Jump to content

582 de gălăţeni au ajuns la Urgenţe de Crăciun


dcp100168

Recommended Posts

582 de gălăţeni au ajuns la Urgenţe de Crăciun

Deşi, de obicei, din Ajunul Crăciunului şi până în a doua zi de Crăciun Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean, SMURD-ul, Ambulanţa şi pompierii aveau de lucru cu efectele produse de excesele gălăţenilor, anul acesta se poate spune că a fost mai linişte. „A fost o perioadă mai liniştită decât în anii anteriori. Au fost mult mai puţine agresiuni pe fond de alcool şi mult mai puţine cazuri de afecţiuni digestive. În schimb au fost multe cazuri de afecţiuni cronice ce s-au decompensat”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. La Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean au ajuns de pe 24 seara şi până pe 27 dimineaţa 582 de persoane, din care doar 109 au fost internate. „Dacă în seara de Ajun au fost multe cazuri, nu neapărat cauzate de excesul de mâncare şi băutură, cât de alte suferinţe, mai apoi numărul prezentărilor s-a redus considerabil”, a precizat dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi. Pompierii şi paramedicii SMURD au avut şi ei un Crăciun cu puţine evenimente. „Au fost 32 de intervenţii în aceste zile, din care 5 la accidente rutiere soldate cu rănirea victimelor, dar nu cu moartea lor. Au fost mai puţine cazuri ca anul trecut”, a precizat cpt. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi. Pompierii militari au scos din Dunăre cadavrul unui bărbat care a fost dus la morgă, iar echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală şi la 5 persoane care prezentau intoxicaţii etilice.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/582-de-galateni-au-ajuns-la-urgenta-din-ajun-pana-in-a-doua-zi-de-craciun-3289.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.