Jump to content

Se tem să execute silit CFR-ul ca să nu devină şomeri


Recommended Posts

Se tem să execute silit CFR-ul ca să nu devină şomeri

Sindicatul Mişcare Comercial Galaţi poate pune sechestru pe locomotive şi depouri pentru recuperarea primelor de Ziua Feroviarului, dar ceferiştii refuză.

Peste 1.500 de angajaţi ai Regionalei CFR Marfă Galaţi şi CFR Infrastructură au redobândit în justiţie primele neacordate de Ziua Feroviarului, în valoare medie de 1.200 de lei de persoană. Hotărârile judecătoreşti sunt definitive, sumele pe care feroviarii gălăţeni le au de recuperat de la CFR variind în funcţie de anii cîn care acest drept salarial s-a acordat. În 2006, un ceferist ar fi trebuit să încaseze 310 lei, în 2007 suma a crescut la 400 de lei, pentru ca în 2008 valoarea primei să ajungă la 500 de lei.

Cu toate că hotărârile sunt irevocabile, angajaţii CFR refuză să le pună în executare. "Le este frică să nu fie daţi afară. Se gândesc că vor urma noi disponibilizări şi ştiu că au credite la bănci", ne-a declarat preşedintele Sindicatului Mişcare Comercial Galaţi, Viorel Istrate.

La executorul judecătoresc au apelat până acum doar 38 de persoane, însă doar foşti feroviari, care au fost disponibilizaţi. Şi CFR Călători Galaţi are procese pe rol la Tribunalul Bucureşti, vizând primele de Ziua Feroviarului, dar neagă că persoanele care au acţionat societatea în judecată vor fi primele date afară.

"Acesta nu a reprezentat niciodată un criteriu pentru disponibilizare", susţine Ecaterina Pricope, directorul CFR Călători Galaţi.

Sindicatul Mişcare Comercial ar putea executa silit CFR dacă feroviarii ar acţiona unitar. "Nu aş ezita să pun sechestru pe locomotive şi depouri. ANAF-ul o face de ceva timp. Mai bine ca bunurile să ajungă la salariaţi", ne-a declarat liderul Sindicatului Mişcare Comercial, Viorel Istrate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/execute-silit-CFR-ul-devina-someri_0_404359651.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.