pentru a determina împrejurările în care s-a produs accidentul. „Facem cercetări pentru a stabili cauzele accidentului şi vinovaţii. În funcţie de starea femeii şi de rezultatul anchetei vom lua măsurile ce se impun”, spune Ştefan Gohoreanu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Vecinii sunt şocaţi

Ceilalţi locatari ai căminului povestesc cum au găsit-o pe femeie plină de sânge, fără respiraţie. Aceştia au chemat imediat ambulanţa. „Sunt şocat de ceea ce s-a întâmplat. Am găsit-o aici întinsă cu sângele şiruind pe haine, peste tot. A luat-o ambulanţa mai devreme”, spune Ion Munteanu, unul dintre vecini.

Căminul aparţine Liceului Metalurgic, însă locatarii plătesc chirie către primărie, motiv pentru care cele două instituţii dau vina una pe alta. În acelaşi timp, locatarii sunt revoltaţi că plătesc sume mult prea mari în comparaţie situaţia clădirii. „Nu s-a făcut nimic în acest cămin. Plătim nişte chirii uriaşe, dar degeaba”, mai spune Ion Munteanu.

În acelaşi timp, conducerea liceului menţionează că trimis în repetate rânduri cereri către primărie pentru reparare şi consolidare. „De mulţi ani facem referate către primărie pentru a putea să beneficiem de reparaţii capitale. Atât spaţiile de învăţământ cât şi căminele. Nu am primit niciodată niciun răspuns”, spune Ionel Hăulică, directorul suspendat din funcţie al Liceului Metalurgic.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/UPDATE-_O_galateanca_se_afla_in_moarte_clinica_dupa_ce_i-a_cazut_in_cap_o_bucata_de_tencuiala_de_pe_o_cladire_0_394161052.html

Link to comment
Share on other sites

Femeia care se află în moarte clinică este condamnată la moarte

Familia femeii este sfâşiată de durere şi priveşte neputincioasă, la căpătâiul ei, cum i se scurg şi ultimele picături de viaţă. Doctorii de la Spitalul de Urgenţă spun că victima teribilului accident nu mai are şanse de supravieţuire.

Viaţa Loredanei Jalbă, de 30 de ani, femeia care a suferit ieri un accident greu de imaginat, atârnă de un fir de aţă. Gălăţeanca se află şi acum în moarte clinică după ce i-a căzut în cap tencuiala de pe blocul în care locuia.

Mama femeii este sfâşiată de durere şi nu-şi poate reveni din şoc. Singura ei fată, pe care a crescut-o aşa cum a putut după ce soţul i-a murit, este ţinută în viaţă doar de aparate. „Nu mai pot. Mi-a nenorocit fata. O singură fată am şi asta este pe patul de moarte. Unde să mergem să ne facem dreptate. Doctorii ne-au zis că nu mai are şanse. De ieri stau aici şi iau pastile încontinuu. Nu mai pot”, spune Viorica Mocănaşu, mama victimei.

Doar o minune o mai poate salva pe această femeie, lucru pe care îl spun şi medicii. „Şansele sunt zero. Acum este ventilată mecanic, nu respiră absolut deloc, are traumatism cranio cerebral grav. Pe o scară a gravităţii cazului, vorbim despre treapta maximă. Această orfană de mică, crescută doar de mamă, este imaginea României care se prăbuşeşte şi care îşi zdrobeşte locuitorii sub greutatea sa”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Femeia_care_se_afla_in_moarte_clinica_dupa_ce_i-a_cazut_in_cap_tencuiala_unui_bloc_este_condamnata_la_moarte_0_394760730.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Loredana Jalbă s-a trezit din comă, deşi medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire

Femeia de 30 de ani, victima unui groaznic accident petrecut înainte de Crăciun, a dat primele semne de viaţă după 13 zile de comă profundă. Medicii spun că este o minune, mai ales că victima a fost declarată fără sanşe de supravieţuire.

Loredana Jalbă, de 30 de ani, femeia care a suferit pe data de 21 decembrie un accident greu de imaginat şi care a intrat în comă pe loc pare să fi primit o nouă şansă de la viaţă. Aceasta a ajuns în stare extrem de gravă la spital cu doar patru zile înainte de Crăciun după ce i-a căzut în cap tencuiala blocului în care locuia.

A fost operată de urgenţă, dar a intrat într-o stare de comă profundă, iar medicii nu i-au mai dat nicio şansă de supravieţuire.

Din momentul producerii accidentului, familia tinerei, sfâşiată de durere, a privit neputincioasă la căpătâiul ei cum i se scurg şi ultimele picături de viaţă. Mama sa nu a mai părăsit holul secţiei de Reanimare în speranţa că fiica ei va deschide ochii.

Când nimeni nu mai spera, nici măcar medicii, s-a produs minunea. În această dimineaţă Loredana a deschis ochii. Mai mult de atât, aceasta a reacţionat la vocea mamei şi a soţului. „Este un miracol. Dă semne de însănătoşire. Deschide ochii, se uită după noi. Reacţionează la vocea noastră. Doctorii care au operat-o s-au mirat şi şi-au făcut cruce. Am înţeles că mâine va primi şi mâncare în mod normal, va fi băgată la supă. A mişcat şi mâna astăzi”, spune Viorica Mocănaşu, mama victimei.

La numai o zi după producerea accidentului, medicii au dat verdictul: nu are şanse de supravieţuire. „Şansele sunt zero. Acum este ventilată mecanic, nu respiră absolut deloc, are traumatism cranio cerebral grav. Pe o scară a gravităţii cazului, vorbim despre treapta maximă. Această orfană de mică, crescută doar de mamă, este imaginea României care se prăbuşeşte şi care îşi zdrobeşte locuitorii sub greutatea sa”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

Medicii: minune Dumnezeiască

Acum, după două săptămâni în care viaţa tinerei a atârnat de un fir de aţă, medicii s-au declarat uimiţi.

“După o perioadă de două săptămâni de comă profundă tânăra dă semen de însănătoşire. Reacţionează, priveşte. Pentru mine este o evoluţie extraordinar de bună. Este o minune. În momentul de faţă există şanse reale să-şi revină complet”, spune Nicolae Bacalbaşa despre pacientă.

Tragedia s-a întâmplat în după amiaza zilei de 21 decembrie, în timp ce femeia se afla în clădirii unde locuia. Bucata de tencuială a căzut de pe căminul Liceului Metalurgic, clădire locuită de chiriaşi ai primăriei. Impactul a fost atât de puternic încăt victima a intrat pe loc în stop cardio respirator. Căminul aparţine Liceului Metalurgic, însă locatarii plătesc chirie către primărie, motiv pentru care cele două instituţii dau vina una pe alta. În acelaşi timp, locatarii sunt revoltaţi că plătesc sume mult prea mari în comparaţie situaţia clădirii. Conducerea liceului menţionează că trimis în repetate rânduri cereri către primărie pentru reparare şi consolidare.

În ceea ce-i priveşte pe cei responsabili de această tragedie autorităţile gălăţene aruncă vina de la una la alta. În tot acest timp, tânăra de 30 de ani încă depinde de aparate, iar familia ei nici măcar nu-şi poate permite să-şi facă dreptate. “Nu avem bani să dăm pe cineva în judecată. Dintr-un salariu de 550 de lei pe care-l primesc ce să fac? Pe cine să dau în judecată? Nu avem nicio putere să ne luptăm cu autorităţile. Nu puteam decât să sperăm că se va face bine. Chiar trebuie să moară un om să se poată repara un perete. Pe nimeni nu interesează”, mai spune revoltată Viorica Mocănaşu, mama victimei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Miracol-O_galateanca_s-a_trezit_din_coma_dupa_doua_saptamani_0_401960212.html

Link to comment
Share on other sites

Liceul Metalurgic, sancţionat pentru neglijenţă

Accidentul suferit pe 21 decembrie de tânăra gălăţeancă de 30 de ani, Loredana Jalbă, ajunsă în moarte cerebrală la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Galaţi după ce o bucată de perete a căminului aflat în administrarea Grupului Şcolar Industrial Metalurgic s-a desprins şi a lovit-o în cap, s-a soldat cu sancţionarea unităţii de învăţământ care avea în administrare imobilul respectiv. În timp ce tânăra şi-a revenit luni din comă, lucru considerat un miracol atât de către familia sa, cât şi de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, liceul a fost sancţionat cu 7.700 de lei de către inspectorii Inspectoratului în Construcţii Galaţi, care au efectuat o verificare pentru a constata cauzele şi împrejurările producerii accidentului.

Potrivit declaraţiei inspectorului şef al Inspectoratului în Construcţii Galaţi, Cristi Capetis, grupul şcolar are în administrare terenul şi clădirile din incinta unităţii de învăţământ începând cu data de 7 octombrie 2010, când le-a preluat în administrare de la Primăria Galaţi, potrivit protocolului încheiat cu municipalitatea. „În data de 21 decembrie 2010, la orele 10.02, din cauza degradărilor în zona marginală a planşeului logiei de la nivelul doi, existente deasupra intrării în cămin, bucăţi din planşeul logiei s-au desprins, iar în cădere acestea au accidentat grav o persoană care era în zona de acces în acel moment. Prin verificare vizuală, în data de 23 decembrie 2010 s-au inspectat toate logiile care sunt amplasate deasupra intrărilor în camine şi elementele de faţadă şi s-au constatat degradări ale marginii exterioare a planşeului logiilor, degradări datorate fisurării acestora în urma fenomenelor naturale (infiltrării apei din precipitaţii şi fenomenul îngheţ/dezgheţ, care au condus la degradarea în timp a marginii exterioare a logiilor), precum şi datorită neefectuării de către administrator a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente ale acestor elemente de construcţii aflate în contact direct cu exteriorul”, ne-a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Galaţi, Cristi Capetis.

Inspectorii au stabilit măsurile care trebuie luate pentru remedierea deficienţelor constatate şi au sancţionat Grupul Şcolar Industrial Metalurgic cu suma de 7.700 de lei, amendă pe care conducerea unităţii a contestat-o, semnând procesul verbal cu obiecţiuni.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/cazul-tencuielii-ucigale-liceul-metalurgic-sanctionat-pentru-neglijenta-3383.html

Link to comment
Share on other sites

Ancheta privind accidentul de la Liceul Metalurgic din Galaţi: căminul “ucigaş” era perfect în acte

Conform Cărţii tehnice, clădirea din care a căzut o bucată de tencuială zdrobind capul unei femei este în stare bună. Locatarii căminului ar fi trebuit să sesizeze şi ei, din timp, apariţia crăpăturilor de la balconul etajului al treilea.

Conform Cărţii tehnice a Căminului B, aferent Liceului Metalurgic, care a ajuns în posesia conducerii unităţii şcolare cu doar două luni înainte de accidentul suferit de gălăţeanca Loredana Jalbă, totul este în regulă cu acest cămin.

„Principalele elemente ale structurii de rezistenţă (stâlpi, grinzi, planşee), cât şi zidurile interioare şi exterioare au avut (n.r. - în cei 44 de ani de la construcţia căminului) o comportare bună, structura de rezistenţă neprezentând degradări. De asemenea, şi zidurile neportante s-au comportat satisfăcător, neapărând avarii grave care să pună sub semnul întrebării rezistenţa şi stabilitatea construcţiei", se arată în acest raport, vizat atât de primarul Dumitru Nicolae, cât şi de un expert de la Inspecţia de Stat în Construcţii, Marilena Puhăcel.

Din păcate, toate aceste constatări au fost contrazise de accidentul din urmă cu două săptămâni, în care a fost victimă o femeie de 30 de ani, care locuia în acest cămin şi căreia un fragment desprins din tencuială i-a căzut drept în moalele capului aducând-o în pragul morţii.

„Oare ochiul de expert al celor care au făcut această Carte tehnică sau al celor care au văzut lucrurile la faţa locului, nu a constatat crăpăturile de la acele uscătoare improvizate la căminul B?" se întreabă retoric fostul director al Liceului, Ionel Hăulică.

Contabila şefă a Centrului financiar de la Liceul Metalurgic, Liliana Enache spune că vina pentru această tragedie o au în egală măsură cei care administrează liceul, Primăria, Inspectoratul Şcolar şi locatarii căminului. „Până în 2009, chiriaşii aveau obligaţia, conform contractelor de închiriere, să repare sau să înlocuiască elementele de construcţii şi instalaţii deteriorate ca urmare a folosirii necorespunzătoare. În contractele din 2010, acest punct a fost scos. Motivul? Mă depăşeşte", spune Liliana Enache.

Fără discuţie, sesizările legate de eventualele crăpături apărute în tencuiala imobilului, ar fi trebuit să ajungă de la administratorul Liceului, care din păcate este... pensionar din 2008.

Actualul director al Liceului, Mirela Onişoru, cere Primăriei să facă tot posibilul pentru evacuarea chiriaşilor din cămin pentru reintroducerea acestuia în circuitul educaţional.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/INCREDIBILCaminul-ucigas-Metalurgic-perfect-acte_0_403159746.html

Link to comment
Share on other sites

“Vinovat este administratorul căminului”, este verdictul Inspectoratului de Stat în Construcţii

Inspectorul şef consideră că în cazul femeii care a stat 13 zile în comă profundă din cauza unei bucăţi de tencuială care i-a căzut în cap, aplicarea Legii privind siguranţa în construcţii relevă clar cui îi revine responsabilitatea.

Potrivit Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii, proprietarii au obligaţia de a efectua la timp lucrări de întreţinere şi reparaţii, în conformitate cu Cartea tehnică a clădirii. Legea prevede aceleaşi obligaţii şi pentru administratorii şi utilizatorii construcţiilor, cu precizarea că acestea trebuie stipulate şi în contractele încheiate între părţi.

Pornind de la aceste prevederi, conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Galaţi a emis o ipoteză dacă nu ciudată, cel puţin surprinzătoare în cazul accidentului de la Liceul Metalurgic, în care o femeie a fost grav rănită de o bucată de tencuială desprinsă dintr-un balcon al Căminului B.

„Singurul vinovat în cazul de la Liceul Metalurgic este administratorul căminului, respectiv Grupul Şcolar Metalurgic. Proprietarul este în acest caz Statul român, dar acesta nu poate fi tras la răspundere decât printr-o instituţie de-a sa", spune inspectorul şef al ISC Galaţi, Cristian Capetis.

Ipoteza şefului ISC se bazează pe faptul că, în urmă cu aproape două luni, Primăria Galaţi ar fi trimis către Grupul Şcolar Metalurgic, Cartea tehnică a clădirii căminului. „Odată cu asumarea acestei cărţi tehnice, conducerea liceului trebuia să răspundă în totalitate de urmărirea comportării în timp a construcţiei. Primăria s-a spălat pe mâini, practic este exonerată de orice răspundere întrucât şi-a delegat răspunderile către administrator. Acesta nu mai poate spune «n-am ştiut»!", a mai declarat Cristian Capetis.

Amendată de ISC cu suma de 7.700 de lei, conducerea Liceului Metalurgic a contestat sancţiunea în instanţă.

„Nu le dau sorţi de izbândă. Sunt responsabili în totalitate. Ei spun că această carte tehnică n-are număr de înregistrare la liceu. Din punctul meu de vedere, ei trebuia să trimită înapoi la Primărie această carte tehnică şi să ceară reprezentanţilor acestei instituţii să-şi asume responsabilităţile de proprietari", a concluzionat inspectorul şef al ISC Galaţi.

Pe lângă amenda maximă aplicată conducerii liceului, Inspectoratul de Stat în Construcţii a dispus şi repararea marginii exterioare a balcoanelor căminului. Contabilitatea Liceului Metalurgic a şi disponibilizat 400 de lei pentru realizarea unui acoperiş protector în dreptul intrării în căminul B.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Vinovat-Metalurgic-Inspectoratului-Constructii-Cristian_0_406159457.html

Link to comment
Share on other sites

a emis o ipoteză dacă nu ciudată, cel puţin surprinzătoare în cazul accidentului de la Liceul Metalurgic

Singurul vinovat în cazul de la Liceul Metalurgic este administratorul căminului, respectiv Grupul Şcolar Metalurgic

Unde naiba e ciudatenia?? Inteleg ca pentru giurnalisti e ciudat ca nu raspunde Primaria, ca ar fi avut si ei material de umplut paginile...

Sau e ciudat ca - poate pentru prima data - e aratat vinovatul si ca el s-ar putea sa raspunda?

400 lei... - cam pe aici e nivelul "administratorului"

Link to comment
Share on other sites

Starea de sănătate a femeii care s-a trezit din comă după două săptămâni se îmbunătăţeşte

Loredana Jalbă, de 30 de ani, femeia care a suferit pe data de 21 decembrie un accident greu de imaginat şi care a intrat în comă pe loc pare să fi primit o nouă şansă de la viaţă.

După două săptămâni în care femeia s-a zbătut între viaţă şi moarte, aceasta a dat primele semne de însănătoşire. În momentul de faţă victima teribilului accident reacţionează la stimulii externi. Loredana deschide ochii, urmăreşte cu privirea, mişcă mâna şi picioarele. Medicii sunt încrezători în şansele ei de recuperare.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Starea_femeii_care_s-a_trezit_din_coma_dupa_doua_saptamani_se_imbunatateste_0_406159833.html

Link to comment
Share on other sites

Mărturiile unei femei care a înviat după 13 zile: "Era întuneric total"

Loredana Jalbă, femeia care şi-a revenit din moarte clinică a povestit experienţa unui deces temporar. Primele cuvinte ale tinerei care, cu ajutorul medicilor, şi-a revenit în mod miraculos au fost acelea că-şi doreşte să facă Facultatea de Medicină. Femeia de 30 de ani, victima unui groaznic accident petrecut înainte de Crăciun, a dat primele semne de viaţă după 13 zile de comă profundă, iar după încă opt zile a putut să povestească experienţa trăită.

Slăbită atât fizic cât şi psihic şi cu lacrimi în ochi, Loredana Jalbă a povestit în şoaptă, pentru că atât putea ridica vocea, cum a fost pentru ea această perioadă de 13 zile de comă în cel mai mare grad de profunzime. Cuvintelea acestei tinere care a demonstrat că există minuni i-ar fi copleşit de emoţii chiar şi pe cei mai puternici oameni.

“Era întuneric. Nu am auzit nimic şi nu am văzut nimic în toată această perioadă. Ţin minte că mi-a căzut o cărămidă în cap.Atât. La un moment dat i-am visat pe soţul meu, pe medici şi pe colegii de serviciu. Sunt extrem de bucuroasă şi fericită. Acum mă doare capul, sunt obosită dar îmi revin”, spune plângând Loredana.

În majoritatea timpului în care s-a putut sta de vorbă cu ea, atât cât i-a permis starea de sănătate delicată, aceasta a ţinut să le mulţumească medicilor pentru că nu au lăsat-o să moară. “Mulţumesc Facultăţii de Medicină. Dacă aş putea aş face şi eu această facultate. M-a salvat. Trăiesc datorită acestor oameni. Mulţumesc din tot sufletul doctorilor din Reanimare, doctorului Bacalbaşa şi întregii Facultăţi de Medicină. Le mulţumesc mult”, mai spune Loredana Jalbă.

Dacă până acum familia fetei plângea zi şi noapte la căpătâiul ei, privind cum i se scurg şi ultimele picături de viaţă, de data aceasta rudele plâng de bucurie pentru că pot sta din nou de vorbă cu cea care a fost moartă timp de două săptămâni. “Suntem foarte bucuroşi că şi-a revenit fetiţa noastră. Nu mai contează cât am cheltuit şi cât costă tratamentul ci doar că s-a trezit din comă. Ne descurcăm extrem de greu. Dăm câte 200 de lei pe zi. Ne împrumutăm. Este foarte greu, dar suntem fericiţi”, spune Viorica Mocănaşu, mama tinerei.

Medicii sunt şi ei uimiţi de puterea de a-şi reveni în mod miraculos a tienerei după un astfel de accident. “Colectivul medical a avut o compasiune activă şi un devotement aproape câinesc faţă de această tânără. Eu iubesc câinii. Au luptat cu imposibilul cu toţii. Aceasta fiinţă, care era la un moment dat o bucată de carne ventilată şi-a revenit şi le-a dat dreptate medicilor care au crezut în ea. Am aflat că a mulţumit Facultăţii Medicină. Înseamnă foarte mult pentru noi. Dacă ea ne mulţumeşte şi eu îi mulţumesc pentru gândul bun pe care l-a avut pentru această instituţie. Sunt şi eu copleşit”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

În fruntea întregului colectiv medical care a luptat alături de Loredana pentru viaţa ei şi care a sperat întotdeauna că aceasta îşi va reveni au stat dr. Florenţa Călăraşu şi dr. Nicoleta Lupu. Pentru tânăra revenită din moarte clinic, aceste două persoane reprezintă îngerii ei păzitori. “Lupta ei pentru viaţă a contat cel mai mult în succesul acestui caz. Toată Reanimarea a luptat emoţional pentru ea şi alături de ea. E foarte greu să vorbim de miracole, dar cred că Dumnezeu face în fiecare zi miracole pentru pacienţi şi pentru medici”, spune dr. Nicoleta Lupu, medic în cadrul Secţiei de Reanimare.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Marturiile_unei_femei_care_a_inviat_dupa_13_zile-_Era_intuneric_total_0_406759831.html

Link to comment
Share on other sites

Demolare cu scandal în cămin. Au fost distruse anexele

O nenorocire nu vine niciodata singura. Asta spun locatarii unui bloc din care, la sfarsitul anului trecut, s-a desprins o bucata din fatada si a trimis o femeie de 30 de ani in coma, la spital.

In urma anchetei, reprezentantii primariei Galati au observat ca locatarii isi construisera fara autorizatie cateva anexe. Marea suparare a locatarilor este ca nu au fost avertizati inainte ca sa isi poata strange lucrurile. Locatarii spun ca nimeni nu ar fi fost deranjat de constructiile improvizate de ei daca nu s-ar fi intamplat accidentul cu femeia lovita de bucata de tencuiala la sfarsitul anului trecut. Dupa incident, membrii comisiilor care i-au tot vizitat le-ar fi pus gand rau. In blocul cu ghinion - de fapt un fost camin - locuiesc nu mai putin de 96 de familii, fiecare intr-o singura camera, si cu grup sanitar pe palier.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/demolare-cu-scandal-intr-un-bloc-din-galati-au-fost-distruse-anexele.html

Link to comment
Share on other sites

Loredana Jalbă vrea să pună Primăria Galaţi la plată

Loredana Jalbă, gălăţeanca de 30 de ani, victimă a unui groaznic accident petrecut înainte de Crăciun, când o bucată din faţada unei clădiri publice s-a desprins şi i-a căzut în cap, şi-a revenit miraculos şi a declarat că va cere daune Primăriei. "O să dau Primăria în judecată. O cer daune pentru ceea ce am păţit. Am stat în moarte clinic timp de 13 zile şi cineva trebuie să plătească pentru asta", spune Loredana Jalbă.

Potrivit Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii, proprietarii au obligaţia de a efectua la timp lucrări de întreţinere şi reparaţii, în conformitate cu Cartea tehnică a clădirii. Legea prevede aceleaşi obligaţii şi pentru administratorii şi utilizatorii construcţiilor, cu precizarea că acestea trebuie stipulate şi în contractele încheiate între părţi.

Pornind de la aceste prevederi, conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Galaţi a emis o ipoteză dacă nu ciudată, cel puţin surprinzătoare în cazul accidentului de la Liceul Metalurgic, în care o femeie a fost grav rănită de o bucată de tencuială desprinsă dintr-un balcon al Căminului B. „Singurul vinovat în cazul de la Liceul Metalurgic este administratorul căminului, respectiv Grupul Şcolar Metalurgic. Proprietarul este în acest caz Statul român, dar acesta nu poate fi tras la răspundere decât printr-o instituţie de-a sa", spune inspectorul şef al ISC Galaţi, Cristian Capetis.

Ipoteza şefului ISC se bazează pe faptul că, în urmă cu aproape două luni, Primăria Galaţi ar fi trimis către Grupul Şcolar Metalurgic, Cartea tehnică a clădirii căminului. „Odată cu asumarea acestei cărţi tehnice, conducerea liceului trebuia să răspundă în totalitate de urmărirea comportării în timp a construcţiei. Primăria s-a spălat pe mâini, practic este exonerată de orice răspundere întrucât şi-a delegat răspunderile către administrator. Acesta nu mai poate spune «n-am ştiut»!", a mai declarat Cristian Capetis.

Amendată de ISC cu suma de 7.700 de lei, conducerea Liceului Metalurgic a contestat sancţiunea în instanţă. „Nu le dau sorţi de izbândă. Sunt responsabili în totalitate. Ei spun că această carte tehnică n-are număr de înregistrare la liceu. Din punctul meu de vedere, ei trebuia să trimită înapoi la Primărie această carte tehnică şi să ceară reprezentanţilor acestei instituţii să-şi asume responsabilităţile de proprietari", a concluzionat inspectorul şef al ISC Galaţi.

Pe lângă amenda maximă aplicată conducerii liceului, Inspectoratul de Stat în Construcţii a dispus şi repararea marginii exterioare a balcoanelor căminului. Contabilitatea Liceului Metalurgic a şi disponibilizat 400 de lei pentru realizarea unui acoperiş protector în dreptul intrării în căminul B.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Loredana-Jalba-Primaria-Galati-judecata_0_407959408.html

Link to comment
Share on other sites

Sa ceara daune de 1 milion de E. Uite asa BRAVO ROMANIA! Uite asa hai sa o patinm cu totii si sa dam statul in judecata si apoi sa ne facem milionari in E :)) Doar asa vom scapa de criza.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

"O să dau Primăria în judecată. O cer daune pentru ceea ce am păţit. Am stat în moarte clinic timp de 13 zile şi cineva trebuie să plătească pentru asta", spune Loredana Jalbă.

Probabil ca nu a aflat ca nu Primaria e cea care e de vina.

Sunt curios daca, dupa ce va intelege toata lumea ca - cel putin din datele de pana acum - nu e vina Primariei, va mai da cineva pe cineva in judecata.

Link to comment
Share on other sites

Hai sa o luam bosorogeste. Trebuie sa apeleze la un avocat. Gasca Toader are bani garla de la PDL. Pentru 1 mil.Euro trebuie sa depuna 10%. 100 de mii. Cati avocati pot asta? Sa spunem ca este unul. Procesul va dura ani buni. Avocatul isi va trage 40- 60%. Cu ailalti 100 inseamna 5-700. Rest 300. La urma va trebui sa achite taxe si onorarii de avocat. Daca va obtine 20-30.000 la final, poate spune ca este bine. Ca tot nu avea nimic. Deci?

Link to comment
Share on other sites

Credeti ca liceul are (sau va avea pe 2-3-5 ani) macar o suta de mii de euro de platit drept daune? Probabil ca se va ajunge tot la bugetul public...

PS NU vreau nicio secunda sa las impresia ca (romaneste de altfel) mortul e vinovat, in niciun caz, chiar dimpotriva, dar probabil ca cei care locuiesc acolo au presupus tot timpul ca lor nu li se va intampla niciodata nimic.

Dar liceul (administratorul - reprezentat printr-o persoana) incaseaza chirii luna de luna de la locatari. Unde se duc banii aceia? Parca acum cateva luni s-a mai scris ca administratia incaseaza sume foarte mari si nu se cunoaste nimic (s-ar putea sa ma insel si sa fie vorba de alt liceu, dar nu prea cred).

Daca - asa cum au procedat cei de la liceu - pentru a nu sa se fi intamplat nenorocirea era suficienta o reparatie de... PATRU SUTE de lei, ce se mai poate spune?

Link to comment
Share on other sites

Nu m-am referit la cine si daca va plati. Cert, noi, din buget. M-am referit la utopia unor persoane aflate in aceasta situatie si "incalzite" de niste smecheri. Din suma ceruta, ei nu vor incasa mai mult de 2 - 3%. In cazul unui avocat persoana fizica 24 -28% ia statul, daca este SRL, SA 38 - 40%. Diferenta, acei incalzitori de avocati.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Femeia lovita in cap de o bucata de tencuiala a inceput sa mearga din nou

Femeia de 30 de ani din Galati, careia i-a cazut in cap o bucata de tencuiala, a iesit din coma si chiar a facut primii pasi. Desi medicii n-au indraznit sa-i dea sanse reale, iata ca traieste miracolul unei noi vieti.

Este un caz fericit, dupa un lung sir de drame petrecute in orasele in care sunt cladiri vechi, pe care nu le reconsolideaza nici statul, nici proprietarii, din lipsa de fonduri. Este cu adevarat o minune, cred deopotriva medicii si rudele femeii. Cu totii au amutit cand au vazut-o iar pe picioare. E drept ca sotul si o asistenta au sustinut-o, insa important este ca Loredana a facut primii pasi dupa o luna de chin.

Deocamdata rudele Loredanei nu a cautat vinovati pentru cele intamplate. Au asteptat sa isi revina si apoi vor lua o decizie.

Chinul a inceput pe 21 decembrie anul trecut, cand femeia a fost lovita in cap de o bucata de tencuiala, desprinsa de pe o cladire veche de jumatate de secol, care apartine de Inspectoratul Scolar Galati. Loredana a stat 10 zile in coma profunda.

Pentru ca pacienta sa isi revina perfect va fi adusa pentru recuperare la spitalul Elias din Bucuresti.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/femeia-lovita-in-cap-de-o-bucata-de-tencuiala-a-inceput-sa-mearga-din-nou.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Loredana Jalbă face recuperare la Mangalia

A trecut mai bine de o lună de când asupra Loredanei Jalbă s-a abătut năpasta: o bucată de tencuială s-a desprins de pe faţada unui balcon, în curtea Grupului Şcolar Metalurgic, şi a lovit-o la cap. Femeia în vârstă de 30 de ani a fost transportată imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, unde medicii au făcut tot ce au putut ca să o salveze. Loredana a stat în comă profundă timp de două săptămâni, aşa că până şi cei mai experimentaţi medici din serviciul de Terapie Intensivă au declarat că prognosticul este rezervat, iar recuperarea, improbabilă.

Totuşi, Loredana şi-a revenit miraculos. Asupra ei au vegheat în permanenţă medicii, iar familia i-a fost alături neîncetat. După ce s-a trezit din comă, abia dacă putea să îşi mişte mâinile. Ieri, reuşea - cu ajutor ce-i drept - chiar să facă şi câţiva paşi. În cursul dimineţii, a fost externată din Serviciul de Neurochirurgie şi transportată cu o Ambulanţă la Mangalia, pentru recuperare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Loredana_Jalba_paseste_spre_viitor.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.