Jump to content

Bebeluş gălăţean abandonat într-un bloc din Brăila?


dcp100168

Recommended Posts

Bebeluş gălăţean abandonat într-un bloc din Brăila?

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a o trage la răspundere pe mama bebeluşului abandonat, aseară, în scara unui bloc de pe Dorobanţilor. Un element de bază al cercetării este acela că ombilicul băieţelului de numai 2.200 gr era prins cu o clemă care nu este folosită în unităţile medicale de specialitate din Brăila, dar este încă utilizată de medicii din municipiul Galaţi. Acest element a dus la extinderea cercetărilor şi în Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/braila/Un_bebelus_de_2200__grame_a_fost_abandonat_intr-un_bloc_din_Braila_Politia_este_acum_pe_urmele_mamei_0_398960261.html

Abandonat pe treptele unei scări de bloc

Ar putea fi o brăileancă, la fel de bine cum ar putea fi o gălăţeancă. Cert este că o femeie nu a mai găsit soluţii, iar luni şi-a abandonat pruncul nou-născut pe treptele unei scări de bloc, în oraşul vecin.

O femeie a sesizat Poliţia Brăila, luni, la ora 13,40, în legătură cu faptul că a găsit un bebeluş de 5 zile, înfăşurat într-o pătură. Micuţul fusese abandonat în scara unui bloc de pe bulevardul Dorobanţilor, din oraşul vecin.

Copilul a fost examinat de medicii de la Spitalul Judeţean Brăila, care au constatat că nu este rănit, iar sănătatea lui este bună.

Camelia Bucur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Brăila: „În prezent, poliţiştii din Brăila fac cercetări pentru identificarea mamei care, după găsire, va fi cercetată pentru abandon de familie”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bebelus_abandonat_in_scara_blocului_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A fost găsită femeia care, în decembrie anul trecut, şi-a abandonat bebeluşul în scara unui bloc din Brăila. Ea e din Galaţi

Femeia care pe 27 decembrie anul trecut şi-a abandonat bebeluşul în scara unui bloc de pe bulevardul Dorobanţilor din Brăila a fost identificată. Aceasta este din Galaţi.

Copilul în greutate de 2.200 gr a fost lăsat pe preşul unei uşi. Poliţiştii au identificat-o după clema cu care era prins buricul bebeluşului. Clema era a Maternităţii din Galaţi. Micuţul se află într-un centru din Brăila, iar mama a intrat în audieri.

http://www.adevarul.ro/locale/braila/A_fost_gasita_femeia_care_in_decembrie_anul_treut_si-a_abandonat_bebelusul_in_scara_unui_bloc_din_Braila-_Femeia_e_din_Galati_0_424157758.html

Link to comment
Share on other sites

Femeia care şi-a abandonat bebeluşul în scara unui bloc este gălăţeancă

Mama bebeluşului abandonat chiar de Sf.Ştefan, după numai 5 zile de viaţă, în scara unui bloc de pe Bulevardul Dorobanţilor, a fost identificată de poliţişti după o lună şi jumătate de căutări. Femeia în vârstă de 26 de ani, din Galaţi, vrea acum să îşi ia băieţelul acasă, mai ales că în acest fel scapă şi de răspunderea penală. Iniţial, ea a negat că ar fi născut recent, însă probele adunate de poliţişti au arătat clar că ea este mama copilului, astfel că femeia a spus până la urmă tot adevărul.

Astfel, în ziua de 9 februarie, poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale - linia de muncă "Violenţe" au definitivat cercetările în cauza privind depistarea mamei care şi-a abandonat copilul, la data de 27 decembrie 2010. În acea zi, la orele 13.00, o locatară din blocul de pe B-dul Dorobanţilor a găsit, înfăşurat într-o pătură, un făt viu, de sex masculin şi a sesizat Poliţia. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că principala suspectă este gălăţeanca Alina Cristina P. (26 de ani), care a născut în ziua de 23 decembrie 2010, la Spitalul "Sfântul Apostol Andrei", din Galaţi. La data de 25 decembrie, unitatea spitalicească a emis certificat constatator al nou-născutului pe numele Cosmin P., iar în ziua de 27 decembrie, la ora 11.30, femeia a fost externată.

Fiind audiată, gălăţeanca a negat naşterea fătului, invocând posibilitatea ca o altă persoană să fi folosit datele sale de stare civilă. În urma examinării ginecologice şi medico-legale, s-a stabilit că femeia suferise o naştere recentă. În faţa probelor, Alina P. a recunoscut că, după externare, la ora 11.30, a venit cu un mijloc de transport tip maxi-taxi în municipiul Brăila şi a abandonat copilul în scara unui bloc, în jurul orelor 13.00, atunci când a fost găsit de cea care a sesizat la Poliţie. Ea nu a putut preciza însă motivul acestui gest, invocând o stare de agitaţie după ce a născut, pe care nu şi-o poate explica. Femeia a mai declarat că, la câteva zile după ce a lăsat copilul în scara blocului, a intenţionat să vină să îl ia acasă, însă i-a fost teamă că va fi judecată pentru fapta ei şi de aceea a şi negat iniţial. Întrucât mai are un copil în vârstă de 6 ani, pentru a o proteja, soţul ei nu a făcut un denunţ. Se pare însă că bărbatul nu a ştiut că femeia a abandonat copilul, el crezând că cel mic a fost dus la un centru de specialitate, după cum îi spusese soţia. "Dosarul penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 314, din Codul Penal, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere corespunzătoare, în funcţie şi de rezultatul examinării medico-legale a copilului", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Totuşi, în condiţiile în care femeia îşi ia copilul acasă, scapă de răspunderea penală, în art. 314 alin. 2 din Codul Penal precizându-se "este apărată de pedeapsă persoana care, după săvârşirea faptei, îşi reia de bunăvoie îndatoririle".

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila urmează să stea de vorbă cu mama bebeluşului pentru a-i face o evaluare, înainte de a-i încredinţa băieţelul care se află la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Conducerea instituţiei identificase deja un asistent maternal profesionist compatibil, care l-a vizitat pe bebeluş şi urma să-l preia după externare.

http://www.obiectivbr.ro/local/53261-femeia-care-si-a-abandonat-bebelusul-in-scara-unui-bloc-este-galaeanca.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.