Jump to content

Zvon de închidere pentru "Monitorul de Galaţi"


dcp100168

Recommended Posts

Zvon de închidere pentru Monitorul de Galaţi

Lansat în 1998 şi trecut prin câteva firme, Monitorul de Galaţi are zilele numărate, după unele surse, pe motiv că patronul Petrică Herăscu, un milionar local, nu mai are chef să-l ţină pe banii lui. E drept că a uitat să achite salariile pe câteva luni pentru angajaţii cotidianului, iar aceştia au de gând să-l dea în judecată. Până atunci, oamenii ar fi primit preaviz şi de la 1 ianuarie 2011 vor vedea pe ce drum apucă.

Directorul Monitorului de Galaţi, Nicoleta Rogojină, a infirmat închiderea ziarului. “Cred că aţi fost dezinformat. Nu va fi închis, ci va apărea în continuare, dar cu alt acţionariat, iar echipa va fi preluată de noul patron”, a declarat Rogojină, care a refuzat să răspundă la alte întrebări legate de noul patron, ce se va întâmpla cu salariile restante. Momentan tranzacţia n-a fost bătută în cuie, iar cel care doreşte să cumpere cotidianul rămâne în umbră.

http://www.reportervirtual.ro/2010/12/zvon-de-inchidere-pentru-monitorul-de-galati.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Monitorul a fost vândut. Între ei, pedeliştii

Până la urmă aşa rezultă din datele celor care ţin ca Impact-est să dea ştiri corecte. Numai că Petrică Herăscu, cel care fusese până nu demult unicul număr unu din ziarul Monitorul de Galaţi, şi-a păstrat, se pare, doar 30-40% din acţiunile noii firme care va edita ziarul.

Aşa cum am spus, de faţadă în noua firmă de a cărei înfiinţare se ocupă, este Nicoleta Rogojină, fostă Oprea şi fostă ziaristă de economic la această gazetă, de unde a luat-o P. Herăscu şi a făcut-o una din mâinile lui în Galmopan, întrucât s-a dovedit a fi mai mult decât ascultăreaţă. Dar, am putea spune că Petrică Herăscu s-a înmulţit, s-a multiplicat în ziarul Monitorul, în noua firmă editoare fiind atraşi deputatul PDL, avocatul Mihai Boldea, consilierul municipal PDL, Radu Gheorghe, fost germanist şi cunoscut sub renumele de Gelu Ţăranu, patron la Vinificaţie şi Băuturi SA Galaţi, şi, nu mai puţin celebru şi interlop Gigel Cur. De aia o să şi fim atenţi la linia deontologică pe care o va lua Monitorul Nicoletei Rogojină, ea având misiunea saltelei pe ţambal în legătură cu acţionarii din spatele ei! Cei bine informaţi mai spun că s-au produs astfel de efecte în noua structură patronală, din cauză că unul dintre acţionari s-a amestecat mai mult decât trebuie în unele afaceri ale defunctului Marian Ivan, fost şef al lumii interlope din Republicuţa Galaţi.

Dar, la final, eu opinez că toţi aceşti noi patroni ai Monitorului de Galaţi, au multe sacoşe cu bani şi, deci, ar fi cazul să le plătească celor 16 angajaţi salariile neachitate de şase luni de zile, timp în care ei au prăşit, totuşi, la Monitorul PDL care, iată, pe lângă o televiziune şi jumătate, şi-a anexat şi un cotidian.

http://www.impact-est.ro/?module=disp_sto&story_id=4534&format=html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.