Jump to content

Gălăţenii au tăiat de Crăciun 42.829 de porci


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţenii au tăiat de Crăciun 42.829 de porci

Deşi numărătoarea porcilor sacrificaţi în judeţul Galaţi încă nu s-a finalizat, până acum numărul grăsunilor tăiaţi pentru masa de Crăciun reprezintă abia 30 la sută din totalul purceilor înregistraţi în gospodăriile gălăţenilor. Potrivit datelor înregistrate până în prezent la Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Galaţi, de Crăciun, în judeţul Galaţi au fost sacrificaţi 42.829 de porci, însă datele definitive vor fi aflate abia după data de 10 ianuarie 2011.

Numărul porcilor sacrificaţi (majoritatea, tradiţional, cu ajutorul cuţitului, nu cu ajutorul asomatoarelor) este cunoscut de DSV Galaţi datorită obligaţiei proprietarilor de a duce, după sacrificare, câte o probă de carne, la medicul

veterinar, pentru examenul de trichină. Potrivit declaraţiilor doctorului veterinar Viorel Gheorghiţă, numai două probe au avut rezultat pozitiv la examenul de trichină, însă, în ambele cazuri a fost vorba despre porci sacrificaţi în judeţul alăturat, Tulcea.

Faţă de numărul porcilor pe care DSV Galaţi îl ştia că există în judeţ, înainte de Crăciun - 27.776 de gospodării individuale în care erau 144.072 de porci şi purcei – numărul celor sacrificaţi de Crăciun reprezintă nici 30 la sută (29,7 la sută).

http://www.viata-libera.ro/articol-Nu_ne-am_inghesuit_la_taiatul_porcului___2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.