Jump to content

Cumpărături mai ieftine în Ucraina şi Moldova?


dcp100168

Recommended Posts

Cumpărături mai ieftine în Ucraina şi Moldova?

Ca de obicei, Serviciul Paşapoarte din cadrul Prefecturii Galaţi are de muncă mai mult ca în prag de Sărbători. Asta deoarece întotdeauna gălăţenii au călcat pragul serviciului cu pricina în număr mai mare de Sărbători, fie pentru a-şi înnoi paşapoartele, fie pentru a solicita eliberarea unora, deoarece doreau să îşi petreacă Revelionul în străinătate.

Din păcate, criza şi-a spus iar cuvântul, şi dacă gălăţenii vor în continuare paşapoarte noi de Sărbători, o fac doar pentru a găsi produse la preţuri mai mici, nu pentru a se distra. Din ce în ce mai mulţi gălăţeni iau pentru câteva ore calea Republicii Moldova sau a Ucrainei, dar nu pentru că doresc să viziteze cumva respectivele ţări, ci deoarece au început să pratice ceea ce seamănă a fi un fel de turism utilitar. „A crescut adresabilitatea în această perioadă, de la 80 de cereri pe zi la 110-120, dar nu pe seama concediilor petrecute în străinătate. Mulţi dintre cei care îşi fac acum un paşaport au nevoie de el pentru a trece graniţa în Moldova sau Ucraina, unde fac cumpărături mai ieftine. De exemplu, oamenii spun că la Reni, în Ucraina, motorina e 2,7 lei în banii noştri, iar în Moldova 3,2 lei, în timp ce la noi e în jur de 5 lei”, a precizat cms. şef Aurelian Păduraru, şef Serviciu Paşapoarte Prefectura Galaţi. Oricum nu s-a mai atins în acest sezon rece vârful de adresabilitate de 140-150 solicitări paşapoarte/zi, aşa cum se întâmpla în alţi ani. Gălăţenii preferă să meargă la Giurgiuleşti, în Republica Moldova, sau la Reni, în Ucraina, să facă cumpărături mai ieftin. Iar asta se vede şi în traficul de la frontieră, care e în creştere atât pe ieşirea din ţară, cât şi pe intrare, ceea ce arată că şi moldovenii şi ucrainenii vin spre România, dar spre a se duce la staţiunile montane de la noi, nu pentru shopping. „Începând cu 26 decembrie putem spune că observăm o uşoară creştere a traficului spre/dinspre Republica Moldova şi implicit Ucraina. Practic, pe 26 aveam pe intrarea şi ieşirea în ţară 2030 de persoane, în timp ce pe 28 am ajuns la 3750 de persoane”, a precizat Marcel Antohe, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/galatenii-isi-scot-pasapoarte-sa-cumpere-mai-ieftin-din-ucraina-si-moldova-3331.html

Link to comment
Share on other sites

Nu inleg un lucru. De ce Brailenii nu prefera sa mearga si ei la Reni sa faca cumparaturile? Cat ies mai on paguba brailenii decat galatenii pentru cei inca 30 km parcursi? Chiar nu se merita? Brailenii nu s-ar alege cu ceva economie?

Link to comment
Share on other sites

Cum se întinde zvonul înspre Bucureşti...

Mii de gălăţeni îşi fac cumpărăturile în Republica Moldova

Mii de românii din zona Galaţiului îşi fac zilnic cumpărăturile în Republica Moldova. Alimentele şi combustibilii sunt mult mai ieftine în ţara vecină. Cum mărfurile de peste Prut sunt la mare căutare, românii le pot găsi şi în pieţele special amenajate în mai toate oraşele noastre de la graniţa de est.

De la Galaţi şi până la graniţa cu Republica Moldova sunt doar 10 kilometri, iar românii trec frecvent în ţara vecină, pentru a face cumpărături ieftine. În ultimele zile, traficul de la frontieră s-a dublat, pentru că oamenii îşi fac pe ultima sută de metri cumpărăturile pentru Revelion.

Pentru a trece Prutul e nevoie însă de paşaport. Românii care nu vor să treacă graniţa mai au o soluţie: pieţele special amenajate la noi, pentru comercianţii de peste Prut.

Podul de flori din anii '90 a fost înlocuit în ultima vreme de o relatie economică foarte stransă între România şi Republica Moldova. Avantajul este că basarabenii şi românii vorbesc o singură limbă: cea a profitului de ambele părţi.

http://www.antena3.ro/romania/mii-de-galateni-isi-fac-cumparaturile-in-republica-moldova-115935.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.