Jump to content

Colonelul Constantin Ene - noul şef al ISU Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Colonelul Constantin Ene - noul şef al ISU Galaţi

Începând cu data de 01.01.2011, Inspectorul Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Eremia Grigorescu" al Judeţului Galaţi este colonelul doctor Constantin Ene. Acesta din urmă îl va înlocui la comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi pe colonelul vasile Balaban.

Până acum colonelul Ene s-a mai aflat la conducerea ISU Buzău, a condus Oficiul pentru Refugiaţi Galaţi, iar pînă în 2004 a fost şef al Protecţiei Civile din acelaşi judeţ. În perioada 2008-2010, colonelul Ene a ocupat funcţia de director de Direcţie în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Schimbari-Inspectoratului-Situatii-Urgenta-Galati_0_401960171.html

Link to comment
Share on other sites

Colonelul Ene este gălăţean, dar vine de la Bucureşti

De la 1 ianuarie, noul inspector-şef al instituţiei este colonelul Constantin Ene, acesta fiind numit direct de Inspectoratul General pentru Situaţiile de Urgenţă (IGSU).

Comandant - până la data acestei numiri - al Direcţiei pentru Protecţia Civilă pe ţară, colonelul Constantin Ene (re)vine la Galaţi fără concurs. Concursul nu este necesar când numirea se face dintr-o funcţie superioară într-una inferioară – aşa cum este cazul de faţă.

Gălăţean, colonelul Constantin Ene a părăsit în 2004 şefia Protecţiei Civile locale, preluând în acelaşi an funcţia de comandant al Oficiului pentru Refugiaţi Galaţi. În 2007 îl regăsim la şefia ISU Buzău, unde rămâne până în 2008, când este numit şef al Direcţiei pentru Protecţia Civilă. De pe acest post, colonelul se reîntoarce la Galaţi, ordinul de numire intrând în vigoare pe 1 ianuarie 2011.

Declaraţii de avere şi de interese

Conform declaraţiei publice de avere postată pe site-ul IGSU în luna octombrie a anului trecut, colonel doctor Constantin Ene, angajat al IGSU, are un venit anual de 80.880 de lei, iar soţia sa, angajată în cadrul Primăriei Galaţi, unul de 16.084 de lei. Este posesorul a trei terenuri (de 1 ha – din 2001, 1,25 ha – din 2005, moştenire şi 1,678 ha – din 2006) şi al unui Mercedes 220, cumpărat în 2004. Este asociat la obţinerea unui împrumut de 20.000 de euro.

Semnată tot pe 11 octombrie 2010, declaraţia de interese atestă faptul că noul inspector-şef al ISU Galaţi nu este acţionar la nici o societate comercială şi nici nu face parte din vreun sindicat sau vreun partid politic.

http://www.viata-libera.ro/articol-Schimbare_la_conducerea_ISU_Galati_-_un_colonel_pleaca_altul_vine__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vasile Balaban i-a predat drapelul de luptă lui Constantin Ene

După aproximativ şapte luni în care a stat la cârma Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Vasile Balaban i-a lăsat locul noului comandant, Constantin Ene.

Pe o ploaie mocănească, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Vasile Balaban a fost înlocuit de către noul comandant, Constantin Ene.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat şi ÎPS Casian Crăciun, şeful IPJ Galaţi, Daniel Lefter şeful IJPF, Didel Bădăru sau preşedintele CJ, Eugen Chebac. Aceştia le-au urat succes celor doi în noile lor activităţi, după care a urmat predarea drapelului de luptă al unităţii.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Schimbari_la_conducerea_ISU_Galati-Vasile_Balaban_i-a_predat_drapelul_de_lupta_lui_Constantin_Ene_0_412759077.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Constantin Ene, un expert în protejarea de dezastre a populaţiei

A îmbrăcat pentru prima dată o uniformă la vărsta de 15 ani şi a rămas fidel armatei. Fostul şef al Apărării Civile coordonează activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Constantin Ene a ales armata la începutul adolescenţei, când pentru mulţi copilăria încă nu s-a sfârşit. A luată această decizie fără să se gândească nici măcar o secundă la ceea ce însemnă cu adevărat viaţa cazonă şi din acest motiv s-a adaptat cu mare greutate. „Sunt în armată de la vârsta de 15 ani. Atunci am intrat la Liceul Militar. În clasa a VIII-a când am fost întrebaţi unde vrem să mergem, am spus Liceul Militar. Nici acum nu ştiu de ce am zis asta. Eram şapte inşi care doream să mergem acolo. Dintre ei doar eu am reuşit. M-am integrat foarte greu. Nu puteam să mă obişnuies cu acel regim", spune colonelul Ene.

Una dintre cele mai mari satisfacţii ale acestei cariere de peste 30 de ani este aceea că la un moment dat a avut în subordine oameni care i-au fost şefi cu ceva vreme în urmă. Unul dintre aceste momente memorabile a fost atunci când a revenit în Galaţi. „Mi-am început cariera tot în Galaţi. După ce am absolvit Academia, am venit comandant la unitatea la care am început cariera. E o chestie de satisfacţie. De-a lungul timpului, am avut plăcearea să am în subordine foşti comandanţi, cel din liceul militar, comandantul din şcoala de ofiţeri, directorul de balistică din şcoala de ofiţeri", spune Constantin Ene.

Aşa cum era de aşteptat, după o astfel de carieră, amintirile sunt multe şi importante. Dintre acestea, reprezentative sunt cele din perioada începuturilor când condiţiile din armată erau extrem de grele. „În decembrie, stăteam în cort cu o echipă de servanţi. Nu aveam cort special. Pe post de pernă foloseam o bucată de lemn, pe care o băgam într-o sobă îngropată în pământ şi astfel îmi ridicam un pic pătura. Mâncam la grămadă cu toţi ceilalţi colegi. Serveam masa într-o cantină în care mulţi oameni nici măcar nu ar fi intrat. La 24 de ani, am fost trimis şef de coloană la muncile agricole. Am terminat pe primul loc pe ţară. Şi nu era la îndemâna oricui dar am reuşit", îşi aminteşte şeful ISU Galaţi.

În ceea ce priveşte noua fucţie pe care o ocupă de la 1 ianuarie 2011, colonelul Ene speră să le imprime subordonaţilor săi mentalitatea datoriei mai presus de orice.

Întrebări şi răspunsuri

- Cum a fost salvat Galaţiul?

- Nu s-a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor legate de inundaţii. Ce s-a făcut anul trecut a fost doar actorie din partea politicienilor. E frumos să vezi oameni cum aleargă cu sacul în spate. E doar imagine. Nu se face nimic în schimb. Cele mai bune măsuri sunt cele structurale. Înainte vorbeam de cote istorice odată la câţiva ani, iar acum ne confruntăm cu asta în fiecare an.

- Care sunt problemele cu care se confruntă ISU?

- Sunt multe lucruri sensibile la ora actuală. O problemă despre care vorbeşte toată lumea dar nimeni nu face ceva, este modesta dotare tehnică. Tot ce avem este învechi fizic şi moral. Avem maşini utilizate de aproximativ 20 de ani. Sperăm să mai obţinem câte ceva prin programele europene. Avem câteva promisiuni, dar să vedem şi ce se va realiza.

Ce-i place

Îmi place să citesc. Sunt o fire curioasă şi îmi place să descopăr lucruri noi mereu. Îmi place sportul. Am practicat atletismul, am obţinut şi câteva rezultate. Am praticat şi handbalul. Îmi place să schiez, să pescuiesc. Îmi plac călătoriile. Îmi place să petrec timpul liber cu familia.

Ce nu-i place

Nu-mi plac oamenii leneşi. Nu-mi place liniştea. Nu-mi plac oamenii pe care îi schimbă funcţiile ocupate de-a lungul timpului. Nu-mi plac oamenii care se plafonează. Nu-mi plac cei care vor să ajungă undeva sus pe scara ierarhică fără să muncească.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Constantin-Ene-protejarea-dezastre-populatiei_0_418758185.html

Link to comment
Share on other sites

Deci, pana la urma se pensionează? sau sunt bârfe? ceea ce nu este frumos fata de un om care a muncit toata viata,care întradevăr dorește sa facă ceva dar nu poate de bârfitori. Este un proverb "nu sapa groapa altuia ca o sa cazi tot tu în ia".

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.