Jump to content

Bilanţul sportului gălăţean în 2010


dcp100168

Recommended Posts

Bilanţul sportului gălăţean în 2010

Anul 2010, pe care îl vom încheia peste câteva ore, a fost cât se poate de fructuos pentru sportivii şi cluburile gălăţene. În toate competiţiile la care au participat, sportivii gălăţeni au obţinut 173 de medalii. Defalcat pe „sortimente”, bilanţul arată astfel:

- 151 de medalii în campionatele naţionale (18 medalii în întrecerile seniorilor, 12 în cele de tineret şi 121 la juniori);

- 11 medalii la campionatele mondiale: 3 de aur, 4 de argint şi tot atâtea de bronz;

- 11 medalii la campionatele europene: 6 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz.

O ierarhie a participării cluburilor la această zestre de medalii, în frunte se situează LPS–CSM Dunărea. Au mai participat la acest bilanţ favorabil: CSU şi CSU Metal, Karate Club, CS Kodo, cluburile sportive şcolare din Tecuci şi Galaţi, CT ICMRSG, cluburile Phoenix, Siderurgistul şi Fantezia.

Halterele - „capul de afiş”

Indiscutabil, halterele au ieşit cel mai mult în evidenţă. Cele două competiţii continentale – din Spania şi Cipru – ne-au adus nu mai puţin de şase medalii de aur şi trei de argint. La Valencia – unde au avut loc „Europenele” de juniori II – au fost cucerite cinci din cele şase medalii din metalul cel mai preţios. Performere sunt Elena Andrieş şi Andreea Marcovici.

Câteva luni mai târziu, Andrieş a concurat şi la „Europenele” de tineret (deşi este junioară mică) din Cipru, unde a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere după concursul de la stilul smuls, cucerind şi două medalii de argint, la „aruncat” şi total. De notat că Elena a stabilit în acest an nu mai puţin de 12 recorduri naţionale de seniori!

Bilanţul este întregit de performanţele altor categorii de sportivi. Tenisul a adus un bronz european, prin Patricia Ţig, alte medalii fiind obţinute în concursurile naţionale şi internaţionale (între care şi Campionatul Balcanic) de taekwondo, arte marţiale, atletism, lupte (CSS Tecuci).

http://www.viata-libera.ro/articol-Miscarea_sportiva_galateana_are_un_bilant_foarte_bun_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.