Jump to content

Programul de Anul Nou al celor mai importante instituţii publice


dcp100168

Recommended Posts

Programul de Anul Nou al celor mai importante instituţii publice şi al principalelor companii furnizoare de utilităţi

Începem cu o organizaţie de care s-ar putea să aveţi nevoie în această perioadă, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Vineri, în ultima zi a lui 2010, comisarii instituţiei lucrează de la ora 8.30 la 14. Sâmbătă şi duminică, în primele două zile ale noului an, aceştia sunt liberi, însă consumatorii pot face reclamaţii la orice oră din zi şi din noapte la numerele de telefon 0800080999 (gratuit) şi 0236413929 (tarif normal). Lucrătorii de la Protecţia Consumatorilor revin la serviciu luni, pe 3 ianuarie, când programul cu publicul începe la ora 8.30 şi se încheie la 16.00, potrivit directorului Comisariatului Judeţean, Viorica Colgiu.

Dacă vă temeţi că veţi rămâne fără provizii după Revelion, atunci aflaţi că nu trebuie să vă faceţi griji. Pieţele din municipiul Galaţi, care sunt deschise până la ora 19 vineri, în Ajunul Anului Nou, sunt închise doar sâmbătă, pe 1 ianuarie. A doua zi, pieţele din oraş funcţionează după programul de duminică, de la 7.00 la 13.00, cu excepţia celei din Ţiglina 1, care rămâne închisă şi pe 2 ianuarie, la cererea vânzătorilor. De luni, 3 ianuarie, toate cele zece pieţe din Galaţi revin la programul normal, 7.00-19.00.

Puneţi deoparte bani de taxi, de Revelion! Acesta este sfatul nostru, căci vineri, în Ajunul Anului Nou, mijloacele de transport în comun ale societăţii edilitare Transurb pornesc în ultima cursă la ora 22.30, ca în orice altă zi, înainte de a se retrage în autobaze şi la depouri. Asta cu toate că, începând cu ora 23.00, în biserici şi la Catedrala Eparhială se oficiază slujba de Anul Nou, iar la Păpădie au loc concerte în aer liber, manifestări la care Primăria este partener.

Sâmbătă şi duminică, în primele două zile ale Anului Nou, autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele Transurb circulă conform orarului de weekend, adică tot de la 5.00 la 22.30, însă cu o frecvenţă a curselor redusă de la două la şapte minute.

Dacă plănuiţi să petreceţi Anul Nou în Dobrogea, trebuie să ştiţi că societatea Navrom Bac a modificat programul curselor pe Dunăre, de sărbători. Astfel, până luni, 3 ianuarie, bacurile care fac legătura între municipiul Galaţi şi localitatea tulceană I. C. Brătianu circulă din jumătate în jumătate de oră doar în intervalul orar 6-18, iar de la 18 la 22 circulă din oră în oră. Noaptea, între orele 22 şi 6, Navrom Bac efectuează curse speciale cu bacul mic, preţul unei asemenea curse fiind de 80 de lei.

Gunoiul nu se ridică de Anul Nou

Serviciul Public Ecosal, operatorul de salubritate din subordinea Primăriei, nu desfăşoară nicio activitate sâmbătă, în prima zi a lui 2011, a anunţat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Nicoleta Manole. Astfel, munţii de gunoi care se înalţă după Revelion sunt ridicaţi abia de duminică, 2 ianuarie.

De sărbători, Compania Naţională Poşta Română a adoptat un program scurt de lucru cu publicul. Astfel, vineri, în Ajunul Anului Nou, toate oficiile poştale sunt deschise doar până la ora 15, iar serviciile de transfer de bani Western Union şi Eurogiro sunt operaţionale până la 14.30. Sâmbătă şi duminică, pe 1 şi 2 ianuarie, Poşta nu lucrează, oficiile poştale fiind din nou operaţionale de luni, 3 ianuarie.

Funcţionarii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice lucrează cu publicul la fel ca în orice altă zi din an, a anunţat directorul instituţiei, Lucian Domniţeanu. Astfel, vineri, 31 decembrie, ghişeele de la Finanţe sunt deschise de la 8.00 la 14.00, iar luni, 3 ianuarie, de la 8.00 la 16.00.

La Direcţia de Fiscalitate a Primăriei şi la celelalte birouri ale municipalităţii, în Ajunul Anului Nou se lucrează cu publicul doar de la 8.00 la 10.00. De luni, 3 ianuarie, lucrătorii Primăriei revin la programul obişnuit.

Furnizorii de utilităţi fac încasări şi în Ajun

Casieriile societăţii distribuitoare de apă caldă şi căldură din Galaţi, Apaterm, sunt deschise, dar au program redus. Astfel, vineri, în ultima zi a lui 2010, casieria principală din strada Crizantemelor nr. 6 face încasări de la ora 8 la 18, iar cele şapte casierii de teren sunt deschise de la 15 la 17. De luni, 3 ianuarie, însă, unităţile de încasare revin la programul normal de lucru: 8-20 la casieria centrală şi 17-19 la casieriile de teren. Eventualele avarii produse pe reţelele de termoficare pot fi sesizate la dispeceratul Apaterm, la numerele de telefon 0236311018, 0725257730 sau 0725257824.

Şi Apă Canal face încasări în aceste zile. Casieriile operatorului regional de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare funcţionează după programul obişnuit atât vineri, în Ajunul Anului Nou, cât şi luni, în a treia zi a lui 2011. Astfel, casieria principală de lângă Piaţa Ancora este deschisă în intervalul orar 7,30-20, iar cele şase casierii de teren fac încasări între orele 11 şi 18. Avariile produse pe conductele de apă potabilă şi de canalizare pot fi anunţate la dispeceratul Apă Canal, la numărul de telefon 0236463294.

Şi casieriile furnizorului de gaze Gaz de France Suez Energy România funcţionează conform programului normal de lucru. Astfel, unităţile de încasare din strada Prelungirea George Coşbuc, lângă Parcul de la Pastilă, sunt deschise între orele 8,30 şi 16,30 atât în Ajunul Anului Nou, cât şi luni, 3 ianuarie. Eventualele scăpări de gaze pot fi sesizate la dispecerat, la numărul de telefon 0236928.

În schimb, distribuitorul de energie electrică Electrica are casieriile închise vineri, în Ajunul Anului Nou. De luni, însă, ele revin la programul normal de lucru, adică 10.30-17.30.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cine_si_cand_lucreaza_de_Anul_Nou_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.