Jump to content

Cărţile de muncă vor fi înlocuite cu evidenţă electronică


Recommended Posts

Cărţile de muncă vor fi înlocuite cu evidenţă electronică

Cărţile de muncă îşi încetează existenţa de la 1 ianuarie 2011, evidenţa muncii realizându-se electronic prin intermediul registrului general de evidenţă a salariaţilor, reglementat prin Hotărârea de Guvern nr. 161/2006 cu modificările şi completările ulterioare, informează inspectorul general de stat Gabriela Radu într-un comunicat al Inspecţiei Muncii din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS). Astfel, nu se vor mai înregistra la inspectoratele teritoriale de muncă, contractele individuale de muncă, acestea urmând să se înregistreze în format electronic în registrul general de evidenţă a salariaţilor, în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2011 nu se vor mai depune la inspectoratele teritoriale de muncă actele privind executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă.

Conform Inspecţiei Muncii, până la data de 25 ianuarie 2011, angajatorii vor depune la inspectoratele teritoriale de muncă, dovezile de calcul a drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2010.

Plata comisionului şi depunerea declaraţiei aferente lunii decembrie 2010 se vor efectua şi depune până la data de 25 ianuarie 2011.

Începând cu luna ianuarie 2011, nu se va mai efectua plata comisionului datorat de 0,75% din fondul lunar de salarii de angajatorii cărora inspectoratele teritoriale de muncă le păstrează şi le completează carnetele de muncă, respectiv 0,25% din fondul lunar de salarii de angajatorii cărora inspectoratele teritoriale de muncă le prestează serviciile constând în verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia.

Din luna ianuarie 2011 nu se va mai întocmi şi depune declaraţia aferentă comisionului datorat.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/cartile-de-munca-vor-fi-inlocuite-cu-evidenta-electronica-3381.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.