Jump to content

Unicom, executată silit pentru datorii de 2,4 milioane lei


dcp100168

Recommended Posts

Unicom, executată silit pentru datorii de 2,4 milioane lei

La 30 septembrie 2010, Unicom îi datora statului aproape 2,4 milioane de lei, potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi. „Mai mult de jumătate din volumul total al creanţelor reprezintă datorii către bugetul de stat, iar restul reprezintă contribuţii neachitate la bugetele de asigurări sociale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Finanţelor gălăţene, George Marinescu.

Pentru a recupera aceşti bani, statul a demarat procedura de executare silită, scoţând la licitaţie, prin organul fiscal de la Galaţi, 18 autovehicule şi utilaje ale societăţii de construcţii. Sunt puse în vânzare, între altele, trei autoturisme Dacia, două autotractoare, două semiremorci, o autobetonieră, un autocamion, o automacara, o autobasculantă şi un strung.

Bunurile au fost evaluate iniţial la suma de 816.600 de lei, dar, din cauză că nu s-au vândut la primele licitaţii, preţul de pornire pentru fiecare dintre ele a scăzut la jumătate, iar valoarea lor însumată a coborât la 408.300 de lei.

Cu acest preţ vor fi scoase din nou la licitaţie săptămâna viitoare, pe 11 ianuarie. Licitaţia, programată să înceapă la ora 12.00, se va desfăşura la sediul Finanţelor gălăţene, din strada Brăilei, numărul 33, la camera 308. Pentru a putea participa la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună o garanţie de 10 la sută din preţul de pornire al bunului pe care vor să-l achiziţioneze.

Obligaţiile către stat nu sunt singurele pe care Unicom nu le-a onorat, de-a lungul timpului. Societatea de construcţii a avut datorii şi către propriii angajaţi, care, după luni întregi în care nu au fost plătiţi, au susţinut mai multe proteste spontane în ultimii ani. Cel mai recent a avut loc în iulie 2010, când salariaţii Unicom au întrerupt lucrul pentru câteva ore pentru că nu-şi mai luaseră banii din noiembrie 2009. La momentul respectiv, conducerea societăţii controlată de omul de afaceri Cornel Mangalea a explicat că, din cauza crizei economice, nu primeşte comenzi de lucrări, iar clienţii nu au cu ce să-i plătească lucrările deja executate.

Conducerea Unicom nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima punctul de vedere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Fiscul vinde şi sediul Unicom

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) din Galaţi a extins lista bunurilor Unicom pe care le va scoate la licitaţie săptămâna viitoare, în scopul recuperării unui procent cât mai ridicat din suma pe care societatea de construcţii o datorează statului. Astfel, în afară de cele 18 autovehicule şi utilaje care au fost evaluate la suma de 816.600 de lei, dar care vor afişa un preţ de pornire redus la jumătate deoarece nu sunt la prima strigare, pe 11 ianuarie vor mai fi scoase la licitaţie 30 de proprietăţi Unicom. Este vorba de sediul societăţii, din strada Tecuci, mai multe terenuri, clădiri şi anexe, garaje, ateliere, platforme de depozitare şi o bandă transportoare. Cu preţuri de pornire cuprinse între 3.160 şi 4.659.700 de lei, acestea au un total evaluat de 12.242.350 de lei, adică aproape 3 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Anunţul de licitaţie poate fi studiat pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la www.anaf.ro, sau pe www.executari.com, portalul executărilor silite din România. Licitaţia din 11 ianuarie a bunurilor mobile şi imobile care îi aparţin societăţii Unicom se va desfăşura la sediul Finanţelor gălăţene, din strada Brăilei, numărul 33, camera 308, cu începere la ora 12. Garanţia pe care trebuie să o depună participanţii la licitaţie este de 10 la sută din preţul de pornire al bunului pe care vor să-l cumpere.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fiscul_vinde_si_sediul_Unicom_2.html

Link to comment
Share on other sites

Unicom sau Confort? Sau ambele sunt ale aceluiasi om? Evident ca are o mare vina azi - este membru de frunte al PNL, refuzand o cardasie cu fam. Toader, candva. Pentru sediul Unicom din Tecuci, Primaria ar trebui sa-l cumpere, mi se pare mult mai adecvat pentru amenajare de sediu decat aberatia Hotel Faleza.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Statul a recuperat doar 0,8 la sută din datoria Unicom!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) din Galaţi nu a reuşit să recupereze nici măcar 1 la sută din creanţele societăţii de construcţii Unicom, după licitaţia de ieri, în cadrul căreia au fost scoase la vânzare mai multe bunuri ale unităţii datornice. Pe listă se aflau 18 autovehicule şi utilaje, evaluate la 816.600 de lei (plus TVA) şi puse în vânzare la jumătate de preţ căci se aflau la a treia strigare. Dintre acestea, doar trei bunuri au fost vândute. „S-au vândut trei autospeciale contra sumei de 23.000 de lei, la care se adaugă TVA. Banii vor fi direcţionaţi către bugetul de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Finanţelor gălăţene, George Ionuţ Marinescu.

Asta înseamnă că, în urma licitaţiei de ieri, DGFP a recuperat doar 0,8 la sută din datoria societăţii Unicom către stat. Debitul, cifrat la 3,2 milioane de lei, este constituit din sume restante la bugetul consolidat al statului şi din contribuţii neachitate la bugetele de asigurări sociale.

Tot ieri urmau a fi scoase la licitaţie, pentru prima dată, 30 de terenuri şi clădiri aflate în proprietatea Unicom, evaluate la 12.242.350 de lei (plus TVA), însă acestea au fost retrase de la vânzare, căci societatea a obţinut o hotărâre judecătorească de suspendare a licitaţiei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Statul_a_recuperat_doar_08_la_suta_din_datoria_Unicom_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Garantul Unicom a intrat în insolvenţă

Unimecbet, firma care garantase cu propriile active angajamentele societăţii de construcţii Unicom, a intrat în insolvenţă, a anunţat, marţi, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) din Galaţi. Ca atare, Fiscul a fost nevoit să suspende procedura de executare silită a acestei firme, care ajunsese în etapa finală. „Marţi urmau să fie scoase la vânzare, la jumătate de preţ, mai multe autovehicule şi utilaje şi, deşi au existat oferte de cumpărare pentru acestea, licitaţia nu a mai avut loc, căci Unimecbet a intrat în insolvenţă. În aceste condiţii, pentru recuperarea debitului de 3,3 milioane de lei de la Unicom, ne vom înscrie la masa credală”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, George Marinescu. La licitaţia precedentă, care a avut loc pe 11 ianuarie, Fiscul a reuşit să vândă doar 3 autospeciale în schimbul cărora a încasat 23.000 de lei plus TVA, adică nici 1 la sută din datoria Unicom către stat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Garantul_Unicom_a_intrat_in_insolventa_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Zeci de creditori cer falimentul Unicom

Firma care “lucrează” la modernizarea şi reabilitarea Pieţii Unirii din Focşani este asaltată de cereri de faliment la Tribunalul Galaţi. Câteva zeci de firme şi instituţii au cerut declararea falimentului firmei Unicom SA. Printre acestea se află şi o firmă din Vrancea care furnizează materiale de construcţii. Aceste solicitări au venit îndeosebi începând cu a doua parte a anului trecut, iar până acum judecătorii au dispus conexarea lor într-un singur dosar care va avea termen de judecată în iulie.

Unicom a mai avut probleme cu plata datoriilor şi până anul trecut, însă a reuşit să evite intrarea în insolventa după ce creditorii au renunţat la acţiunile în instanţă, ca urmare a angajamentelor de plată a datoriilor.

Potrivit Ministerului de Finanţe, împotriva firmei Unicom s-a început procedura de executare silită din cauza obligaţiilor neplătite la buget, care se ridică la un total de peste 3,4 milioane lei. Datele privind bilanţul pe 2009 arată că firma a avut în primul an de criză economică pierderi în valoare de 4,6 milioane lei. În anii precedenţi, firma a înregistrat profit.

vranceamedia.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Unicom SA, firma care a construit jumătate din blocurile Galaţiului, a intrat în insolvenţă

Decizia a fost luată pe 10 ianuarie 2012 de către judecătorii de la Tribunalul Galaţi. Magistraţii au stabilit, totodată, ca de administrarea societăţii să nu se mai ocupe directorul general Doru Părlătescu, care trebuie să predea „frâiele"firmei MG Expert SRL (specializată în reorganizări şi lichidări).

Unicom SA are datorii de peste 26 de milioane de lei (6 milioane de euro), cea mai mare parte din sumă către bugetul de stat, reprezentând taxe şi impozite neplătite, precum şi penalităţile aferente. Societatea a încheiat anul 2010 cu pierderi de 6,4 milioane de lei, iar pentru anul 2011 este estimat tot un bilanţ negativ.

Necazurile firmei au început în urmă cu circa trei ani, când au apărut primele procese legate de neplata obligaţiilor către furnizori sau către bugetul statului. În 2009, judecătorii au mai aprobat o dată intrarea Unicom în insolvenţă, însă procedura nu s-a mai finalizat deoarece societatea a ajuns la o înţelegere cu creditorii ei.

Anul trecut, Fiscul a scos la vânzare o serie din bunurile societăţii - imobile şi utilaje - dar aceastea nu s-au vândut decât în mică parte.

În actualul proces de insolvenţă au fost conexate de către judecători mai multe dosare, pornite la solicitarea a peste 20 de firme, dar şi la cererea unor angajaţi nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit salariile de luni de zile. De altfel, în cursul anului 2011, la Unicom au fost mai multe greve, iar zeci de angajaţi au deschis procese (pe care le-au şi câştigat) pentru drepturile salariale.

Până pe 15 februarie, creditorii pot depune cererile de creanţă, iar tabelul definitiv al creanţelor se va întocmi până pe 1 martie 2012. Prima adunarea creditorilor va avea loc pe 2 aprilie.

Acuzată de Curtea de Conturi

Societatea Unicom a fost înfiinţată în anul 1959, sub denumirea ICOR, cu scopul de a construi locuinţe şi alte clădiri civile în oraşul Galaţi. A construit, practic, cam jumătate dintre blocurile din oraş, precum şi obiective precum Palatul Justiţiei, Palatul Telefoanelor, sediile BCR şi Băncii Agricole, Direcţia de Finanţe, noua gară CFR şi Casa de Cultură a Studenţilor.

Firma s-a privatizat în anul 1992, când a fost preluată de către asociaţia salariaţilor. În acel moment, avea peste 1200 de angajaţi, însă numărul lor a scăzut permanent, iar în prezent mai sunt în jur de 150.

Firma este implicată şi într-un imens scandal la Focşani, acolo unde Curtea de Conturi a concluzionat că Unicom nu a făcut lucrările pentru care a încasat banii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Sediul Unicom de pe str. Tecuci, demolat. Ce se va construi în loc

Buldozerele au intrat cu forţă în sediul Unicom SA Galaţi, fosta Întreprindere de Construcţii Orăşeneşti (ICOR), şi au ras de pe faţa pământului atât clădirea principală, cât şi anexele. Aceasta este urmarea faptului că lichidatorul judiciar al Unicom SA Galaţi, societatea aflându-se în faliment, a vândut terenul şi construcţiile edificate pe acesta din str. Tecuci, nr. 161. Aşa cum reiese din certificatul de urbanism emis de Primăria municipiului Galaţi, în septembrie 2017, pe acel teren SC Arcada Company SA va construi un complex rezidenţial.

Întreprinderea de Construcţii Orăşeneşti (ICOR) Galaţi a luat fiinţă în 1959, având ca obiect de activitate construirea de locuinţe şi clădiri civile, iar în 1992 s-a privatizat. Societatea a construit clădiri emblematice pentru Galaţi precum Palatul Justiţiei, Palatul Telefoanelor, Gara Galaţi, dar şi foarte multe blocuri din municipiul Galaţi. Cu toate acestea, Unicom a fost prinsă în multe scandaluri, printre care şi cel al staţiei de epurare a apelor uzate din cartierul Dimitrie Cantemir. În 2007, SC Unicom a încheiat un contract pentru această lucrare, a încasat circa 80% din sumă, adică 2,3 milioane de lei dintr-un total de 3 milioane de lei, a încasat chiar şi garanţia de bună execuţie a lucrării, dar nu a construit absolut nimic, drept pentru care DNA a intrat pe fir. Şi la ora actuală, apele uzate din cartierul ”Cantemir” nu sunt epurate, ci sunt deversate direct în râul Siret.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.