Jump to content

Fundaşul central Jean Bozga, din Galaţi în Coreea, via Danemarca


dcp100168

Recommended Posts

Fundaşul central Jean Bozga (ex-Dunărea) va juca în Franţa

Fundaşul central Jean-Claude Adrimer Bozga, liber de contract după ce a jucat mai mulţi ani la Petrolul Ploieşti, este aproape de a semna un contract cu gruparea franceză de ligă secundă Vannes. Gălăţeanul de 26 de ani, crescut de FCM Dunărea, se află în tratative şi cu Oţelul, dar cel mai probabil va juca departe de ţară. „N-am semnat încă la Vannes, aştept să văd ce se va întâmpla. Sincer, mi-aş dori să joc la liderul Ligii I”, ne-a declarat Bozga. Conducerea Oţelului nu pare însă tentată să transfere vreun fundaş central, având deja variantele Costin, Sârghi, Perendija şi Sipovici.

http://www.viata-libera.ro/articol-Jean_Bozga_va_juca_in_Franta_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Din Galaţi în Coreea de Sud, via Danemarca

  • Jean Claude Bozga este al doilea jucător român din istorie care a activat în prima ligă daneză, după George Florescu (ex-Midtjylland)

Bozga şi-a început cariera la Dunărea Galaţi, de unde Petrolul l-a achiziţionat în 2007 în schimbul a 150.000 de euro. După patru ani petrecuţi la Ploieşti, fundaşul a plecat la Concordia Chiajna. Un singur sezon a petrecut gălăţeanul la gruparea ilfoveană, după care a plecat în Belarus la FK Minsk. Tot un an a durat şi aventura lui Bozga în capitala Belarusului, urmând ca în 2013 să plece în Danemarca la Slagelse Vestsjaelland. Falimentul clubului l-a făcut pe Jean Claude să părăsească Europa şi să accepte un contract în Coreea de Sud. Rămas fără echipă, Bozga e deschis la negocieri şi aşteaptă să revină pe teren. Fundaşul central în vârstă de 32 de ani, născut la Galaţi, a vorbit pentru ProSport despre condiţiile din Danemarca, dar şi de şansele pe care România le are în partida de duminică seara, din etapa a cincea a Grupei E din preliminariile CM 2018 (Rusia).

Cum vezi meciul de duminică? Crezi că mai avem vreo şansă la calificare în caz că nu vom învinge Danemarca?
Va fi o partidă foarte disputată! Nu este o mare diferenţă între noi şi ei, doar că ei sunt foarte periculoşi la fazele fixe. Noi avem jucători foarte tehnici, şi un alt avantaj ar fi sângele latin, pasiunea pe care o arătăm în teren. Am o presimţire că vom câştiga acest meci, nu ştiu de ce dar aşa simt. Cel mai periculos om al lor nu este Eriksen, ci mai degrabă Braithwaite de la Toulouse sau Cornelius de la Copenhaga. Au jucători de atac foarte buni.

Cine te-a impresionat?
Cel mai mult îmi place de Yussuf Poulsen de la Leipzig, e un fotbalist foarte talentat, nu mă mir că a ajuns să joace în Bundesliga. Acum nu ştiu dacă a fost convocat sau nu. Pentru noi partida ar putea fi decisă de Stanciu, Alibec sau Budescu, depinde cum va arăta echipa de start. Avem şi noi şansa noastră.

Yussuf Poulsen nu a fost convocat pentru această etapă din cauza unei accidentări.

Cum erau condiţiile în Danemarca? Te-ai simţit bine în cei trei ani petrecuţi acolo?
Experienţa din Danemarca a fost pentru mine cea mai bună perioadă petrecută la un club din străinătate. Lumea era foarte serioasă acolo, iar nivelul era destul de ridicat. Aveam contract pe cinci ani, dar clubul a dat faliment astfel că am fost nevoit să plec după trei ani petrecuţi la Vestsjaelland. Ţin minte că se juca la foc automat, aveam numai meciuri din trei în trei zile, şi eram mai mereu integralist. Danezii stau foarte bine din punct de vedere tactic. Programul era destul de solicitant, dar ca fotbalist e cel mai frumos să ai cât mai multe meciuri.

După ce ai plecat din Danemarca ai semnat cu sud-coreenii de la Daejeon, mai ai vreun angajament cu această formaţie?
Nu, momentan sunt liber de contract. Încă nu m-a căutat nimeni din România, dar pot semna cu oricine, nu mai am obligaţii faţă de Daejeon. Am rămas surprins de cât de calzi erau oamenii în Coreea. La Daejeon am fost chiar al doilea căpitan. Fotbalul lor e destul de bine dezvoltat, singurul lucru care le lipseşte e tactica. Mai toate echipele au antrenori locali care nu se gândesc la o anumită tactică, ci care îşi îndeamnă jucătorii să joace numai pe atac. De asemenea jocul era foarte rapid, mai toţi fotbaliştii joacă din maxim două atingeri. Le lipseşte însă pregătirea fizică şi latura aceasta tactică, prezentă în fotbalul european.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.