Jump to content

48 de străzi din Galaţi, reabilitate pe credit


dcp100168

Recommended Posts

29 de străzi gălăţene propuse pentru asfaltare în 2011

În ciuda crizei financiare, municipalitatea are planuri ambiţioase pentru străzile din Galaţi, şi în special pentru cele care au ISPĂşit anul 2010 pline de găuri şi denivelări. La ultima şedinţă de Consiliu Local din 2010, aleşii au votat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivele propuse pentru anul acesta.

Prima pe listă este modernizarea Aleii 13 - strada Arcaşilor din cartierul Traian Nord. Investiţia presupune nu numai asfalt, ci şi introducerea unei reţele de apă şi canalizare şi realizarea branşamentelor pentru riverani. Valoarea totală a investiţiei este de 1.313.825 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare – 24 de luni.

Aleea Morilor se va moderniza tot în 24 de luni. Pe lângă trotuare şi asfalt, îi va fi înlocuită reţeaua de apă şi introdusă reţea de canalizare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 377.970 de lei, tot de la bugetul local.

Proiecte de modernizare

Aleşii locali au fost de acord cu un proiect de modernizare a 29 de străzi găurite sau degradate în urma lucrărilor ISPA. Apă Canal susţine că pe aceste străzi nu mai sunt necesare intervenţii suplimentare, deci nu vor fi săpate imediat după ce au fost modernizare. Ca să nu mai lungim vorba, nominalizăm cele 29 de străzi care ar trebui să se aleagă cu asfalt, aducerea la cotă a căminelor şi a gurilor de scurgere existente şi trotuare reabilitate:

- Aleea Pieţei (tronson Traian – Eroilor)

- Strada Albatrosului

- Strada I. L. Caragiale

- Strada Columb

- Strada Instrucţiei

- Strada Lugoj

- Strada Lupeni

- Strada Plantelor

- Strada Romulus

- Strada Gamulea

- Strada Alexandru cel Bun

- Strada Bucovinei

- Strada Florilor

- Strada Meseriaşilor

- Strada Parcului

- Aleea Parcului

- Strada Lozoveni

- Strada Dr. T.Neculuţă

- Strada Afinului

- Strada Bourului

- Strada Brateş

- Strada Tudor Vladimirescu

- Strada Clăbucet

- Strada Bucureştii Noi

- Strada Nicolae Bălcescu

- Bd. Marii Uniri (între Navelor şi restaurant Pescarul)

- Strada Basarabiei (între Mihai Bravu şi Traian)

- Strada Gării

- porţiunea dintre Stadionului şi Cloşca şi drumul de acces către Trecerea bac (bd Marii Uniri-Faleza Dunării).

Valoarea totală a investiţiei este de 31.486.599 de lei, sursa este alocată de la bugetul local, iar durata de realizare a investiţiei de 24 de luni.

http://www.viata-libera.ro/articol-29_de_strazi_ISPA_propuse_pentru_asfaltare_si_alte_2_pentru_modernizare__2.html

Link to comment
Share on other sites

Asa cum am spus deja, Sublimul proiect ISPA, facut de aranjamente UE, doar de ex-galatani si ex-romani, pe baza inducerii in eroare permanenta ca banii UE sunt o ceva din afara (cand, deja noi am dat mult mai mult decat am primit) de abia incepe. Sa se repare ceea ce s-a stricat si doar carpit in loc. Atentie totusi. Toate modernizarile nu includ, asa cum trebuia, refacerea stratului rutier ci varuirea cu asfalt. Fara ridicare la cota a capacelor de retele la noua cota dupa varuire. Peste 2-3 ani vom avea aceleasi gropi si denivalari ca astazi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

S-a deschis sezonul asfaltărilor 2011

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a anunţat că, începând din 15 martie, Ecosal a început asfaltarea pe mai multe artere ale oraşului. Potrivit lui Ciumacenco, printre străzile unde s-a efectuat decapajul se numără Traian (între Rizer - Ciobanului – Barieră), Centura şi b-dul Dunărea.

Se lucrează la refacerea scenei Casei de Cultură a Sindicatelor, a trotuarelor în zona Tăunului, Ştiinţei şi la refacerea parcării aferente blocului B3.

În această săptămână se asfaltează pe Centură şi Prelungirea Brăilei, pe Brăilei între sensul giratoriu, Cătuşa şi Inelul de rocadă de la Ultimul Leu şi pe strada Traian între Ciobanului şi Tunelului – sensul de urcare către semafor.

Suma prevăzută pentru asfaltarea străzilor găurite este de 1,5 milioane de lei. Lucrările depind de condiţiile meteorologice şi ar trebui finalizate până la Paşti.

http://www.viata-libera.ro/articol-S-a_deschis_sezonul_asfaltarilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

50 de străzi vor fi modernizate

Odată cu aprobarea împrumutului bancar, 29 de străzi care au fost cuprinse în programul ISPA vor fi modernizate. Carosabilul acestora a fost afectat atât de lucrările propriu-zise cât şi prin circulaţia unor utilaje grele de construcţii. Valoarea lucrărilor va fi de 31,5 milioane de lei, conform Hotărârii Consiliului Local din 22 martie 2011. Lungimea totală a străzilor modernizate este de 14 km, suprafaţa carosabilă modernizată fiind de 106.000 mp.

Cele 29 de străzi sunt: Albatrosului, Aleea Pieţei, I.L. Caragiale, Columb, Instrucţiei, Lugoj, Lupeni, Plantelor, Romulus, Gamulea, Alexandru cel Bun, Bucovinei, Florilor, Meseriaşilor, Parcului, Lozoveni, dr. T. Neculuţă, Afinului, Bourului, Brateş, Tudor Vladimirescu, Clăbucet, Bucureştii Noi, Nicolae Bălcescu, bd. Marii Uniri, Basarabiei, Gării, drum Uzina de Apă nr. 2, drum acces trecere bac (bd. Marii Uniri – Faleza Dunării).

De asemenea, va fi modernizată str. Traian, între str. Brăilei şi Metro, pe o porţiune de 6 km, lucrare în valoare de aproximativ 56 de milioane de lei.

Va fi modernizată şi str. Ana Ipătescu, pe o distanţă de 1,2 km, lucrare în valoare de aproximativ 8 milioane de lei.

De asemenea, vor fi modernizate 10 străzi în cartier Traian Nord, valoarea totală a lucrărilor fiind de 6,5 milioane de lei. Este vorba de str. Libelulei, Dropiei, Răchitei, Graurului, Căprioarei, Sulfinei, Privighetorii, Zambilelor, Tufănelelor, Aleea Traian Nord.

Cu alte 8 milioane de lei, vor fi modernizate şi 9 de străzi din Valea Oraşului: str. Gloriei, Sculpturii, Canalului, Vidra, Daciei, Săliştei, Sulinei, Ghecet, Elicei.

feldefel.net

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Primăria Galaţi va împrumuta 61 de milioane de lei de la BRD

În urma licitaţiei organizate săptămâna trecută, BRD a ocupat prima poziţie în competiţia bancară pentru acordarea unui credit municipalităţii gălăţene. Împrumutul, în valoare de 61 de milioane de lei, va fi folosit pentru asfaltarea a 29 de străzi care au fost cuprinse în programul ISPA. „Contractul de împrumut va fi supus la vot în şedinţa Consiliului Local din data de 28 iulie. Alături de BRD, la licitaţie au participat BCR şi Raiffeisen Bank. Termenul de contestaţii este de 10 iulie”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

48 de străzi din Galaţi vor fi reabilitate pe credit

Mâine, în cadrul şedinţei de Consiliu Local va fi supus la vot contractul de împrumut în valoare de 61 milioane de lei . Banii au ca principală destinaţie asfaltarea şi modernizarea a 49 de străzi afectate de lucrările ISPA. Creditul este pe o perioadă de 10 ani, cu o dobândă de 7,5%.

Pentru a finaliza străzile „găurite" de ISPA, municipalitatea gălăţeană a contractat de la BRD - Group Societe Generale SA un credit în valoare de 61 milioane de lei. Conform proiectului de hotărâre 121/2011, în total, sunt vizate 48 de străzi.

„Aceasta a fost dorinţa mea de la început deoarece în cadrul programului ISPA nu au fost prevăzute fonduri pentru aşa ceva. Este o lucrare foarte importantă pentru oraş. Am avut ceva emoţii cu creditul, dar am depăşit etapa. Primii bani vor veni începând cu ianuarie 2012. Lucrările au fost scoase deja la licitaţie. Urmează să se stabilească câştigătorii", a spus primarul Dumitru Nicolae.

Pe lista străzilor degradate de lucrările ISPA figurează strada Aleea Pieţei (tronson strada Traian şi Eroilor), Albatrosului, I.L Caragiale, Columb, Instrucţiei, Lugoş, Lupeni, Plantelor, Romulus, Gamulea, Alexandru cel Bun, Bucovinei, Florilor, Meseriaşilor, Parcului şi Aleea Parcului, Lozoveni, Dr. T. Neculuta, Afinului, Bourului, Brateş, Tudor Vladimirescu, Clăbucet, Bucureştii Noi, Nicolae Bălcescu, Bulevardul Marii Uniri, Basarabiei (între Mihai Bravu şi Traian), Gării, Drum Uzina de Apă nr.2 şi Drum acces trecere Bac. Deşi banii ajung doar pentru asfaltarea a jumătate din strada Traian, primaul Dumitru Nicolae ne-a asigurat că se vor găsi suficiente fonduri.

Vor fi modernizate şi 10 străzi în cartier Traian Nord. Este vorba de străzile Libelulei, Dropiei, Răchitei, Graurului, Căprioarei, Sulfinei, Privighetorii, Zambilelor, Tufănelelor, Aleea Traian Nord.

De asemenea, se vor face lucrări de canalizare şi alimentare cu apă pe 9 străzi din Valea Oraşului: străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului, Vidra, Daciei, Săliştei, Sulinei, Ghecet, Elicei. „Până la terminarea mandatului, vreau să termin toate aceste străzi. Am promis şi mă voi ţine de cuvânt", a spus edilul urbei.

Adio canalizare în Barboşi şi Fileşti!

Un regret al primarului este acela că nu va reuşi să reabiliteze şi străzile din cartierele Fileşti şi Barboşi. „Sunt două zone ale oraşului unde nu am reuşit să fac canalizarea şi alimentarea cu apă. Nu cred că mai am timp în zece luni să încep lucrurile acolo. Nu-mi place că nu mă pot ţine de cuvânt", a încheiat primarul Nicolae.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Pentru asta are nevoie Galatiul de astfel de credite, acum? Merita transati toti boschetarii aia din CL care vor vota pentru asta, in frunte cu fosila asta infecta de primar, pentru a lui propunere si "dorinta de la inceput"..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Atlas va moderniza nouă străzi în Valea Oraşului

7 firme s-au bătut la licitaţia electronică organizată pentru lucrările de modernizare a 9 străzi (împărţite în două loturi) din Valea Oraşului. Câştigătoare a fost declarată firma Atlas SA.

După cum am aflat de la Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, în primul lot sunt vizate străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului şi Vidra. Valoarea contractului pentru acestea se ridică la 1.650.000 de lei fără TVA.

Valoarea contractului pentru cel de-al doilea lot de străzi este mult mai mare, 2.851.000 de lei. În cadrul acestui proiect vor fi modernizate străzile: Daciei, Săliştei, Sulinei, Ghecet şi Elicei.

Modernizările sunt executate pe banii Primăriei Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vega şi Tancrad au câştigat licitaţiile de modernizare a unor strazi

Etapa a II-a licitată, a fost câştigată de SC VEGA 93 SRL cu o valoare a contractului de 6.689.620 lei fără TVA. Termenul de proiectare şi execuţie este de 8 luni iar suprafaţa totală de asfaltat este de 4.317 ml. Străzile ce vor urma să fie modernizate sunt:

1. Drum acces trecere bac

2. Str. Nicolae Bălcescu

3. Drum Uzina de apă nr. 2

4. Str. Basarabiei (tronson între Mihai Bravu şi Traian)

5. Bd. Marii Uniri (între Navelor şi restaurant Pescaru)

6. Str. Clăbucet

Etapa a IV-a licitată, a fost câştigată de SC TANCRAD SRL cu o valoare a contractului de 5.596.054 lei fără TVA. Termenul de proiectare şi execuţie este de 12 luni iar suprafaţa totală de asfaltat este de 4.889 ml. Străzile ce vor urma să fie modernizate sunt:

1. Str. Lozoveni

2. Str. Dr. T. Neculuţă

3. Str. Bourului

4. Str. Brateş

5. Str. Bucureştii Noi

6. Str. Gării

Modernizarea constă în asfaltare străzi, trotuare şi înlocuire borduri.

feldefel.net

Link to comment
Share on other sites

Lucrări de asfaltare pe opt străzi

A fost finalizată licitaţia pentru asfaltarea a opt străzi din municipiul Galaţi. Este vorba de străzile Gamulea, Albatrosului, Plantelor, Parcului, Instrucţiei, Lupeni, Cristofor Columb, T. Vladimirescu, Afinului şi Romulus.

Licitaţia a fost câştigată de SC Tancrad SRL, în asociere cu SC Proiect SA. În total, vor fi asfaltati 3.369 de metri liniari. Valoarea lucrării este de 2,8 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de execuţie este de opt luni, din care două luni vor fi acordate proiectării.

feldefel.net

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Şi surpriză sau... nu!

Primarul Nicolae a ratat împrumutul de 14,5 milioane de euro

A trecut mai bine de jumătate de an de când primarul Dumitru Nicolae se lăuda că va contracta un credit pentru asfaltarea şi modernizarea a 48 de străzi din oraş. Proiectul de hotărâre a primit şi votul aleşilor locali, iar împrumutul de 14,5 milioane de euro ar fi trebuit sa vină de la BRD. Conform contractului, creditul este pe o perioadă de 10 ani şi are o dobândă de 7,5%. Pe sistemul electronic de licitaţii publice au fost demarate şi licitaţiile pentru desemnarea firmelor care să se ocupă de asfaltarea celor 48 de străzi. Numai că împrumutul a fost ratat, iar primarul Dumitru Nicolae s-a dat de gol: "Nu ne-au aprobat împrumutul. Nu am înţeles de ce. Noi nu mai avem niciun credit luat. De ce altor judeţe li se aprobă şi nouă nu? Ne-au spus că nu ne încadram într-un anume plafon. Voi rezolva personal problema".

În stand-by

Pe lista străzilor care aşteaptă ca primarul Dumitru Nicolae să-şi ţină promisiunea figurează strada Aleea Pieţei (tronson strada Traian şi Eroilor), Albatrosului, I.L Caragiale, Columb, Instrucţiei, Lugoş, Lupeni, Plantelor, Romulus, Gamulea, Alexandru cel Bun, Bucovinei, Florilor, Meseriaşilor, Parcului şi Aleea Parcului, Lozoveni, Dr. T. Neculuta, Afinului, Bourului, Brateş, Tudor Vladimirescu, Clăbucet, Bucureştii Noi, Nicolae Bălcescu, Bulevardul Marii Uniri, Basarabiei (între Mihai Bravu şi Traian), Gării, Drum Uzina de Apă nr.2 şi Drum acces trecere Bac.

De asemenea, pe listă mai sunt şi 10 străzi în cartier Traian Nord. Este vorba de străzile Libelulei, Dropiei, Răchitei, Graurului, Căprioarei, Sulfinei, Privighetorii, Zambilelor, Tufănelelor, Aleea Traian Nord. De asemenea, se vor face lucrări de canalizare şi alimentare cu apă pe 9 străzi din Valea Oraşului: străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului, Vidra, Daciei, Săliştei, Sulinei, Ghecet, Elicei.

La Sf. Aşteaptă

Dacă gălăţenii care locuiesc pe străzile menţionate mai sus mai au o oarece speranţă că vor vedea asfalt pe uliţa lor, cei care locuiesc în cartierele Barboşi şi Fileşti îşi pot lua gândul de la acest lucru. Asta pentru că primarul Nicolae a mai ţinut să bifeze o nerealizare: "Să asfaltez şi să fac reţelele de canalizare în aceste două cartiere ale Galaţiului a fost una din dorinţele mele. Am promis şi îmi pare rău că nu mă pot ţine de cuvânt. Nu mai am timp şi nici bani să fac acest lucru".

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Undă verde pentru apă şi canalizare în Valea Oraşului şi reabilitarea a 48 de străzi

Demersurile făcute în ultimele săptănâni de către primarul Dumitru Nicolae pe lângă reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice au dat roade. După ce a bătut de câteva ori drumul Ministerului Finanţelor Publice, primarul Nicolae a reuşit ca Primăria Galaţi să obţină garantarea din partea ministerului a creditului de 61 milioane euro contractat anul trecut de la BRD. Creditul a fost contractat pe o perioadă de 10 ani iar dobânda anuală care ar urma să fie percepută este de 7,5% . „Ministerul Finanţelor Publice a aprobat garantarea creditului luat anul trecut de Primăria Galaţi de la BRD”, ne-a declarat vineri după-amiază primarul Dumitru Nicolae.

Împrumutul, a cărui contractare a fost aprobată de către Consiliul Local, va fi utilizat pentru modernizarea şi reabilitarea unui număr de 48 de strazi care au fost ciuruite în urma programului ISPA. Pe lista străzilor care vor intra în focul lucrărilor de reabilitare şi modernizare figurează Aleea Pieţei (tronsonul cuprins între strada Traian şi Eroilor), Albatrosului, I.L Caragiale, Columb, Instrucţiei, Lugoj, Lupeni, Plantelor, Romulus, Gamulea, Alexandru cel Bun, Bucovinei, Florilor, Meseriaşilor, Parcului şi Aleea Parcului, Lozoveni, Dr. T. Neculuţă, Afinului, Bourului, Brateş, Tudor Vladimirescu, Clăbucet, Bucureştii Noi, Nicolae Bălcescu, Bulevardul Marii Uniri, Basarabiei (porţiunea cuprinsă între Mihai Bravu şi Traian), Gării, Drum Uzina de Apă nr.2 şi Drum acces trecere Bac. De asemenea, ar urma să fie modernizate şi 10 străzi din cartierul Traian Nord, şi anume străzile Libelulei, Dropiei, Răchitei, Graurului, Căprioarei, Sulfinei, Privighetorii, Zambilelor, Tufănelelor, Aleea Traian Nord.

Tot din banii luaţi cu împrumut se vor efectua lucrări de canalizare şi alimentare cu apă pe un număr de 9 străzi situate în Valea Oraşului, şi anume străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului, Vidra, Daciei, Săliştei, Sulinei, Ghecet şi Elicei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Statul garantează pentru 15 milioane de euro

Primăria a reuşit să obţină garanţie de la stat pentru creditul în valoare de 61 milioane de lei - aproape 15 milioane de euro pe care Consiliul Local l-a aprobat anul trecut. Împrumutul va fi luat de la BRD – Group Societe Generale SA, pe o perioadă de zece ani, fără termen de graţie, cu dobândă de 7,5 la sută. Administraţia locală şi-a asumat obligaţia să publice pe pagina de interneta Primăriei, gradul de îndatorare a municipiului Galaţi, dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile şi plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.

Vă reamintim că cea mai mare sumă alocată din împrumutul de 61 de milioane de lei - 31.486.599 lei, vizează reabilitarea celor 29 de străzi cu carosabilul distrus de lucrările ISPA (asfaltarea a 106.369 mp de şosea şi reabilitarea a 57.107 mp de trotuare). Pe lista de investiţii mai figurează strada Ana Ipătescu, zece străzi din Cartierul Traian Nord şi 35 din Valea Oraşului, dar şi Traian.

O parte dintre modernizările finanţate prin credit au fost deja finalizate - străzile Eroilor şi Oltului, plus reparaţiile demarate deja pe Basarabiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.