Jump to content

Vizitatori mai puţini la Complexul de Ştiinţele Naturii


dcp100168

Recommended Posts

Vizitatori mai puţini la Complexul de Ştiinţele Naturii

Pentru Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, anul ce s-a încheiat a fost, ca pentru toate instituţiile culturale, unul dificil, din cauza accentuării crizei economice. „Deşi numărul total al vizitatorilor din 2010, 117.579, a fost sensibil mai mic decât cel din 2009, 122.063, veniturile realizate au fost mai mari: 585.675 lei anul trecut, faţă de 530.323 lei în 2009”, după cum ne declară directoarea Camelia Burluc. „Scăderea numărului vizitatorilor a fost cauzată şi de închiderea temporară, pentru modernizare, a Planetariului - din ianuarie până pe 25 martie 2010. Pe de altă parte, creşterea încasărilor se explică prin creşterea tarifelor, potrivit Hotărârii CJ Galaţi din 31.05.2010, valoarea unui bilet de intrare pentru adulţi crescând de la 4,5 lei la 6 lei”, explică directoarea instituţiei.

Numărul mare al expoziţiilor şi activităţilor educaţionale realizate de compartimentele Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în 2010 demonstrează că activitatea angajaţilor complexului nu ţine cont de criză şi, acolo unde există pasiune, lucrurile se întâmplă frumos: secţia Muzeu - cinci expoziţii temporare şi 11 activităţi educaţionale; secţia Acvariu - cinci activităţi educaţionale; Compartimentul Planetariu/Observatorul astronomic - 7 activităţi; Secţia Grădina botanică - patru expoziţii temporare şi o lecţie tematică.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vizitatori_mai_putini_incasari_mai_mari_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Record de vizitatori la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

118.200 de vizitatori au trecut pragul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii în anul 2013, ceea ce reprezintă un record pentru instituţia gălăţeană. „Dacă ne comparăm numai cu anul precedent, când am avut un număr de aproximativ 97.000 de vizitatori, asta înseamnă o creştere procentuală de circa 20%. La capitolul vizitatori cu taxă în anul 2013 am avut 68.500, adică o creştere de 11% faţă de anul 2012. Este primul an, din ultimii trei la care avem date concrete, în care am crescut, creşerea la diferite capitole fiind între 11% şi 20%, sau cu 30% pentru vizitatorii fără taxă, ceea ce mă face să afirm că, da, anul 2013 a fost un an mai bun pentru Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii”, a declarat Emil Strungă, directorul CMSN.

Evenimentele care au adus cel mai mare număr de public în 2013 sunt: expoziţia „Gândacii – uriaşii insectelor”, programul educaţional „Şcoala Altfel”, „Noaptea Muzeelor”, expoziţia „Simţul animalelor nocturne”, expoziţia „Regina Toamnei - Crizantema”, expoziţia de păsări şi mamifere mici, etc.

Pentru 2014, conducerea instituţiei muzeale are în plan continuarea activităţilor care s-au dovedit a fi fructuoase şi cu impact la public. Printre acestea se numără relaţia cu unităţile de învăţământ, proiectele educaţionale, activitatea ştiinţifică, toate menite să atragă un număr cât mai mare de vizitatori şi să promoveze această instituţie de cultură în medii diferite.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.