Jump to content

Creşterile salariale la CFR, puţin probabile


Recommended Posts

Creşterile salariale la CFR, puţin probabile

Conducerea companiilor feroviare de stat şi liderii sindicali au demarat negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe 2011 în noiembrie 2010 şi, după o pauză de mai bine de o lună, vor relua tratativele săptămâna viitoare. „Ne-am întâlnit de două ori în luna noiembrie, când am avut un schimb de opinii şi de documente (privind situaţia economică de la CFR, n.r.). Acum suntem în faza de studiere a actelor. Pe 11 ianuarie se reia procesul de negociere, care va dura, probabil, toată luna ianuarie”, a declarat, ieri, reprezentantul Federaţiei Naţionale Feroviare „Mişcare Comercial” în Regionala Galaţi, Viorel Istrate. Liderul sindical s-a arătat, însă, extrem de rezervat în privinţa succesului tratativelor. „Va fi foarte greu să vorbim de creşteri salariale anul acesta în sectorul feroviar”, a spus Istrate.

Ar fi al doilea an consecutiv lipsit de creşteri salariale după ce ultima majorare a lefurilor ceferiştilor a fost operată în martie 2009. Atunci, salariul minim din grilele de salarizare de la CFR a fost adus la acelaşi nivel cu salariul minim pe economie de la vremea respectivă, de 600 de lei, fapt care a generat o creştere cu 4,72 la sută a salariilor lucrătorilor din sistemul feroviar. Între timp, însă, angajaţii CFR au rămas fără prime, fără tichete de masă şi fără mai multe sporuri. În plus, o parte din ei au fost trimişi în şomaj tehnic, pe parcursul anului trecut.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cresterile_salariale_la_CFR_putin_probabile_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.