dcp100168 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 O revelaţie, te rog!Domnule Moş Crăciun, subsemnata, Rodica Mişcalencu, fiica a doi oameni care nu şi-au văzut încă toate visele cu ochii, posesoare a cinci documente cu care îşi poate demonstra identitatea, având domiciliul stabil lângă o livadă de caişi, vă rog să binevoiţi a dispune îndeplinirea dorinţelor pe care le voi enumera în prezenta cerere. Menţionez că motivul pentru care încalc uzanţele şi vă adresez o cerere, şi nu o scrisoare, este acela că, mizând pe faptul că aveţi o cutie poştală plină şi o registratură goală, doresc să mă asigur că lista mea de dorinţe va ajunge la mapă.Cu permisiunea dumneavoastră, încep a enumera dorinţele pe care vreau să mi le îndepliniţi.Hm… Este greu să spui, dintr-un foc, ce îţi doreşti cel mai mult şi mai mult, nu-i aşa? Este greu să depăşeşti nerăbdarea copilărească ce te cuprinde la gândul că cineva îţi poate satisface orice poftă şi să intri într-o stare de perfectă luciditate, astfel încât să-ţi faci ordine în gânduri şi să-ţi ierarhizezi dorinţele.Am văzut recent un scurtmetraj intitulat „50 de oameni, o întrebare”, în care subiecţii – simpli trecători – erau rugaţi să spună ce şi-ar dori să se întâmple până la sfârşitul zilei. Feţele lor trădau amalgamul produs de acea întrebare în mintea lor. După ce reuşeau să se reculeagă, unii rosteau primul lucru care le trecea prin cap („să fiu răpit de un pluton de modele suedeze”, „să câştig un milion de dolari la loterie”, „să fie pace în lume”), alţii relatau gândurile care îi preocupau în acele ore („să găsesc ceva de îmbrăcat pentru diseară”, „să nu se sature de mine, sunt în vizită în weekend”, „apartamentul meu să se cureţe singur”), alţii dezvăluiau cu sinceritate planurile pe care le aveau („să găsesc o slujbă”, „să mă însor cu ea”, „o doamnă drăguţă să mă însoţească la o ţigară, într-o tutungerie”), iar alţii îşi mărturiseau gândurile cele mai profunde, care îi dominau („fiul meu să se întoarcă”, „să mă trezesc”, „cineva special să iasă din închisoare”).Am observat că ultimii nu aveau nevoie de timp pentru a spune ce vor. Răspundeau fără să clipească. În schimb, primii şovăiau mult până să spună, în sfârşit, ceva. Orice. Nu mi-am dat seama dacă păţeau asta pentru că nu râvneau după nimic sau, dimpotrivă, râvneau după prea multe.Într-o poziţie similară mă aflu şi eu. Sunt atât de multe lucruri care doresc să se întâmple, dar nu ştiu câtă nevoie am de fiecare. În mare, sunt lucrurile pe care şi le doreşte toată lumea: bani, iubire, carieră şi sănătate. În amănunt, însă, şlefuite de personalitate şi de norme sociale, ele se înmulţesc la infinit, făcându-mi imposibilă misiunea de a alege.Domnule Moş Crăciun, întrucât se pare că de Crăciun sufăr de complexul foii albe, vă rog să binevoiţi a-mi oferi doar o revelaţie. De acolo mă descurc şi singură.Vă mulţumesc anticipat.http://www.viata-libera.ro/articol-O_revelatie_te_rog_2.html
dcp100168 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Ce vă doriţi de la Moş Crăciun?... şi ce v-a adus? (la a doua parte răspundeţi de mâine încolo!)
AndreiM Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 În afară de sănătate.. sănătate îmi doresc!
Relu Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Vrei să știi pe unde e Moș Crăciun acum? Click aici
Recommended Posts